Torstai, 10.06.2010

Blogi, torstaina 10.06.2010

Upea auringonpaiste herätti tähänkin aamuun. Nyt jo Helsingissä ja eduskunnassa ja kohta päivän ensimmäisessä kokouksessakin. Eilen illalla en voinut olla miettimättä että olisikohan jotain apua sellaisesta hyttyansasta. Aivan äärettömän paljon hyttysiä nimittäin liikkeellä. En muista tällaista hyttyskesää. Hyville keksinnöille olisi siis tässäkin asiassa tilausta. Taitaa vaan nimittäin olla niin, että sellaista ei ole vielä keksittykään.

Hyviä keksintöjä maa on kuitenkin muuten täynnä. Ehkäpä sellainen oma tuorein löytöni on hauska ja kätevä sukkapidike. Hyvällä itseasiassa oikeastaan loppilaisella keksinnöllä Supi-sukkapidikkeellä pesukone lopetti kertaheitolla sukkien varastamisen. Ihan vakavasti ottaen kertakaikkisen erinomainen keksintö ja helpottaa kummasti myös pesupuuhaa. Kannattaa tutustua ja kokeilla. Supi-sukkapidike pitää sukat järjestyksessä!

Tulipahan hieman erilainen blogiavaus tähän päivään. Mutta joskus näinkin. Fiksuja keksintöjä ei koskaan tule liikaa mainostettua. Olettekos te löytäneet jotain maatajärisyttävää? 🙂

Nyt kuitenkin ehkä kuitenkin isompien asioiden pariin. Pienemmistäkin joskus kiva jutella.

….

Nyt asiat mukavasti eteenpäin. Ympäristövaliokunnan työ valmistunee ensi viikolla tänään myös sivistysvaliokunnassa päätökseen nuorisolain muutos jolla etsivät nuorisotyö tuodaan valtakunnalliseksi toimintatavaksi ja samalla helpotetaan nuorten ”seurantaa” mm. opiskelupaikkojen löytämiseksi. Merkittävä uudistus siis ennaltaehkäisevään työhön, mutta myös siihen työhön jolla autetaan jo syrjäytyneitä nuoria takaisin uralle.

Olin tyytyväinen, että ssuntoministeri Jan Vapaavuori ilmoitti tänään myös, että hän ei pidä asuntolainojen korkovähennyksen poistoa hyvänä ratkaisuna. Itse otin aiheeseen jo kantaa tiistaina Ylen haastattelussa ja toivotaan, että tuollainen esitys ei nyt saisi tuulta purjeisiin muissakaan puolueissa. En ymmärrä miksi omistusasumisesta haluttaisiin tehdä mahdoton vaihtoehto nuorille perheille ja tätä kautta vain rikkaiden yksinoikeus. Kiitos siis Vapaavuorelle tiukasta ja hyvästä kannanotosta aiheen torppaamiseksi. Vapaavuori totesi juuri samalla tavalla, että esityetty asuntolainan 28 prosentin korkovähennyksen poistaminen todennäköisesti laskisi ehkä hieman asuntojen hintoja mutta ajaisi ehdottomasti pienituloiset ahtaalle. Tällainen ”veronkorotus” olisi kohtuuton monelle nykyiselle noin 700 000 asuntovelallisellekin. Lainanmaksuvaikeudet varmasti lisääntyisivät ja tiedämme mitä se merkitsi. Sanotaan siis ei tällaisille suunnitelmille.

Samanlainen keskustelu on käyty myös kotitalousvähennyksen poistamiseksi. Tällaista esittävät eivät minusta ymmärrä sitä millainen vipuvaikutus mm. kotitalousvähennyksellä on ollut työpaikkojen syntyyn ja esimerkiksi maaseudulla sivuelinkeinojen kehittymiseen. Uskoisin, että ollaan yhteiskuntana paljonkin plussalla, kun hyötyihin otetaan vielä se miten malli on laittanut liikkeelle myös suurempia energiapainotteisia remontteja omakotitaloissakin. Aina pitäisi muistaa tarkastella tätä kokonaisuutta ja kokonaisvaikutusta.

Mutta nyt päivä jatkuu. Tänään avautuu myös Riihimäen Erämessut ja illalla sitten vielä suuntaamme Heinolan kesäteatterin 10-vuotisjuhlamusikaalin ensi-iltaan. Mutta ennen paljon vielä täälläkin.

….

Pitkä päivä takana. Kello 23.06 ja juuri Heinolasta kesäteatterin ensi-illasta kotiin Lopelle. Aivan upea oli tämänkin kesäinen nyt jo 10 Heinolan kesämusikaali eli suosittelen jälleen. Varatkaapa lippunne pian siis pian jo loppuunmyytyä varmaankin. Maria Lund aivan mahtava. Mutta palaan aiheeseen ensiviikolla. Nyt pakkaamaan huomista puoluekokousta varten. Aika mielenkiintoinen viikonloppu siis tulossa.

Kommentit