Perjantai, 13.06.2008

Blogi, perjantaina 13.06.2008

Perjantai 13. päivä. Onneksi tänään ei puoluekokouksemme valitse vielä uutta johtoaan vaan meidän tavan mukaan valinnat ovat lauantaina ja meidän varapuheenjohtajien osalta vasta sunnuntaina. Olemme antaneet hyvin vahvan tuen puheenjohtajallemme Jyrki Kataiselle ja hänen jatkonsa on käytännössä varmaa. Puolueemme on hyvissä osaavissa ja johtavissa käsissä ja näin haluamme jatkaa.

Varapuheenjohtajistossa tapahtuu muutoksia kun Paula Risikko ja Jari Koskinen luopuvat paikoista. Eija-Riitta Korhola hakee jatkoa ja sitten on nippu meitä uusia ehdokkaita. Mielenkiintoinen viikonloppu siis tulossa. Piskuinen kummityttöni veli Feetu kysyikin aamulla kun soittelimme: ”Jännittääkö?”. Vastasin, että ”jännittää”. Juuri kivalla tavalla ja teemme hyvän kampanjan loppuun asti ja sen jälkeen katsomme mihin se riittää. Kiitokset nyt jo kaikesta tuesta mitä olettekin ilmaisseen. Tukiryhmät kasvavat koko ajan niin täällä kotisivuilla Kampanja 2008-sivulla kuin myös Facebookin tukiryhmässä. 343 tukijaa tänään aamulla Facebookissa! Kiitos kaikille. Kiitos myös tekstiviesteistä, sähköposteista ja puheluista eilen ja jo tänään aamullakin. Ne tsemppaavat eteenpäin ja olemme valmiita yllättämään.

Puoluejohdon lisäksi kolmipäiväisessä puoluekokouksessamme käsittelemme ja hyväksymme perustuslaki-, EU-, Itämeri- ja kaupunkiseutukannanotot ja aloitteita upea kasa pöydällä. Yhteensä 140 esitystä siitä mitä tulevaisuudessa kokoomus ja Suomi voisi olla. Todella paljon hyviä huoliteltuja ja pureskeltuja yhdistysten tekemiä aloitteita. Juuri sitä tulevaisuuskatsantaa mitä itse toivon puolueeseemme lisää. Ajatus siis kaksi kolme siirtoa tekoja edellä.

Mutta nyt sitten Tamperetta kohden. Puolueemme 90-vuotisjuhlavuoden puoluekokoukseen on ilmoittautunut lähes 1 500 ihmistä eli mahtava tapahtuma luvassa. Tänään illalla omat vastaanottoni ensin illansuussa Sokos Hotel Villassa klo 18 alkaen ja sitten Talkoorockin ja bileiden jälkeen toinen juhlavastaanotto Onnelassa kello 22 alkaen. Tervetuloa mukaan. Itse olen koko päivän tänään huomenna ja ylihuomenna puoluekokouksessa väen käytettävissä kuuntelemassa, keskustelemassa ja vielä toisen kerran kuuntelemassa. Juuri siksi meillä on kaksi korvaa ja vain yksi suu. Se kertoo oikean suhteen kuuntelemiselle ja kyselemiselle ja puhumiselle.

….

Kello 0.15 ja juuri Hotellille. Tänään siis koko päivä Tampereella puoluekokouksessa, joka alkoi hyvissä tunnelmissa. Yle julkaisi viikonlopulle puolueiden kannatusmittauksen ja tulokset huikeat. Meidän kannatus kovassa nousussa nyt 23,4 eli plussaa peräti 1,1 prosenttia edelliseen kuukauden takaiseen mittaukseen ja sitten keskusta kakkosella 0,8 prosentin miinuksella nyt 21,4 ja mikä erikoisinta SDP:n syöksy jatkuu eikä edes uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen ole pystynyt tätä kehitystä kääntämään. Demarien alamäki nyt -1,5 prosenttia ja kannatus enää 20,9 prosenttia ja ero kasvaa. Hyvä alku meidän puoluekokousviikonlopulle.

Tänään koko päivä kokousasioiden ja varapuheenjohtajakampanjamme palaverien parissa. Täytyy kyllä todeta, että palaute on edelleen hyvää kiertueelta ja hyvällä mielellä olemme saaneet kamppanjoida. Tänään illalla vielä kokouksen jälkeen oli vastaanottomme Sokos Hotel Villassa ja vielä Talkoobileiden jälkeen Ravintola Onnelassa. Talkoobileet vetivät torille väkeä valtavasti ja tunnelma mitä parhain kun lauteilla Laura Voutilainen ja Lapinlahden Linnut alkuperäisellä kokoonpanolla.

Mutta nyt pakko painaa pää tyynyyn. Huomenna jo kahdeksalta jatkamme.

Kommentit