Torstai, 12.11.2009

Blogi, torstaina 12.11.2009

Aikainen herätys torstaihin. Tänään aamulla jo ennen kokouksia aloitan päivän tapaamalla katsastusalan väkeä ja aiheena luonnollisesti tuo tavoitteeni saada sellaisia uudistuksia aikaan, että katsastushintoihin olisi löydettävissä hieman alennusta ja sitä varten myös kilpailua. Tänään aamupalapalaverissa siis jälleen nämä keinot esillä ja nyt siis yhden alan suurimman toimijan kanssa. Katsotaan miten asiassa eteenpäin pääsemme. Sitten normaali torstain juoksutus valiokuntineen ja ryhmäkokouksineen ja kyselytunteineen. Illalla vielä ystävien kanssa Helsingin Jäähallille katsomaan Prodigya.

Kello jo hieman yli kuusi illalla ja juuri täysistunnosta pois. Aamulla siis kävimme läpi hieman tuota katsastusalan tilannetta ja näyttää siltä, että aikalailla hyvä yhtenäinen linja tästä on löydettävissä. Ensi viikolla vielä vierailen yhdellä Hämeenlinnan yksityisellä asemalla ja palaan sitten aiheeseen täälläkin. Pidättelen siihen asti.

Päivän valiokunnat menivät tänään asiantuntijakuulemisten parissa. Hieman mutkikkaitakin asioita jälleen pöydällä, mutta uskoisin, että niistäkin järjestys vielä löytyy. Ryhmässä isoimpana asiana tänään esillä puolueiden ja vaalirahoituksen sopu joka nyt on siis löytynyt. Kampanjakatoista päätettiin lopulta luopua niiden mahdottomuuden ja epäreiluuden takia, mutta sen sijaan lahjoituskatot puolueille tulivat. On hyvä, että yli 30 000 euron lahjoitukset suljetaan nyt pois tulevat ne sitten yrityksiltä, yksityisiltä, säätiöiltä tai vaikkapa sitten ammattiyhdistysliikkeeltä. Säilyy joku kohtuus niissäkin. Itse pidin ratkaisua varsin hyvänä vaikka pieniä kummallisuuksia sinne vieläkin jäi. Ehkä eniten hymyilytti se, että vaalimainoksissa pitää jatkossa olla näkyvissä kuka mainoksen maksaa. Ryhmässämme nousikin esille radiomainokset. Kolmen sekunnin mainos ”Jaska Jokunen 35” kuuluukin jatkossa 20 sekunnin mittaisena ”Jaska Jokunen 35, Tämän mainoksen maksoi Jaska Jokusen kannatustukiyhdistys Menestyvät Tenavat ry”. Voi vain kysyä, että onko tuollaisessa ratkaisussa mitään järkeä. Ymmärrän sen vielä lehti-ilmoituksissa, mutta ehkä radiossa se on mahdotonta tai ainakin vähemmän järkevää toteuttaa.

Kyselytunti oli tänään varsin vaisu. Jyrki Katainen kertoi hyvin elvytyksemme nykytilasta ja mm. Jan Vapaavuori siitä miten erinomaisia tuloksia mm. rakennusalan elvytyshankkeilla on saatu aikaan. On toki totta, että työttömyys on noussut ja noussee vieläkin, mutta nyt onkin tärkeää tehdä kaikki voitava, että kaikki ne työpaikat jotka on pelastettavissa pelastetaan. Tästä aiheesta kysyi myös vieruskaverini Petteri Orpo joka toivoi hallitukselta jo nyt toimia telakkateollisuuden ja siihen nivoutuvan alihankkijateollisuuden työpaikkojen turvaamiseksi. Turussa esimerkiksi todella tiukka tilanne, kun maailman suurimman risteilijän sisaralus sieltä vuoden päästä valmistuu.

Aivan mahtava oli legendaarinen Prodigy. Tuli vanhat dj-ajat mieleen monestakin hittibiisistä ja mahtava oli tunnelmakin kun jäähalli täynnä oikeastaan viimeistä paikkaa myöden. Täytyy jälleen kerran kiittää Kalle Keskistä ja SpeedPromotionia siitä, että tällaisia tapahtumia meille suomalaisille tarjotaan. Katsotaanpa mitä Kalle seuraavaksi keksii. Nyt kello jo yli yhdentoista ja aika hieman lueskella vielä huomisia juttuja ja sitten untenmaille.

Kommentit