Torstai, 12.06.2008

Blogi, torstaina 12.06.2008

Uusi päivä käyntiin. Kirkas aurinko herätti jo varhain ja nyt onkin ollut hyvä rauhallinen hetki tehdä töitä. Tänään aamusta saan eduskuntaan vieraaksi yhden kunnallisvaaliehdokkaan ja hänen kampanjaryhmänsä. Olen lupautunut auttamaan hieman Benin kanssa kampanjan suunnittelussa yms. ja tänään aamusta palaveri tämän tiimoilta. Päivältä kun sivistysvaliokunta peruuntui niin ehdin myös Viherringin kokoukseen vierailulle ja sitten iltapäivällä tutut ryhmäkokous ja kyselytunti. Kyselytunnilla varmaankin tänään mielenkiintoinen tunnelma. Katsotaan miten tuota vaalirahoitusta siellä käsitellään. Aamun Hämeen Sanomissa oli kommentoitu juttuani HäSa:ssa tämän viikon tiistaina. Se täytyy kyllä oikaista, että en tarkoita missään nimessä etteikö poliittisia yhdistyksiä tarvita tai että niissä olisi jotain laitonta. Haluan vain niidenkin rahoituksen avattavaksi samalla tavalla kuin muidenkin tausta- ja tukiyhdistysten. Tiedän, että valtaosa sieltä tulevasta rahasta on perinteistä yhdistyksen rahaa, mutta nyt on jo ilmennyt, että myös työväenyhdistykset ovat saaneet rahaa mm. KMS:ltä niin siksi on syytä avata näidenkin rahoitusta kun kerran ovat tukeneet ehdokkaita usein kymmenillä tuhansilla euroilla. Siis avoimuudesta kyse tässäkin vaatimuksessa ja se koskee niin työväenyhdistyksiä kuin keskustan ja kokoomuksenkin yhdistyksiä jos ne tukeneet kymmenillä tuhansilla omia ehdokkaitaan.

Illalla tänään suuntaamme vielä Sadun kanssa Heinolaan. Irina ja Hemi kutsuivat Housut Pois -teatterin ensi-iltaan ja siellä ensin kaupunginvastaanotto ja sellaista. Upea päivä siis tulossa.

Kiitos taas kerran kaikille kysymyksistä liittyen puoluekokoukseen. Vastaan mielelläni jatkossakin kysymyksiin ja tiedusteluihin ja jos haluatte niin tukiryhmäänkin otan uusia jäseniä mielelläni mukaan. Olkaapa yhteydessä.

Kello 23.35 ja pitkästä aikaa mökille. Viikko vienyt jälleen tiukasti ympäriinsä. Maanantaina omalla seutukunnalla asioiden parissa ja sitten päivät eduskunnassa ja tiistaina ilta Oulussa, keskiviikkona pitkä istunto salissa ja tänään Heinolassa kaupungin Kesäteatterin Housut Pois –musikkiteatterin ensi-illassa. Kiitokset Irinalle ja Hemille kutsusta. Kerrassaan upea esitys ja upea paikka. Jos haluatte nähdä kannattaa olla nopea. Liput viedään näköjään käsistä kun teatterin kotisivuja katselin. Voin suositella.

Juuri muutama tärkeä puhelu vielä viikonlopun puoluekokouseen liittyen ja nyt vain iltapala ja nukkumaan. Kyselytunnista sen verran, että tänään aiheena vain vaalirahoitus. Minusta selvensi ja puhdisti kummasti ilmaa ja toivonkin, että nyt voisimme katsoa jo aidosti yhdessä tulevaisuuteen. Tämä ei siis tarkoita sitä että epäkohtia ei enää selvitettäisi, mutta minusta nyt tuo isoin kysymysmerkki on aikalailla selvä. Ennen kyselytuntia vielä Heinosen Veikko kävi ryhmänsä kanssa eduskunnassa. Aikataulut painuivat sellaiseen malliin, että tänään ei ehditty kuin lehtereillä parisenkymmentäminuuttia jutella. Mentiin iltapäivä sellaista juoksua.

Niin ja päivän iloinen uutinen oli se, että vihdoinkin Iiro Viinanen sai todellakin ansaitsemansa ministerin arvonimen. Lämpimät onnittelut ja kiitokset työstä Iirolle.

Nyt kuitenkin katse Tampereelle. Huomenna alkaa tärkeä puoluekokouksemme.

Kommentit