Tiistai, 09.05.2006

Blogi, tiistaina 09.05.2006

Eurooppa-päivä ja Timon Nimipäivä. Kiitos onnitteluista.

Tänään siis ratkeaa lopullisesti Hämeen kokoomuksen kansanedustajaehdokkaat eduskuntavaaleihin 2007. Jäsenäänetyksessä siis pärjäsin loistavasti ja sain Kanta-Hämeessä kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Jari Koskisen jälkeen toiseksi eniten ääniä. Pelissä ei kuitenkaan tiedä miten käy. Sen olen luvannut, että jos valinta osuu minuun niin täysillä mukana olen ja jarrua ei painella. Riihimäen seutukunta ansaitsee oman kansanedustajan ja siihen meillä on hyvät mahdollisuudet kun yhteen hiileen puhallamme.

Tänään aamulla aikaisin menin mökille extempore kyllästämään mökin laajennuksen. Sitten lounas ja sama työ toiseen kertaa. Tämän jälkeen hieman firman töitä ja nyt pesulle ja kohti Hämeenlinnaan. Kello 16.00 alkaa Piirihallituksen kokous ja sitten kello 18.30 tuo kaiken ratkaiseva Piirikokous Wetterhoffilla. Sinne siis kaikki kokoomuslaiset tervetulleita katsomaan millainen vääntö syntyy vai löytyykö yhteisymmärrys helpolla.

Eu-politiikassa tänään otettiin jälleen yksi tärkeä askel eteenpäin. Viro liittyi niiden maiden joukkoon, jotka ovat hyväksyneet EU:n perustuslaillisen sopimuksen. Päätös perustuslain ratifioinnista syntyi parlamentissa äänin 73-1 ja näin eteläisestä naapuristamme Virosta tuli 15. EU-maa, joka on ratifioinut perustuslain.

Tästäkin huolimatta Euroopan unionin perustuslain tuumaustauko uhkaa venyä entisestään, koska EU-maat eivät ole löytäneet keinoa elvyttää lakia.

Ranskan ja Hollannin kansanäänestyksissä kaatunut laki laitettiin viime kesäkuussa vuoden tauolle. Asiaa oli tarkoitus käsitellä uudestaan kesäkuun huippukokouksessa.

EU:n puheenjohtajamaa Itävalta ei kuitenkaan ole keksinyt mallia mikä kelpaisi kaikille niin, että laki saataisiin nopeasti henkiin. Maa on pitänyt asiassa varsin matalaa profiilia, ja harvat muistakaan jäsenmaista ovat osoittaneet suurta intoa asiaan. EU-tietojen mukaan onkin yhä todennäköisempää, että laki pysyy tauolla myös kesäkuun jälkeen.

Toivotaan kuitenkin, että joku ratkaisu asille löytyisi ettei tilanne roikkuisi löyhässä hirressä pitkään. Se vaikeuttaa muidenkin asioiden etenemistä EU:ssa ja luo epäuskoa eri maissa koko järjestelmään. Minä toivon, että asia etenee ja Suomella voisi tässä olla ratkaisijan rooli omalla alkavalla puheenjohtajakaudellaan, jos hallituksestamme löytyy siihen taitoa.

Nyt siis kohti Hämeenlinnaa ja ratkaisevia kokouksia.

Kokous ohi ja äänestyksen jälkeen jäin ehdokaslistalle. Kiitos kaikille tuesta! Kotiin vastan puolen yön aikaan – nyt kello 23.45. Kävimme kokouksen jälkeen vielä hetken keskustelemassa tulevasta ja sitten pyörähdin vielä mökillä. Eli huomenna jatkan blogissa ja kerron mitä kokouksessa tapahtui.

Kommentit