Keskiviikko, 10.05.2006

Blogi, keskiviikkona 10.05.2006

Keskiviikko 10.5. Eilen siis oli Hämeen Kokoomuksen Piirikokous mikä asetti 12 ensimmäistä ehdokasta Eduskuntavaaleihin 2007. Itse sain jäsenäänetyksessä kansanedustaja Jari Koskisen jälkeen toiseksi eniten ääniä Kanta-Hämeessä ja olin mukana luonnollisesti piirihallituksen esityksessä. Sain kuitenkin jo ennen kokousta tiedon, että Naisten piiristä joku tulee esittämään minun pudotamista listalta ja riihimäkeläisen Taina Ojapalon nostamista tilalleni.

Tiedossani oli lisäksi, että riihimäkeläinen Jorma Heikkilä saanee myös kannatusta kokouksessa omien tukijoidensa joukosta ja olin siis valmistautunut äänetykseen.

Näin sitten kävikin. Istuin reunarivissä yhdessä Koskisen Jarin kanssa ja Jari tuumasi ota ihan rauhallisesti vaan. Ota ja ota. Helppo sanoa. Pakko myöntää, että hieman olin hermona.

Lisäksi kokouksessa nousi esille myös Sari Rautio, jota olisi suuri joukko hämäläisiä halunnut ehdokaslistalle jo tässä vaiheessa kolmanneksi toista nimeksi. Itsekin pidin lyhyen kannatuspuheenvuorron ja edelleen toivon, että Sari listalle noussee ja mielellään ennen kesää. Asia on piirihallituksen käsissä.

No keskustelussa sain itse vahvoja tukipuheenvuoroja. Kiitos niistä. Ne tulivat sellaisiltakin suunnilta että en osannut odottaa ja siksi ne lämmittivät erityisen kovasti.

Lopulta kokous äänesti muutetaanko listaa vai ei ja Piirikokous oli lähes yksimielinen, että muutoksiin ei ole aihetta. Piirihallituksen esitys tuli hyväksytyksi suurin piirtein äänimäärin 80-10. Ja näin oma ehdokkuuteni sai vahvan tuen.

Kokouksen jälkeen oli erikoinen olo. Onnittelijoita riitti. Viesti oli: Kuulut Timo listalle ehdottomasti. Tsemppiä vaalityöhön. KIITOS. Sain vielä illalla kymmeniä tekstiviestejä ja sama tahti on jatkunut aamulla. Ensimmäisenä aamulla onnitteli itse IIro Viinanen – tärkeä tukijani.

Illalla tukiryhmänin kasvoi heti. Valtuutettu ja yrittäjä ja hyvä ystäväni Satu Yli-Pekka ilmoittautui mukaan ensimmäisenä ja muitakin tärkeitä tukijoita. Päivitämme tukiryhmää tämän päivän aikana. Tervetuloa siis muutkin mukaan.

Nyt töihin…. Palaan aiheeseen vielä.

Tänään siis töissä paljon tv-juttuja. Kesäkausi pyörähtää käyntiin ensi viikonloppuna ja sitä silmällä pitäen on töitä nyt tehty. Yhden uuden ohjelmakokonaisuuden käsikirjoitus ja pari uutta runkoa tänään valmiiksi. Lisäksi hieman tiedottajapalvelutöitä eli sellaista.

Edelleen on pakko kiitellä kymmenistä ja kymmenistä tukiviesteistä ja onnitteluista. Lupaan olla luottamuksenne arvoinen.

Tukiryhmä on siis kasvanut mukavasti ja uusia tukijoita koko Riihimäen seutukunnalta tulee koko ajan lisää. Kiitos aktiivisille toimijoille erityisesti Riihimäellä ja Hausjärvellä.

Tarvitsemme vahvan yhteisen tahdon, jos haluamme vaaleissa menestyä seutukuntana ja tänään olen toivottanut tervetulleeksi mukaan vaalitoimintaamme myös muut alueen jäsenäänetysehdokkaat. Nyt tulos on ratkennut ja toivon, että puhallamme yhteen hiileen. Yhteistyötä nimittäin tarvitsemme seudullamme niin nyt kuin jatkossakin.

Yhteistyötä tarvitaan myös kunta- ja palvelurakenneuudistuksessakin. Tänään demarien Antti Kalliomäki totesi, että hallitus löytää peruskuntamalliin nojaavan yksimielisyyden kuntauudistuksen puitelaista. Aika paljon luvattu. Minä hieman epäilen. Toivotaan kuitenkin ettei hanke kaadu täysin.

Sanomalehti Karjalaisen mukaan Kalliomäki arvioi sovun edesauttavan punamultayhteistyön jatkumista ensi maaliskuun eduskuntavaalien jälkeen.
Peruskuntamalli pohjautuu 20 000-30 000 asukkaan kuntaan. Tämä merkitsisi kuntakoon merkittävää suurentumista. Ja tässä varmasti tuleekin tuo tenkkapoo keskustan kanssa ainakin kauempana pääkaupunkiseudusta.

Riihimäellä seudulla meidän tulee olla selvityksiin avoimia ja tarkastella erilaisia vaihtoehtoja ilman ennakkoasenteita. Keskustelua tulee mielestäni syventää heti puitelain tulon jälkeen ja esitänkin tässä samalla toiveen, että tällainen esimerkiksi puheenjohtajatason tilaisuus saadaan kokoon mahdollisimman pian. Asioista pitää keskustelulla reilusti ja avoimesti. Avoimuus on tässäkin asiassa ratkaisutekijä.

Puitelakiasia eteni hieman eilen tiistaina, kun asiaa valmisteleva rakennetyöryhmä sai käsittelyyn sisäministeriössä edellispäivänä valmistuneen pykäläversion. Esitys herätti tuoreeltaan ryhmäläisissä sekalaisia tuntoja. Kuumimmaksi puheenaiheeksi nousi odotetusti päähallituspuolueiden välisen näkemyseron siitä, kumpi pää tai puoli edellä uudituksessa edetään eli tehdäänkö kuntaremonttia vain palvelutuotantoremonttia. Uutisten mukaan osan työryhmän jäsenten mielestä esityksessä paistoi liian voimakas keskustalainen lataus. Niinpä niin…. tässä ehkä vastausta Kalliomäelle ja hallituksen jatkounelmille.

No nyt taas jo ilta ja aika mennä hermolepoo eli ratsastustunnille. Haluaisiko joku joskus lähteä mukaan?

Ratsastustunti takana ja hauskaa oli. Tällä kertaa olimme jälleen maneesissa ja hyvin tuntui menneen. Tunnin jälkeen lappasin ison saavillisen hyvin palannut hevosenlantaa matkaan ja vein sen mökille sireeneille. Nyt kotona ja saunaan ja ehkä hetki tv:tä. Huomenna siis työtä ensin aamupäivä ja iltapäivällä edustamaan Marskin lounaalle.

Kommentit