Perjantai, 14.11.2008

Blogi, perjantaina 14.11.2008

Niin eilen siis meni liiankin myöhään, mutta onneksi aihe oli sentään erittäin tärkeä ja tulevaisuuteen tähtäävä. Hämeen kokoomuksen piirikokous siis kokoontui eilen Hollolassa ja Jokisen Kallen 5-vuotisen puheenjohtajuuden jälkeen mukana oli myös runsaasti uusia henkilövalintoja. Itse annoin suostumukseni piirimme puheenjohtajaksi ja olinkin erityisen kiitollinen, että sain tehtävään sellaisen valtakirjan jo ennen kokousta ja vahvan tehtävävaltuutuksen itse kokoukseltakin. Siitä vielä kiitos. Lupaan tehdä tämän työn samalla voimiasäästämättömällä tavallani millä olen hoitanut myös koko vaalipiirimme kansanedustajajuuttani. Näen nimittäin politiikassa erittäin tärkeäksi – jopa tärkeimmäksi – juuri vahvan järjestötyön ja yhdistys- ja kenttätyön pitämisen vahvavana ja toimivana. Sieltä kumpusi nytkin kunnallisvaaliemme vaalivoitto ja nousu Suomen suurimmaksi kuntapuolueeksi. Toistaiseksi suurin kuntavaalikannatuksemme on hyvä merkki siitä että rehellinen ja avoin politiikan tekemisemme on huomattu ja sille on annettu vahvin kansan tuki, mutta se on myös merkki siitä, että talkooväkemme, toimijamme ja tekijämme – ovat tehneet uskomattoman työn jälleen kerran ja jo pidemmänkin aikaa kunnissa.

Piirikokous valitsi kokonaisuutena minusta erittäin hyvän ryhmän johtamaan järjestötyötä Hämeessä. Marjo Kotioja-Partanen on toiminut kanssani muutaman vuoden jo piirimme varapuheenjohtajana ja tiedän, että hänestä saan vahvan toimijan rinnalleni piirimme johtoon. Toiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Merja Vahter on erittäin kokenut järjestöihminen myös ja eduskuntavaaleissa kun paremmin tutustuimme ja nyt olemme tehneet työtä yhdessä niin tiedän, että triomme on erittäin vahva. Työnjaostamme tulee tuloksekas. Nuorten edustajana piirihallituksessamme on Ville Sipiläinen joka on myös ollut mukana jo pöydän ympärillä ja osoittanut erittäin hyvää kyvykkyyttä olla kehittämässä hämäläistä kokoomuslaisuutta eteenpäin. Itse tulen nostamaan nuorten merkitystä piirissämme aiempaa tiukemmin keskiöön. Ja sellaisia osaajia kuin taloudenhoitajaksemme valittu Helena Maattola, Sari Rautio, Riku Bitter, Sanna-Maria Laine ja Risto Kalermo sekä Veijo Elo ja Tapio Rytilä pitää hyödyntää aiempaa tehokkaammin. Arvostan suuresti, että työelämässään jo koville ja paljon antavat ja kunnissaan keskeisissä tehtävissä toimivat haluavat vielä antaa osaamisensa piirimmekin käyttöön. Innolla myös odotan uuden Jutta Äijälän panosta piirihallituksessa. Oli upea huomata se ilo ja aurinko mikä Jutasta valinnan jälkeen huokui. Energiaa siis rautiolaiseen vai onko se sitten yleishämeenlinnalaiseen tyyliin. Kiva.

Erityisen iso kiitos vielä kaikille puuhaajille jotka olitte houkuttelemassa minua tähän uuteen tehtävään. Te tiedätte itse keitän kiitän. Jatkamme tästä eteenpäin.

Nyt jo takana EK:n sivistysvaliokunnan aamukahvit ja lakivaliokunta ja pian sivistysvaliokuntakin jo alkaa. Eteenpäin.

….

Kiitokset kaikille onnitteluja lähettäneille. Yllätys on ollut tuo määrä ja tietenkin oman piirimme alueelta paljon, mutta yllättävän paljon ympäri maan. Kiitos teille kaikille. Myös täällä eduskunnassa valinta on huomattu ja siitä on hyvä jatkaa täälläkin. Itseasiassa puheenjohtajakollegoitakin on aika monta eduskuntaryhmässämmekin ja siitä varmaan hyvä aloittaa yhteistyötä piirienkin välillä ja tasolla tai kehittää sitä.

Valiokunnat ja täysistuntokin jo takana. Kaiken tämän jälkeen istuimme alas vielä pienellä porukalla läpi käymään Heidi Ekholm-Talaksen kunnallisvaalikampanjaa ja muutenkin vaalien menoa ja tulosta. Tällaiset palaute/pohdinta -tilaisuudet ovat enemmän kuin hyödyllisiä. Suosittelen kaikille. Tärkeä osa kampanjaa on sitten lopputulos henkilökohtaisella tasolla ollut mitä tahansa. Heidin kohdalla sekin ensikertalaiselle erinomainen ja uskon edelleen, että tie vie eteenpäin ja tännekin. Näin veikkaan. Uskon. Toivon.

Mutta nyt iltapäivä ja ilta vapaata. Huomenna lennän aamukoneella Joensuuhun Kokoomuksen opiskelijoiden Tuhatkunnan liittokokoukseen puheenjohtajavieraaksi. Mielenkiintoinen päivä siis nuortemme kanssa luvassa. Nyt kuitenkin toimistotöitä ja kaikkea mikä on odottanut.

Kommentit