Keskiviikko, 09.09.2009

Blogi, keskiviikkona 09.09.2009

9.9. ja uusi aamu eduskunnassa käyntiin. Tänään aamupalaveri siis kansanedustajien puheenjohtajien ja Hämeen sekä Päijät-Hämeen Liittojen kanssa. Esillä niin kuin eilen jo totesin niin syksyn budjettikysymykset ja yleensäkin yhteistoiminta yli puoluerajojen maakuntiemme ja seutukuntiemme hyväksi. Tästä siis päivä liikkeelle. Sitten lakivaliokuntaa, sivistysvaliokuntaa ja täysistunto jne.

….

Päivä edennyt jo khavitaukoon. Lakivaliokunta aloitti tänään työnsä ja itse siis jätän tuon paikan nyt tässä syksyn alkajaisiksi. Tulen siirtymään ympäristövaliokuntaan missä suuria asioita nyt syksyllä käsittelyssä ja itse näen, että siellä nyt erityisen paljon työtä tehtävänä mm. energiakysymysten ja ympäristökysymysten parissa. Minulle mieluisa muutos ryhmäjohdolta ja tyytyväisyydellä sen otinkin vastaan. Sivistysvaliokunnassa tänään jatkoimme valtion aluehallinnon uudistamisen käsittelyä. Kyse siis meillä nyt vain kapeasta sektorista koko läpileikkauksessa eli pöydällä lähinnä koulu, liikunta, kulttuuri ja kirjastokysymykset. Itse koen niin, että nyt vielä tässä valiokuntakäsittelyvaiheessa olisi järkevää muuttaa hieman hallinnon jakoa ja siirtää nämä kokonaisuudet kokonaan aluehallintovirastoon eli AVI:n suunnitellun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukseen eli ELY:n sijaan. Yritetään saada tällainen muutos vielä eduskuntakäsittelyssä aikaiseksi. Katsotaan onnistummeko. Toisena isona asiana tänään jatkoimme Akatemialain uudistamista ja se etenemässä myös nyt syyskuun aikana takaisin isoon saliin loppulliseen päätöksentekoon.

…..

Tänään ehdin vielä pitkän päivän päätteeksi onneksi myös ratsutallille. Näytti pitkään siltä, että viikon ohjelma ei sitä sallisi, mutta onneksi joskus näinkin päin. Tekikin hyvää pitkän päivän jälkeen ja täytyy todeta, että erityisen tai poikkeuksellisen hyvin se menikin. Tuntui, että taisi Räppykin nauttia.

Tänään eduskuntaryhmämme sai uuden jäsenen kun Koskisen Jarin tilalla ryhmässämme aloitti meidän vaalipiiristä Jokisen Kalle. Kalle toimi pitkään piirimme puheenjohtajana minua ennen ja teki näyttävän kampanjan viime eduskuntavaaleissa kisaten tiukasti kanssani meidän viimeisestä läpimenijän paikasta. No tänään sitten kisa sai toisenkin voittajan kun Kalle aloitti työt kansanedustajana. Vastaanotto oli hyvä ja valiokuntapaikat näyttävät löytyvän myös hyvin. Itse totesin, että mielelläni annan lakivaliokunnan poliisimiehelle joka sillä saralla ehdottomasti asiantuntija ja minua pätevämpi toimija. Näin sitten ryhmäjohtomme päättikin toimia. Tästä kiitokseksi saan sitten itselleni paikan ympäristövaliokunnassa, jossa koen taasen itselläni olevan nyt ja tulevaisuudessa annettavaa enemmän. Luotetaan siis toisiemme osaamiseen ja arvostetaan osaamista ja tehdään ratkaisuja sen pohjalta. Se on minun ajatusmaailmani aina ollut.

Kommentit