Torstai, 13.07.2006

Blogi, torstaina 13.07.2006

Torstaina suunnistin suoraan ratsastustallille. Aamulla hieman lämmittelyä ja verryttelyä ja sitten kilpailuohjelma läpi. Nyt meni nappiin. Kehuja tuli kunnolla ja mielikorkealla. Toivotaan, että hyvä kenraali lupaa myös hyvää ensi-iltaan – nyt siis näin. Huomenna perjantaina illalla kilpailun aika – jo neljäs thDERBy ja viisi vuotta siitä kun meikä poika aloitti ratsastuksen.

Läyliäisten yksityiselle päiväkodille on nyt sitten löytymässä jatkaja. Hieno ja upea juttu. Toivotaan, että kunnanhallituksestakin löytyy yrittäjäystävällisiä päättäjiä ja saadaan vanhempienkin toivoma päiväkoti jatkamaan. Sen tiedän, että meidän ryhmässä yrittäjiin suhtaudutaan aina lähtökohtaisesti myönteisesti – kuitenkin aina jokainen tapaus kunnolla selvitellen ja keskustellen. Sellaista asennetta nyt kaivataan jos mielimme selvitä kovassa kilpailussa ja kiristyvän talouden ja väestön ikärakenteen muutoksen kanssa.

Jään odottamaan hallituksella toimia. Minä valtuuston puheenjohtajana nyt tehnyt tässä vaiheessa voitavani.

Nyt siis jälleen ilta. Tänään päivä meni hevosille, mutta hieman sentään töitäkin puhelimen kanssa. Viikonloppuna sunnuntaina pitäisi jälleen koostaan viikon moottoriurheilutapahtumat Motorforumiin ja niitä katselin läpi.

Tuo opintotuean tulorajojen korotusesitys on mielestäni äärimmäisen hyvä ja oikeansuuntainen. Tiedän tilanteen itse vuoden opintotuet palauttaneena. Silloin tilannetta korjattiin ja järkeistettiin laskentaperusteiden osalta ja minunlaiseen tilanteeseen ei enää jouduttu. Nyt kuitenkin tilanne on mennyt siihen, että opintotuen tulorajat rajaavat opiskelijoita pois työmarkkinoilta. Ei ole siis järkevää työnteko ja aina työnteon tulisi olla paras vaihtoehto.

Tilanne on siis pahasti jälkeenjäänyt, jos katsotaan nykyisiä rajoja kustannusten ja palkkatason kehitykseen ja hallituksen tulee asiaan puuttua. Mutta uskokaa tai älkää niin maamme hallituspuolueet eivät ole päässeet sopuun tulorajan korotuksesta. Mielenkiintoista kissa ja hiiri leikkiä.

Tällä hetkellä opiskelija saa ansaita jokaisena tukikuukautena 505 euroa ja tuettomana kuukautena 1515 euroa. Tulorajan nostaminen 20 prosentilla maksaisi valtiolle noin kuusi miljoonaa euroa vuodessa. Akavan opiskelijavaltuuskunta esitti juuri 20 prosentin korotusta. Myös opintorahan suuruutta tulisi mielestäni tarkastella säännöllisesti.

Toivotaan, että jo tämä hallitus saisi asiaa eteenpäin tai hoidetaan se sitten seuraavassa hallituksessa 🙂

Nyt mökille nukkumaan ja huomenna ratsastuskilpailupäivä.

Kommentit