Perjantai, 14.07.2006

Blogi, perjantaina 14.07.2006

Tänään siis kilpaillaan neljäs thDERBY Vaahteramäen Ratsutallilla. Ohjelmamme on sama kuin viime vuoden kilpailussa, mutta nyt hevoseni vaihtuu Kimber Fårupista Dom Cafe´seen eli Räppyyn. Eilinen kenraalitreeni meni hyvin ja toivotaan, että tänäänkin sekä upea hevonen että ratsastaja pystyvät hyvään yhteistyöhön ja parhaaseensa. Mukana kilpailussa on viitisentoista ratsastuskaveriani. Mukana päivä siis tulossa. Vapaapäivä parhaimmilaan.

Tänään aamun uutisissa pääministeri Matti Vanhanen totesi, että ”Jos kaikkialla toimittaisiin edullisimpien käytäntöjen mukaan, ei kuntatalous olisi missään ongelmissa”.

Matti Vanhanen kehotti samalla kuntia vertailemaan tuottamiensa palvelujen kustannuksia muihin kuntiin. Soveltamalla tehokkaasti toimivien kuntien toimintamalleja voitaisiin Vanhasen mukaan helpottaa tuntuvasti kuntien talousongelmia. Vanhanen neuvoi meitä luottamushenkilöitä pyytämään vertailutiedot naapurikuntiin verrattuna.

Kuntien tulisi Vanhasen mielestä myös hyödyntää vireillä olevaa kunta- ja palvelurakenneuudistusta, jotta ne voisivat lisätä yksityisten palveluiden käyttöä.

Järkeviä asioita. Tästä kiitokset ja papukaijamerkki pääministerille.

Näyttää vaan meillä Lopella siltä, että tahtoa ei riitä näissä asioissa. Viittaan nyt lähinnä Läyliäisten yksityisen päiväkodin jatkoon ja tulevaisuuden näkemiseen. Kun nyt juuri näyttää siltä, että tulemme hetken toimeen nykyisillä tiloilla niin ei näytä olevan osalla minkäänlaista huolta huomisesta. Tilaa Läyliäisissä on muutamalle lapselle ja samaan aikaan kaavoitamme uusia tontteja kymmenittäin??

Olen todella huolissani tällaisesta politiikasta – missä tuijotetaan vain kuukausi eteenpäin. Onneksi oma ryhmämme ja muutama keskustastakin on asiassa hereillä, mutta se ei näytä auttavan kun ylimääräisen hallituksen kokouksen koolle kutsuminen on hallituksen puheenjohtajan päätettävissä ja näyttää siltä, että hän ei sitä tee – syystä tai toisesta? Valitettavasti.

Nyt valmistelemaan illan kilpailua ja sitten valmistautumaan omaan suoritukseen. Palataan siis tapahtumiin huomenna.

Kommentit