Torstai, 14.02.2008

Blogi, torstaina 14.02.2008

Hyvää Ystävänpäivää kaikille. Tänään on hyvä päivä muistaa ystäviä – vaikka niin tietysti pitäisi tehdä joka päivä. Toisaalta tämä päivä voi myös helpolla korostaa yksinäisyyttä. Ehkä siinäkin meillä kaikilla on tehtävää.

Varsin mielenkiintoista. Kun toisten on vaikea saada minkäänlaista kutsua USA:han niin toisille järjestyy yllätystapaamisia toistensa perään. Sellaista se on. USA:ssa lukuisia maan korkeimpia päättäjiä alkuviikosta tavannut ulkoministerimme Ilkka Kanerva tapasi vierailunsa lomassa myös Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkuutta tavoittelevan John McCainin. Tapaaminen järjestyi Kanervallekin yllätyksenä. Aloitteellinen oli jälleen kerran USA:n puoli. Kanerva kertoi McCainin olleen hämmästyttävän hyvin perillä Suomen asioista. McCain on myös vieraillut aikanaan Suomessa ja mahdollisesti uusi vierailu on jo nyt suunnitteilla. Itse tietysti olin erityisen tyytyväinen siihen, että Kanerva kertoi McCainin tunteneen erityisen hyvin maamme koulutuksen korkean tason ja myös ympäristöpolitiikan.

Näyttää siltä, että John McCainistä tulee virallisesti syksyllä republikaanipuolueen presidenttiehdokas. Hän saa vastaansa demokraattien Obaman tai Clintonin. Kanerva totesi, että jos McCain voittaa lopulta presidentinvaalitkin niin maidemme välinen yhteistyö jatkuu vahvalla pohjalla.

Matkallaan Kanerva kommentoi myös Ruotsissa noussutta kohua Naton nopeantoiminnan joukoista. Kohu nousi länsinaapurimme ulkopoliittisesta selonteosta, jossa Ruotsin kerrotaan tutkivan läheisessä yhteistyössä Suomen kanssa mahdollisuutta osallistua Naton nopean toiminnan joukkoihin. Kanerva kertoi olleensa heti yhteydessä kaikkiin pohjoismaisiin kollegoihinsa ja kertoi kaiken etenevän. Samalla Kanerva minusta aivan oikein korosti sitä, että maamme tekee jokatapauksessa omat päätöksensä itsenäisesti. Juuri näin pitää edetäkin. Huolellisesti.

Tänään normaalipäiväjärjestys ja illalla sitten paluu 15 vuoden takinkääntöön. SDP yrittä nyt välikysymyksellä saada aikaan vaikutelman, että joku olisi maassamme omistajapolitiikan osalta muuttunut. Muutosta ei ole tarvittu, sillä 15 vuoden ajan on SDP:n johdolla linja ollut sama. Mutta keskustellaan nyt. Ehkä hyvä jossain vaiheessa myös hieman tarkastella sitä mitä 15 vuoden aikana on tehty. Ei tuo SDP:n johdolla edennyt omistajapolitiikka ole ollut pelkkää voittokulkua.

Nyt töiden pariin.

….

Kello 19.32 ja nyt ehdin hetkeksi työhuoneeseen. Keskustelu jatkuu tänään yöhön asti ja nyt vain odotellaan, kuunnellaan ja debatoidaan. Hetki kuitenkin kahvikupin ääressä – jaksaa paremmin.

Mitä siis päivä pitänyt sisällään. Aamusta ehdin muutamaan tilaisuutta valmistella hetken. Olen lupautunut kouluttajaksi muutamiin tilaisuuksiin ja niiden materiaali työllistää hieman. Tänään aamusta niille hieman aikaa ennen työlounasta, jolla esillä tänään Hyvinkää-Riihimäen seudun ajankohtaiset asiat Kauppakamarin näkökulmasta eli mm. tiehankkeet, raideliikenne, maa- ja aluepolitiikkaa. Esillä esimerkiksi maankäytönkuva, jota nyt ryhdytään työstämään. Erittäin hyvä ja antoisa hetki ruuan ja työn parissa.

Ryhmäkokous tänään jo hieman aikaisemmin ja juuri sitä ennen julkisuuteen annettiin tieto Vihreiden kansanedustajan Merikukka Forsiuksen siirtymisestä kokoomukseen ja meidän eduskuntaryhmään. Olen Merikukkaan itse tutustunut sivistysvaliokunnassa ja Valtion Liikuntaneuvostossa ja olikin kiva kuulla kuinka hän medialle kertoi kokoomusarvojen rinnalla toisen vaikuttimena tyytyväisenä seuranneensa valiokunnassa meidän kokoomuslaisten hyvää henkeä. Se on totta ja monessa asiassa yhteistyö Merikukan kanssa on ollut hyvää. Uskon, että niin nyt jatkossa vielä entistäkin paremmin. Tervetuloa mukaan! Nyt siis kokoomus ja keskusta eduskunnassakin yhtäsuuret!

Ryhmässä tänään esillä ajankohtaiset asiat ja myös media-asiat luennon kautta. Mielenkiintoinen ja keskustelua herättänyt esitys. Sen jälkeen kyselytunnilla tänään hieman odottava tunnelma näitä illan keskusteluja silmällä pitäen. Esillä tosin tärkeät asiat mm. omaishoitajat ja energiakysymykset. Kyselytunnin jälkeen Päijät-Hämeen asiat esillä Hollolan Kokoomuksen kanssa ja nyt siis käynnissä keskustelu jo välikysymyksestä. Sitä ennen pitkä vääntö valmiuslaista. Sitäkin oppositio pyrkii kovasti vaikeuttamaan ja viivyttämään. Mutta nyt siis välikysymyskeskusteluun. Kahvi juotu ja energiaa piisaa.

Kommentit