Torstai, 15.04.2010

Blogi, torstaina 15.04.2010

Tänään kokoonnumme Hämeenlinnan Wetterhoffille Hämeen Kokoomuksen kevätkokoukseen. Ehdokasasetteluamme valmistellut toimikunta on saanut esityksensä valmiiksi ja tänään on tarkoitus keskustella ensimmäisten yhdentoista edhokkaan asettamisesta vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Toimikuntaamme kuului alueellamme vaikuttavia entisiä kansanedustajia Timo Seppälän johdolla ja näin tuo listan pohdinta ja ehdokkaiden läpikäyminen saatii ryhmään jossa ei ole ollut mukana itse ehdokkaiksi aikovia. Mutta katsotaan mitä mieltä tänään piirin yleinen kokous työryhmän esityksestä on ja miten ehdokasasettelussa edetään. Meillä kokoomuksessa Hämeessä niin kova noste ja kannatus, että ehdokkaaksi haluavia on moninkertainen määrä itse ehdokaspaikkoihin verrattuna ja siksi listan rakentaminen on haastavampaa. Täytyy löytää tasapainoinen ja hyvä ehdokaslista monestakin eri näkökulmasta tarkasteltuna ja se nyt juuri ollut tuon työryhmän tehtävänä. Palailen siis illalla ja kerron miten piirikokous päätti asiassa edetä.

Sitä ennen kuitenkin aamupalaveri jo kohta ennen valiokuntia ja sitten ympäristö- ja sivistysvaliokunnat, ryhmäkokous ja kyselytunti. Ne kaikki siis ennen tuota iltaa Hämeenlinnassa.

Mutta tämän aamun ruiskukat haluan antaa eduskuntamme maa- ja metsätalousvaliokunnalle loistavasta ideasta. Valiokunta ehdottaa, että tulevaisuudessa autoveron määrä voisi määräytyä osittain senkin mukaan, millaiset mahdollisuudet auton omistajalla on käyttää julkista joukkoliikennettä? Itse olen puhunut saman asian puolesta jo pidempään. Olen vahvasti kannattanut tätä autoilun verotuksen uudistamista siihen suuntaan, että verotusta ohjaa auton päästöt ja tulevaisuudessa mielellään muutkin kuin hiilidioksipäästöt. Autoista nimittäin paljon muuta vielä meille ihmisille ainakin lyhyellä aikavälillä pahempaa ulo pakoputkesta. Mutta se siis oma juttunsa. Mutta kun autoilun hinta tullee joka tapauksessa nousemaan ja polttoaineen hinnat niin olisi tärkeää olla malli jolla voitaisiin ottaa huomioon tietyllä tavalla auton välttämättömyys. On aivan eriasia jos ihminen asuu yksin junaradan varressa kuin viisihenkisen perheen kanssa. Tai jos matkaa julkisille siis niiden lähtöpysäkillekin on vaikka 20 kilometriä tai vastaavaa. Pitää siis olla keinot siihen, että silloin kun auto on asuinpaikan, perhetilanteen tai vaikkapa työntakia välttämättömyys niin siihen pitää olla mahdollisuus ja järkevään hintaan. Maa- ja metsätalousvaliokunta on siis oikeilla ja kannatettavilla jäljillä. Tällainen heidän esittämä malli tasaisi myös joukkoliikenteen palveluista saatavia hyötyjä ja on aivan totta, että elävä maaseutu on meidän maamme yksi valttikortti ja siitä pitää pitää huolta. Ruiskukat siis sinne suuntaan tänään.

Mutta nyt aamun ensimmäisene kokoukseen. Kello 7.30 ja aurinko paistaa. Kevättä.

…..

Kello 00.09 eli ollaan jo perjantain puolella. Päivä siis venyi tänne asti. Juuri kymmenen minuuttia sitten vasta kotiin eli Hämeen Kokoomuksen piirikokous hieman venyi. Tänään otimme kantaa mm. Hämeenlinnan OKL:n turvaamiseksi Hämeenlinnassa, valitsimme puoluevaltuustoehdokkaamme puoluekokoukseen ja viimeisenä sitten 11 ensimmäistä eduskuntavaaliehdokasta vuoden 2011 eduskuntavaaleihin. Ilta venyi pitkäksi, mutta paljon siis saimme aikaiseksi. Kaikki istuvat kansanedustajamme lähdössä mukaan myös uuteen kisaan ja mielestäni ehdokastyöryhmämme joka koostuu entisistä kansanedustajistamme Timo Seppälän johdolla oli tehnyt varsin hyvää työtä. Forssasta mukaan Alexander Stubbin lehdistöavustaja Sanni Grahn Laasonen, Hämeenlinnasta Sari Rautio ja Timo Saviniemi, Hattulasta Arto Viljanen, Hollolasta Elina Laiho, Lahdesta uutena Sari Niinistö ja Hartolasta Sirpa Tilander. Kolme paikkaa vielä siis auki ja ne täytetään toivottavasti mahdollisimman pian. Saamme erinomaisen joukkueen kisaamaan vaalivoitosta ensi vuotta kohden. Ja haluan täälläkin nyt kiittää saamastani luottamuksesta ja lupaan tehdä entistä kovemmin töitä hyvän yhteisen tuloksemme eteen.

Mutta tätä kaikkea ennen päivä valiokuntien ja ryhmäkokouksen kanssa ja montaa mielenkiintoista tulevaa asiaa saimme eteenpäin. Palailen niihin tässä lähiaikoina. Nyt pakko luovuttaa. Huomenna Nuorten parlamenttiin. Hieno tapahtuma jälleen luvassa.

Kommentit