Keskiviikko, 12.11.2008

Blogi, keskiviikkona 12.11.2008

Ei saa hosua. Kyllä tänne kirjoitellaan. Tänään vain todella hektinen aamu ja menty tukkaputkella. Kiitos kuitenkin huolestuneille. Mutta töissä siis ollaan ja tänään jo takana kaksi kokousta ja yksi isomman ryhmän tapaaminen. Kello siis nyt 11.05. Espoon kaupungin siivouspalveluyksikkö oli tänään aamupäivällä vieraanani tutustumassa mm. talomme siivouspalveluihin ja muutenkin eduskuntaan. Sain toiseksi isännäksi vierailulle espoolaisen kollegani Jukka Mäkelän, joka toimii myös kaupungin kaupunginhallituksen puheenjohtajana. Mielenkiintoinen yksityiskohta on muuten se, että Mäkelän Jukka on vasta toinen syntyperäinen Espoosta eduskuntaan valittu kansanedustaja. Se kertoo jotain alueesta ja sen historiasta ison muuton ja kasvun keskuksena. Joka tosin on hoitanut työnsä ja tehtävänsä varsin kiitettävästi monestakin eri lähestymissuunnasta tarkasteltuna.

Mutta tänään päivä jatkuu kokouksien merkeissä. Seuraavaksi sivistysvaliokunta ja sitten täysistunto missä tänään esillä isoinpana asiana pitkän aikavälin ilmasto- ja energiastrategia ja siitä valtioneuvoston antama selonteko. Kiitokset myös palautteesta liittyen eiliseen autoilunverotuskeskusteluumme.

….

Päivä edennyt todellisella vilskeellä. Kummallista, että joskus tuo puhelin on pitkäänkin hiljaa, mutta tänään ei. Viestejä, puheluita ja kaikkea mahdollista mahtunut tähän. Nyt jo sivistysvaliokuntakin takana ja mielenkiintoisia taustakeskustelujakin muutamista isoista asioista jotka näyttävät vaativan edelleen työtä. Eivät ole aivan sitä miltä näyttävät. Mutta uskoisin, että nekin tässä etenevät ja saadaan kasaan. Kohta täysistuntoon.

…..

Kello jo nyt torstain puolella. Itseasiassa juuri 00.07 ja kotiin. Täysistunnossa oli jo aikalailla hiljaista, mutta mielenkiintoisia puheenvuoroja vielä melkein pikkutunneillakin. Itse keskityin energiakeskustelussa nostamaan esille muutamia sellaisia pieniä kummastuksia Suomesta. Olen nimittäin sitä mieltä, että ne pienetkin tai pienet suuret kivetkin pitäisi ja kannattaisi kääntää. Nostin esille mm. maakaasu- ja biokaasuautojen edelleen vastaavia bensa ja dieselautoja korkeammat hinnat, pienkoneiden kohtuuttoman hintaiset puhtaat alkylaattibensiinit, maalämpöpumput ja tietenkin sen lempilapseni hevosenlannan polton. En edelleenkään ymmärrä miksi ympäristöministeri ei asiaa halua laittaa kuntoon. Mutta tällaisia pieniä nostoja toin keskusteluun jossa esillä siis luonnollisesti tärkeimmät suuret linjat ja linjapäätöksemme. Mutta huomenna pitkä päivä piirikokouksenkin kanssa Hollolassa ja sitä ennen kaikki mahdollinen eduskunnassa eli palaamme asiaan. Itseasiassa siis jo tänään.

Kommentit