Torstai, 14.07.2011

Blogi, torstaina 14.07.2011

I love Loppijärvi tai vaihtoehtoisesti ihan kotimaisella Minä rakastan Loppijärveä -kampanjamme etenee erinomaisesti. Tänään jälleen uusi haasteenvastaanottanut Sajaniemestä ja häneltä pari uutta haastetta eteenpäin. Saamme jo tänä kesänä kokoon ihan mukavan summan rahaa ja katsotaan jos sitten aloitetaan Sajaniemen miesten niittokoneella tämä kesä ja onko sitten hoitokalastusta tulossa niin mietitään senkin tukemista. Nythän iso ihmetyksen aihe täällä on ollut lahnojen ”nälänhätä”. Järvestä on noussut lukuisia varsin suuria lahnoja, jotka ovat painoltaan kuitenkin vain noin puolet tavanomaiseen. Lahnat jopa hakeutuvat järvestä pois Isojoen ja Vanhakosken kautta ja myös rannoilta on löytynyt kuolleita lahnoja. Jos joku tuntee aihetta ja osaa antaa valistuneita arvauksia syistä niin niitä otamme mielellämme vastaan. Kuulemme myös tutkimuksiin on ainakin yksi kuollut lahna lähetetty. Ihmeellisiä juttuja.

Porin SuomiAreena tarjosi erittäin mielenkiintoisen puolueiden ensimmäisen todellisen kohtaamisen vaalien jälkeen. Ykköspuheenjohtajia ei tentissä montaa ollut, mutta erittäinkin selväksi tuli ainakin kesäkunto. Perussuomalaiset ovat ottaneet selvän johtopuolueen aseman oppositiossa ja keskusta on jätetty auttamatta nyt ainakin pienimmän rooliin. Itse kuitenkin uskon, että syksyn tullen tahti tulee vielä tasoittumaan ja jopa muuttumaan. Silloin kun pelkille vitseillä ja huulilla ei enää pärjätä alkaa varmasti osaamisen näkyä entistä selvemmin. Ja olen myös varma, että keskustan vahvin poliitikko Mauri Pekkarinenkin tulee vielä astumaan takaisin eturiviin kun oppositiopolitiikka vaatii terävöittämistä. Näin ennustan.

Muuten SA:n keskustelu oli aikalailla odotettu. Puolueet hyvin samoilla linjoilla kuin ennen eduskuntavaaleja. Oikeastaan vain keskusta on kääntänyt kelkkansa ja siirtynyt nyt perussuomalaisten kanssa EU:n ja euron lähes vastustajien joukkoon. Heidän presidenttiehdokaskisasta tuleekin mielenkiintoinen kun vaihtoehtoina on vahva EU:n kehittäjä ja Kreikka- ka muiden tukipakettien pääarkkitehti keskustan Olli Rehn ja vastaehdokkaana EU-kriittinen ja Eurosta jopa eroon haluava Paavo Väyrynen. Väyrystä jo tituleerattiinkin jossain köyhän miehen Soiniksi. Niin se politiikka elää.

Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan.

Tänään suuntaan aamusta jälleen ratsastamaan. Tarkoitus käydä lauantain kisan ohjelmaa läpi ja päättää leiritys nyt rataharjoituksiin. Ihan hyvä fiilis ennen kenraalia.

Kello 23.26 ja pakko hieman kirjoittaa vielä. Syy siis se ettei VIT-maineeni nopeana päivittäjänä kärsisi. Siis kertakaikkisen erinomainen oli tämänkin vuoden Varsin Iloinen Teatteri Riihimäellä Daddy’s terassilla. Palaan huomenna hieman laajemmin aiheeseen – sen se ansaitsee. Ehdottomasti. Lisää VIT:n tämän kesän esityksestä LAVATAR löytyy VIT:n sivuilta ja siellä myös esitysajat.

Kommentit