Torstai, 10.09.2009

Blogi, torstaina 10.09.2009

Eilen siis kävin katsastamassa loppilaisen tanniskoulun Etelä-Hämeen Tanssiopiston uudet omat tilat Lopella. Upea tanssistudio aivan keskustaajamme keskipisteessä tullee varmasti osaltaan lisäämään entisestään tanssiharrastajien määriä ja kyllä aika moni paikallaolleista tanssijoiden vanhemmista kiittelikin paikan keskeistä sijaintia ja tiloja muutenkin. Maiju Miladin johdolla tanssikoulu on tehnyt jo vuosien ajan vahvaa työtä niin Lopella kuin koko seutukunnallamme. Hyvän työn ansiosta saimme tanssikoulun myös taiteenperusopetuksen ja valtionavun piiriin ja näin harrastuksen kustannukset on pystytty pitämään ihanteellisina. Mukava oli myös kuulla miten tanssikoulu ja sen tukiyhdistys Kuukernuppi lisäksi tulee lahjakkaita tanssijoita stipendein ja myös tarjoaa vapaakortteja niitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Arvosta työtä sekin. Mutta ei muuta kuin vielä kerran lämpimät onnittelut uudelle tilalle ja jatkamme yhteistyötä.

Aivan ihastuttavan lämpimiä syyspäiviä nyt ollut ja näyttää tänäänkin tulevan. Illalla ratsastuskoululta kun kotiin suuntasin niin mittari näytti vielä ennen ilta yhdeksää lähes kahtakymmentä plus-astetta ja samanlaista taitaa tänäänkin olla luvassa. Ei edes kipakka tuuli tunnu kylmältä eli nautitaan näistä päivistä se mitä töiden lomasta ehdimme. Nyt aamusta puoluehallituksen kokoukseen Helsingissä ja sitten ensimmäinen eduskuntaryhmän kokous tänä syksynä ja kyselytunti jne. Illalla tarkoitus suunnata sitten vielä Habitare-messuille vieraaksi.

Tällä viikolla saimme myös tiedon, että Ylen hallintoneuvosto kaavailee jälleen tv-lupamaksuun korotuksia. Itse en tätä kehitystä ole koskaan ymmärtänyt enkä ymmärrä nytkään. Minusta olisi nyt jo korkea aika käydä tuo tehtävän tarkastus -keskustelu ja sopeuttaa toiminnat ydinalueille. Ei tällainen kehitys voi jatkua. Tämä keskustelu olisi tarpeen myös tuon älyttömän mediamaksu hössötyksen lopettamiseksi. Keskustalaisen kansanedustaja Mika Lintilän työryhmän esitys ei minusta ole ratkaisu Ylen rahoitukselle. Se on kohtuuton pakkomaksu ja kohtuuton myös yksineläville, opiskelijoille ja pienituloisille. Niin ja myös yrittäjille. Suomen Yrittäjät ovatkin ottaneet aiheellisesti aiheeseen tiukasti kantaa. Esitetty mediamaksuhan kohdistuisi korotettuna 42 000 yritykselle, jotka joutuisivat maksamaan mediamaksua 525 euroa vuodessa. Lisäksi yrittäjäperheen maksettavaksi tulisi lisäksi kotitalouksilta perittävä 175 euron mediamaksu. Suomen Yrittäjät totesivatkin, ”joten esimerkiksi moni kuorma-autoyrittäjä joutuisi maksamaan Yleisradion palveluista 700 euroa vuodessa. Autoradion kuuntelulle tulisi kova hinta”. Olen samaa mieltä ja siksi asiaa ei voida hoitaa näin. Yrittäjien puheenjohtaja Jarkko Wuorinen ehdottokin, että ”Budjettirahoitteisen Yleisradion toiminta lähestyisi normaalia yritystoimintaa, jolloin kustannuksia tarkasteltaisiin vuosittain”. Ehkäpä juuri näin.

….

Järjestötyölle siis aamupäivä. Tänään ei valiokuntamme kokoontuneetkaan ja saimmekin pidettyä extra-pitkän puoluehallituksen mm. energia-asioiden sekä talous- ja media-asioiden parissa. Tänään siis esillä ajankohtaiset asiat liikenne- ja viestintäministeriöstä ja esittelijä luonnollisesti viestintäministeri Suvi Linden. Nyt lounaalle ja sitten ryhmäkokous ja täysistunto.

Kommentit