Maanantai, 08.05.2006

Blogi, maanantaina 08.05.2006

Uusi viikko ja uusia ja vanhoja kujeita. Tällä viikolla siis ratkeaa lopullisesti se olenko mukana eduskuntavaaleissa 2007.

Itseasiassa huomenna tiistaina 9.5. Eurooppapäivänä ja Timon nimipäivänä voin sen teille sitten kertoa illalla Piirikokouksen jälkeen. Tai jos haluatte niin tulkaa seuraamaan mielenkiintoista kokousta Hämeenlinnan Wetterhoffille. Hämeen Kokoomus ry:n piirikokous Kansanedustajaehdokkaiden asettamiseksi pidetään siis huomenna illalla klo 18.30 Wetterhoffin auditoriossa, Hämeenlinnassa osoiteessa: Wetterhoffinkatu 4, linja-autoaseman vieressä. Tilaisuus on avoin kokoomuksen jäsenistölle.

Tänään siis aloitin päivän toimistolla kirjoitustöillä. SRC-kausi käynnistyy ensi viikonloppuna Kouvolassa ja olen lupautunut sarjan tiedottajaksi tv-töiden ohella. Tänään siis taustatyötä tulevaa viikonloppua varten.

Samalla ideoimme muutamaa uutta tv-juttua ja sen sellaista tytöä firman asioiden parissa. Illalla sitten tuo kunnanhallituksen kokous, minkä esityslistaa jo eilen 7.5. täällä blogissa hieman laajemminkin läpi kävin.

Työpäivä nyt takana ja seuraavaksi sitten kunnanhallitukseen. Tänään puhelin on soinut kiitettävästi. Aivan uskomattomista suunnista tullut yhteydenottoja. Kiitokset kaikille soittajille tsempistä ja innostuksesta eduskuntavaaleihin ja ennen kaikkea huomista koitosta varten. Sen lupaan, että tsemppiä tulee riittämään, mutta maltetaan siis vielä huomiseen. Huomenna piirikokous asian päättää ja sen kanssa eletään.

Tänään tuli myös uutisissa mieluinen uutinen. Ylen radiouutisten teettämä tutkimus kertoo, että Kokoomuksen ja Keskustan kannatus on kasvussa, SDP:n puolestaan kutistumassa.

Tutkimus on tehty huhtikuussa ja sen toteutuksesta on vastannut Taloustutkimuks. Mielipidekyselyssä kolmen suuren puolueen erot ovat nyt kutistuneet selvästi. SDP:n kannatus oli 25,2 prosenttia, keskustan 24,3 prosenttia ja Kokoomuksen 21,5 prosenttia.

Kun hyvin muistamme alkuvuoden vastaavat luvut eli SDP:n kannatusprosenti oli 26,3, keskustan 22,1 ja kokoomuksen 20,2. Niin ero kokoomuksen ja SDP:n välillä on siten kevään kuluessa kutistunut 6,1 prosenttiyksiköstä 3,7 prosenttiyksikköön. Hyvältä näyttää.

Tammikuun mittauksesta Vasemmistoliitto on pudonnut selvästi Vihreiden taakse. Huhtikuussa Vihreät saivat 9,4 prosentin kannatuksen ja Vasemmistoliitto 8,6 prosenttia.

No kokoomuksella menee hyvin – hienoa ja kiitos 🙂

Nyt ensin kunnahallituksen ryhmään ja sitten kunnanhallitukseen. Aurinkoa teille kaikille.

Kunnanhallitus meni joutuisasti. Asiat olivat selkeitä ja tiiviiden keskusteluiden jälkeen päätökset syntyivät ilman äänestyksiä. Merkittävä juttu oli se, että saimme Kokoomuksen aloitteen uudelleen valmisteltavaksi ns. aloitteen hengessä. Eli kyseessä siis lastenhoidon kuntalisän maksaminen ja me kokoomuslaiset teimme asiasta aloitteen niin, että kuntalisää voitaisiin maksaa myös suoraan perheille, jotka hoitavat lapsensa kotona. Nyt asia menee 2007 vuoden budjetin laadintaan ja uskoisin, että enemmistön tuki asialle löytynee ensi vuoden budjetinlaadinnan yhteydessä. Toivon niin. Toisi perheille vaihtoehtoja ja antaisi myös joustoa monessa suhteessa. On lisäksi kaikissa tapauksissa edullinenkin vaihtoehto, jos näissä asioissa raha saa ratkaista.

Yksi tarkennus esityslistaan tuli Hämeen Tiepiirin hankkeiden osalta eli Räyskälän tien päällystys ei tämän vuoden ohjelmaan kuulu vaan kyseessä on Pilpalan kyläalueen osuus paikallistiestä 2832 ja sen päällystäminen. Esityslistalla puhuttiin siis väärästä tieosuudesta. Tämä korjaus tulee tien ja kylän kannalta todella tarpeeseen. Hyvä.

Kunnanhallituksen jälkeen menin vielä vanhempieni ja Ella-tätini kanssa mökille hieman silottelemaan pihoja viikonlopun koneurakoinnin jälkeen. Kummityttöni Venla tuli myös apuun ja reilu pari tuntia siinä hetkessä menikin. Sitten nurminataa ja apiloita maahan ja kevyt kastelu ja kotiin.

Niin tuota kyseltiin, että ilmoittautuiko sivujeni 5000 kävijä ja saiko palkinnon. No ei kukaan ilmoittautunut 5000:ksi, mutta hyvä ystäväni Riihimäeltä laittoi seuraavanlaisen viestin 5.5.2006: ”Mä olin tänään 5145. kävijä Sun sivuilla…! Mulle kans palkinto =)” Lupasi palkinnon toimittaa. Tuokin vierailu arvokas.

Tänään sivuillani oli vierailtu 5322 kertaa helmikuun 25. päivän jälkeen. Kiitos kaikille palkintona. 🙂

Huomenna siis ratkaisu päivä Eduskuntavaalien suhteen. Pidetään peukkuja. Uskoisin, että Piirikokous noudattelee jäsenäänestyksen tulosta ja se tietää meille hyvää. Katsotaan.

Kommentit