Torstai, 11.05.2006

Blogi, torstaina 11.05.2006

11.5.2006

Torstaipäivä ja edelleen kuiva aurinkoinen sää jatkuu vaikkakin hieman viileämpänä. Kolmeen viikkoon ei ole satanut pisaraakaan ja luonto jo kaipaisi vettä ja me allergikotkin. Lämmin sää on saanut kevään etenemään kuivuudesta huolimatta kovaa vauhtia. Käki kukkui jo viime viikonloppuna ja kielonlehdetkin ovat jo hyvässä vauhdissa. Sorsan jo haudontapuuhissa ja samaa työtä tekee Loppijärvellä jo joutsen ja kurkiparikin.

Aikamoista ääntä muuten pitää tuollainen kurki, kun joku vihulainen hänen pesäänsä lähestyy. Oikein mökillä pelästyin kun yhtäkkiä rannasta alkoi kuulua todella kova huuto. Joku elukka kiusasi kurkea ja hänhän puolustautui. Toivotaan, että kaikki hyvin.

Tänään torstaina siis aamupäivä yritykseni parissa. Viikonlopun töiden käsikirjoitusten viimeistelyä yms. Sitten iltapäivällä olen saanut kutsun Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalle Marskin Lounaalle. Lounaalle osallistuu myös Etelä-Suomen maaherra Anneli Taina. Tilaisuus on hieno ja arvokas ja yksi tärkeä kunnianosoitus. Voin lämpimästi suositella kaikille vierailua Marskin Majalla Lopella ja sitten tuota herkullista Marskin herkuista koostuvaa Marskin ateriaa. Ensin karjalanpiirakoita ja munavoita, sitten pariisinperunoita ja lampaansatulaa minttuhyytelöllä ja jälkiruokana lettuja lakkahillolla ja kermavaahdolla. Toimii. Marskilla oli siis hyvä ruokamakukin 🙂

Viime päivien kuuma puheenaihe on ollut EU-perustuslaki ja sen vahvistaminen Suomessa. Presidentti asiaa näyttää hieman jarruttelevan, mutta sen sijaan kaikki hallituspuolueet ilmoittivat eilen eduskunnassa hyväksyvänsä EU:n perustuslaillisen sopimuksen. Lupasivat myös samalla ratifioida sen. Samoin teki meidän pääoppositiopuolue kokoomus. Meidänhän linja asiassa tai tässäkin asiassa on ollut pitkään jo selvä.

Presidentti Halosen ja pääministeri Vanhasen ristiriitaiset esiintulot EU:n perustuslaista ja ennen kaikkea sen ratifioinnista osoittavat, että Suomen EU-politiikasta on punainen lanka kadoksissa. Tilanne vaatiikin nyt Vanhasella johtajuutta ja oikean suunnan näyttämistä. Toivotaan, ettei presidentin kanta asian etenemistä nyt sotke. Suomi tarvitsee selkeän strategian EU-politiikkaansa ja nyt se on minun mielestäni ainakin jonkun verran kadoksissa.

Pienemmille oppositiopuolueille sopimus ei sen sijaan näytä kelpaavan. Oppositiopuolueet vasemmistoliitto, kristillisdemokraatit ja perussuomalaiset vastustavat ratifiointia. Vihreät vaativat asiasta edelleen kansanäänestystä.

Toivotaan, että asia nyt etenee.

Paikallisista asioista mieltäni lämmitti erityisesti Riihimäellä alkanut miesten kouluttaminen lähihoitajiksi. Parikymmentä miestä aloitti tällä viikolla kaksivuotisen koulutuksen Hyvinkään-Riihimäen aikuiskoulutuskeskuksessa SoteMies -projektissa, joka kehittää miehille lähihoitajakoulutusta.

”Miehiä tarvitaan tällä naisvaltaisella alalla, sillä puolet vanhuksista on miehiä. Palkka ei meitä miehiä alalle houkuttele, mutta työ kyllä. Ehkäpä miehet tuovat työyhteisöönkin uutta verta ja uusia tottumuksia. Alalla työskentelevillä kavereillani ainakin on hyvät kokemukset.” Totesi uutisten mukaan yksi opiskelijoista, rakennustyöt uuteen ammattiin vaihtava Jarto Lehtonen.

Erittäin mielenkiintoinen ja hyvä hanke. Alalla tarvitaan varmasti koko ajan lisää henkilökuntaa ja varmasti miehiäkin. Hyvä – juuri tällaisia hankkeita tarvitsemme.

Nyt töihin…

Töiden jälkeen sitten kiirehdin kunnantalolle ja lähdin kunnanjohtajan kanssa edustamaan Marsalkka Mannerheimin metsästysmajalle Marskin lounaalle. Juhlavieraana Lions Club Loppi Marskin järjestämässä hyväntekeväisyystilaisuudessa oli maaherran Anneli Taina. Tilaisuuden tuotto käytetään Lopen sotaveteraanien hyväksi. Aloitimme tilaisuuden maja-alueen esittelyllä. Alue onkin minulle erityisen tuttu. Olenhan aikanaan ollut majalla kesäoppaana ja myös tuo sotahistorian kerääminen on aina kuulunut harrastuksiini. Lounaan aikana puhuimme tutuista teemoista ja niistä maaherrakin alusti eli mm. kunta- ja palvelurakenneuudistus.

Nyt kotona ja puolen tunnin päästä Kirkonkylän koululle kevätjuhlaan, mikä tänä vuonna vietetäänkin ulkona.

Kirkonkylän koulun erilainen kevätjuhla eli koko perheen pihajuhla oli onnistunut. Sää suosi ja tunnelma oli hieno. Perheet olivat todellakin liikkeellä isolla joukolla ja mikä ihaninta paikalla oli myös paljon isovanhempia.

Minäkin pääsin vauhtiin mukaan kun ystäväni Thelma (8v) pyysi minua isän sijaiseksi kakaran kantokilpailuun. Hyvinhän se meni ja hyvin meni myös Thelman isän Jari eli ratsastuksen opettajani ravimatkakin. Hurja Ero alias Eero nappasi 4-vuotias makean voiton. Onnittelut.

Nyt kotona ja kello jo yksitoista. Aika siis mennä nukkumaan.

Kommentit