Keskiviikko, 12.07.2006

Blogi, keskiviikkona 12.07.2006

Keskiviikkona siis ohjelmassa ratsastusta leiritysmuodossa ja sitten töitä. Eilen saimme päätökseen minun osalta nuo tv-kuvaukset Vanajanlinnalla. Kuvaajani jatkaa vielä tänään testeissä, mutta minun siis tänään oltava muissa töissä.

Ratsastusleirityksestä tähtäämme sitten perjanatain thDERBY -ratsastuskilpailuun. Silloin olen kutsunut viitisentoista ratsastusystävääni kilpailemaa kouluratsastuskilpailuun Vaahteramäen ratsutallille. Kilpailuajankohta määräytyy aina sen mukaan kun vuosi minun ratsastusuraa täyttyy. Nyt siis tulee kuluneeksi jo viisi vuotta siitä, kun ensimmäisen kerran hevosen selkään Vaahteramäellä kiipesin ja samalla tämä on nyt neljäs thDERBY.

Tänään voisimme kaikki tehdä yhden suojatoimenpiteen itsemme turvaksi. Eli lisätään puhelimiimme ns. ICE-koodi. Hieno nimi, mutta itseasiassa kyse vain siitä, että tallennamme läheisemme numeron puhelimeen nimellä ”ICE etunimi sukunimi” ja numeroksi numero mihin toivomme hädän hetkellä otettavan yhteyttä. Kyse on siis lähiomaisen puhelinnumeron tallentamisesta nimimuistioon ICE-etuliitteellä. ICE (In Case of Emergency) on lähtöisin Britanniasta ja yleisesti tunnettu myös Ruotsissa.

Viikoittain sairaaloihin tulee potilaita joiden nimi ei ole tiedossa ja tällä ICE koodilla saadaan yhteys omaisiin ja tieto potilaan henkilöllisyydestä, mutta myös tieto siitä onko potilaalla jokin sairaus tai muu joka vaatii erityisiä toimenpiteitä. Hyvä henkivakuutuksen lisä siis.

Potilaiden tunnistamisapuun markkinoidaan nyt Suomessakin kännykässä nimen eteen näpyteltävää ICE-kirjainsarjaa, joka hädän hetkellä kertoisi kenelle pitää soittaa. Varsinkin ulkomailla ja ulkomaalaisille sitä kehutaan käteväksi, sillä passi jää usein hotelliin.

Tehdään tänään kaikki tämä juttu! Joohan? Minä tein jo.

Tänään aamulla tukiryhmään liittyi jälleen uusia henkilöitä. Nummelan Satu ja Jukka lähtivät mukaan ja samalla sain myös mieluisaa sähköpostia Riihimäen suunnasta. Palataan siihen myöhemmin. Tervetuloa siis jälleen uudet tukijat mukaan. Tuen laajuus on yllättänyt. Kiitos.

Ratsastusleiritys näin takana. Kuulemma ihan mukavasti meni. Pientä yliratsastusta oli, mutta…. ehkä se tästä perjantain kilpailuihin oikenee 🙂

Niin siis Arja Hakala laittoi tuossa viestiä. Tapasin hänet viikonloppuna ja nyt Arja ilmoittautui tukiryhmääni. Hän toimii Kuntokallio-Säätiön Ikäinstituutissa erikoissuunnittelijana. Hänen asiantuntijuusalueita ovat mm. ikääntyvien palvelujen laadun arviointi ja kehittäminen, kuntoutumista edistävä hoitotyö, hoito- ja vanhustyön etiikka, vanhuusiän masennus ja psykoosit, psykososiaalinen kuntoutus, työnohjaus ja konsultointi. Aiva ainutlaatuista asiantuntemusta siis mukaan teamiimme.

Arjan julkaisuja mm. löytyy seuraavasta osoitteesta: http://www.ikainst.fi/Arja_Hakala_julkaisuluettelo.htm

Ikäinsituutti on Kuntokallio-Säätiön ylläpitämä ja se tuottaa ja välittää tietoa vanhenemisesta ja vanhustenhuollosta. Ikäinstituutin tavoitteena on tutkimuksen, kehittämistyön ja koulutuksen avulla edistää hyvän vanhenemisen edellytyksiä. Ikäinstituutti järjestää täydennyskoulutusta työyhteisöissä koko maassa. Kuntokallio-Säätiö tukee Kasvun ja vanhenemisen tutkijat ry:tä Gerontologia-lehden kustantamisessa. Säätiö ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja.

Kuntokallio-Säätiön ylläpitämä Vanhustyön koulutus- ja tutkimuskeskus perustettiin vuonna 1985 edistämään hyvän ja ihmisarvoisen vanhuuden toteutumista. 16.5.2002 säätiön 30-vuotisjuhlaseminaarin yhteydessä julkistettiin keskuksen uusi nimi, Ikäinstituutti.

Oulun yliopiston arvio RAY:n tukemasta tutkimustoiminnasta: ”Kuntokallio-Säätiö ja sen ylläpitämä Ikäinstituutti ovat alallaan pieniä toimijoita, jotka ovat onnistuneet lunastamaan paikkansa suomalaisessa vanhustyön ja -tutkimuksen kentässä … Ikäinstituutti on ainoa Suomessa toimiva vanhustyön käytänteitä paitsi tutkiva myös kouluttava organisaatio.”

Hieno juttu siis Arjan mukaantulo. Hänenlaisia erialojen ammattilaisia tarvitaan! Kiitos!

….

Päivä jälleen valmis. Päivän päätteeksi keittiön suunnittelija kävi uudessa kodissamme. Saamme ensi viikolla suunnitelmia. Nyt vielä hakemaan hieman vaatteita kuvauksia varten ja sitten vapaa ilta. Tänään emme siis ratsasta illalla, kun leiritys tuo jo muutaman tunnin hevostelua aamupäiviin.

Kommentit