Perjantai, 13.11.2009

Blogi, perjantaina 13.11.2009

Eilen illalla siis kävin upeassa Prodigyn konsertissa Jäähallilla. Väkeä tupa täynnä ja tunnelma erittäin hieno. Itseasiassa hauska näissä pitkän linjan bändeissä on sekin, että ikähaaruukka kuuntelijakunnassa on jo aikalailla iso. Ei nyt sentään Tina Turner tai Rollong Stones mallia tällä bändillä vielä, mutta kuitenkin. Mutta nyt siis jo uusi päivä ja teemana tänään Tapaturmapäivä. Eli tavoitteena muistuttaa meitä ihmisiä erilaisista arjen riskeistä kodeissa, työmatkoilla ja työssä ja erilaisissa arjen tilanteissa. Pienillä jutuilla pystymme tässäkin tekemään hyviä tuloksia. Esimerkiksi riittävästi aikaa työmatkaan ja malttia ja huomioonottamista. Niillä jo paljon.

Eilen siis päätettiin puolueiden rahoituksesta ja vaalirahoituksesta. Puolueet linjasivat vielä tiukempiakin linjauksia kuin mitä Lauri Tarastin työryhmä esitti. Mutta sen sijaan siis kampanjoille ei enää esitetä maksimisummia eikä mainontaa rajoiteta. Vaan asia hoidetaan niin, että puolueet ja ehdokkaat voivat itse sopia erilaisia pelisääntöjä erilaisiin vaalipiireihin kampanjoiden koosta. Itse olen tähän enemmän kuin tyytyväinen. Niin kuin te blogini lukijat tiedätte olen täällä monia kertoja käynyt läpi vaalipiirien ja ehdokkaiden hyvin erilaisia tilanteita ja lainsäädännöllä ei pidä laittaa erilaisia ehdokkaita aivan kohtuuttoman erilaiseen asemaan. En näitä esimerkkejä nyt enää uudestaan tässä käy läpi.

Ilmoitusraja sen sijaan pudotettiin ehdotetusta 2000 eurosta 1500 euron tukiin ja ilmotusvelvollisuus laajennettiin nyt myös kaikkiin puolueen lähellä oleviin yhdistyksiin ja järjestöihin eli myös mm. puolueiden kunnallisjärjestöihin. Samalla myös haluamme varsin tehokkaasti estää siis kaikenlaisen tukien ketjuttamisen ja erilaiset porsaanreiät rahoituksista niin puolueiden kuin ehdokkaidenkin kesken. Nyt siis ilmoitusvelvollisuus todella tiukka ja myös säätiöiden ja yhdistysten tulee kertoa se mistä he ovat rahansa saaneet jos sitä käytetään puolueiden tai ehdokkaiden tukemiseen. Yli 30 000 euron tuet myös kielletään muilta kuin puolueen lähipiiriltä eli esimerkiksi omilta tätä työtä varten aikanaan perusteluilta tukisäätiöiltä. Ja esimerkiksi yritysten ja myös ammattiyhdistysliikkeen eli esimerkiksi Metalliliiton, PAM tai myös JHL:n tuki rajataan tuohon 30 000 euroon vuodessa, jos ne eivät halua ilmoittautua nimenomaan jonkun puolueen lähipiiriin.

Nyt uusi päivä siis alkamassa ja tänään valiokunnat ja täysistunto ja sitten puolueemme verkostopalaveri osaamisen ja sivistyksen parissa. Katsomme hieman miten asiassa nyt etenemme. Askelmerkkejä siis. Illansuussa sitten lento Kuopioon johtamaan puhetta Kokoomusnuorten Liittokokoukseen.

Juuri päätin lounas- ja päiväkahvitapaamisen Osaamisen ja sivistyksen verkostomme asioiden parissa. Hahmottelimme hieman tulevaa mm. ensi vuoden ohjelmaa ja tulemme alkuvuodesta järjestämään seminaarin kansainvälisyyden ja teknologian ympärillä ja sitten pidämme myös 45 minuuttia tilaisuuden Kokoomuksen risteilyllä. Aihe sinnekin jo selvä ja mielenkiintoinen alustajakin, mutta palataan siihen. Mutta nyt siis myös jo vain äänestyksiä sisältänyt täysistunto ja valiokunnatkin takana. Ympäristövaliokunnassa aloitimme tänään käsitellä mm. lentoliikenteen päästöasioita ja päästökauppaa ja sivistysvaliokunnassa isona asiana valmistavassa keskustelussa valtionosuusuudistus ja sen vaikutukset sivistys- ja koulupuolelle. Muutaman keskeisen haasteen siellä esille nostin etunenässä erityisopetuksen rahoituksen turvaamiseen, mutta palataan niihinkin kun itse lausuntomme ja myöhemmin mietintö aiheesta valmis. Nyt kuitenkin suunnattava Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sieltä kohti Kuopiota. Viikonloppu töiden merkeissä siellä.

….

Illansuussa laskeuduin Kuopioon ja nyt jo ensimmäinen ilta takana Kokoomusnuorten kanssa. Kello heiman yli yksitoista ja aika luovuttaa. Huomenna aamulla jo palaverisovittuna ja sitten yhdeltätoista kokousta johtamaan. Olipahan hauska ilta ja kokous. Nämä meidän nuoret ovat niin intoa täynnä ja todella taitaviakin moni, että oli ilo kokousta seurata. Loistavia puheenvuoroja vaikeistakin aiheista ja valtaosa aivan ilman papereita pidettynä. Huomenna sitten myös uuden puheenjohtajan valinta. Viime hetken tunnelmat kertovat, että huikean tiukka äänestys Tomi Sandströmin ja Wille Rydmanin välillä luvassa. Erinomaisen puheenjohtajan nuoret saavat joka tapauksessa, mutta huomenna tiedämme kumpi nuorista herroista ottaa ykköspaikan. Nyt kuitenkin nukkumaan.

Kommentit