Torstai, 13.11.2008

Blogi, torstaina 13.11.2008

”Torstai on toivoa täynnä”. Muistan mainostekstin Hämeenlinnasta opiskeluajoiltani. Taisi olla jonkin humppapaikan mainos silloin. Toivotaan, että niin onkin. Tänään nimittäin Hämeen kokoomuksen piirikokous Hollolassa valitsee itselleen uuden puheenjohtajan. Olen antanut suostumukseni tehtävään ja myös asiaa valmisteleva toimikunta esittää minua. Toivotaan, että myös kokouksen mielipide on tämä. Olen valmis antamaan työpanokseni tätäkin kautta piirimme käyttöön.

Hyviä uutisiakin teollisuudesta. Saimme vahvistuksen, että Valmet Automotive ja amerikkalainen Fisker Automotive ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen uuden teknologian Karma-autojen valmistuksesta Suomessa. Tämä on tietenkin maamme työllisyyskehityksen, mutta myös ympäristönäkökulmasta kova juttu. Fiskerin Karma on nimittäin sähköverkosta ladattava urheilu-hybridi eli näin hieman tuollaiseen sanoisinko jos se autoilun kohdalla nyt enää edes sallitaan viihteellisempään autoluokkaan saadaan hybridi-auto. Autojenvalmistus on tarkoitus aloittaa 2009 loppuvuodesta ja vuodessa on tarkoitus autoja aina tehdä noin 15 000 ensin USA:n markkinoille ja -10 vuodesta eteenpäin myös Eurooppaan.

Työllisyyden kannalta asia on merkittävä siksi, että Uudessakaupungissahan tehdään nyt Porsche Boxsteria ja Caymania, mutta autojen valmistus loppuun 2011. On toki totta, että 15 000 auton tuotannolla ei Porchen 24 000 auton jättämään lovea kokonaan paikata. Töitä Fiskeri tarjonneen noin 500 suomalaiselle. Mutta itse pidän juttua muutekin varsin kovana ja ennen muuta tämän uuden teknologian kautta uraa uurtavana. Fiskerin takana nimittäin on kovanluokan nykytekniikan kehittäjät mm. LLC sekä Quantum Fuel Systems Technologies Worldwide Inc. Joka muuten on itseasiassa johtava sähkökäyttöisten ajoneuvojen teknologian kehittäjä. Uskon, että juttu tuo maahamme vielä muutakin.

Mutta nyt lakivaliokuntaan ja aamulla sain hälyn myös viestintä- ja liikennevaliokuntaan. Hieman siis extraohjelmaakin torstaihin.

……

Kello 00.25 eli jälleen ehti vuorokausikin vaihtua. Päivän kokoukset takana ja niistäkin ehkä jotain kerrottavaan, mutta nyt en jaksa. Kello jo aivan liian paljon ja kaiken eduskuntatyön jälkeen vielä melkeimpä viisi tuntinen Hämeen piirin syyskokous Hollolassa. Kiitos luottamuksesta. Ryhdyn mielelläni – täydellä teholla – itseäni säästämättä – Hämeen Kokoomuksen seuraavaksi puheenjohtajaksi. Saimme kokoon loistavan piirihallituksen ja uskon, että työsarkaa riittää, mutta yhdessä teemme. Kiitos kaikille mukanaolleille. Nyt nukkumaan.

Kommentit