Perjantai, 11.06.2010

Blogi, perjantaina 11.06.2010

Tänään maamme suurin puolue kokoontuu puoluekokoukseensa Jyväskylään. Puheenjohtajanamme jatkaa Jyrki Katainen, mutta muista johtopaikoista käydään mielenkiintoinen kisa. Itse olen antanut tukeni varapuheenjohtajakisassa Henna Virkkuselle ja Sampsa Katajalle. He ovat hoitaneet hommansa erinomaisesti ja sille työlle on helppo antaa jatkovaltakirjaa. Kumpikin heistä erittäin kokeneita ja osaavia tekijöitä ja sellaisia luottopelaajia jotka voivat pelata paikkaa kuin paikkaa ja tilanteessa kuin tilanteessa. Erinomaisia. Kolmas varapuheenjohtajanpaikka vielä mietinnässä. Katsotaan mitä sen kanssa tekisi. Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi olen tukemassa Sari Rautiota. On totta, että politiikassa on paljon puhujia ja me kokoomuksessa osaamme myös kuunneella, mutta tekijöitäkin tarvitaan ja Sari on juuri sellainen. Tekijänainen.

Mutta nyt herätys jo takana ja aurinko paistaa ainakin täällä Lopella. Nyt suunnaksi Riihimäen rautatieasema ja kohta Fatdarhde Hetemaj kanssa kohti Jyskälää. Fade siis meidän uusin ehdokkaamme ja tänään hän ensimmistä kertaa matkassani myös puoluekokoukseen. Uskoisin, että hänestä tulee maamme ensimmäinen…

Nyt matkaan…. linjaamaan miten maamme on hyvinvointiyhteiskunta myös tämän taantuman jälkeen ja miten maastamme tulee ympäristofiksuin. Niistä aloitamme.

Uskomaton avaus puoluekokousviikonlopulle. Mediassa on vähätelty meidän puoluekokousta. Mutta ainakin alku on ollut jotain aivan muuta. Ja eihän se kai tarkoita sitä, että jos ei kinastella puoluesihteeristä ja riidellä puolueen puheenjohtajasta niin puoluekokous ei olisi mitään? Minusta sen enemminkin kertoo siitä kuinka hyvin Jyrki Katainen on onnistunut puolueemme puheenjohtajana ja miten koko joukkue puhaltaa yhteen hiileen ja keskittyy tappelun ja eripuran ja puheiden joukkopakojen sijaan asiakysymyksiin. Meillä nyt aidosti suurin huoli siitä miten maamme on huomennakin hyvinvointiyhteiskunta ja sen eteen teemme tänäkin viikonloppuna asiakysymysten parissa duunia.

Itselläni tänään avauspäivänä kaverina matkassa oli vuoden pakolaisnaiseksikin valittu Fatbardhe Hetemaj. Fade on liittynyt kokoomuksen ja lähtee 2011 eduskuntavaaleihin mukaan Helsinkiin ja tänään olemme viettäneet upean päivän ensin junassa mm. Jyrki Kataisen ja kumppaneiden kanssa ja sitten täällä Jyväskylässä mm. Alexander Stubbin kanssa Hei, me kaikki puhutaan maahanmuutosta -tilaisuudessa ja monessa muussa tapaamisessa ja palaverissä. Itse olen varma, että Fadesta tulee maamme ensimmäinen pakolaistaustainen kansanedustajana ja itse olen lupautunut tähän duuniin 110 prosenttisesti mukaan. Hieno juttu ja hieno päivä.

Tänään ensin erittäin hauska junamatka Jyväskylään. Sitten puoluehallitus ja tämän jälkeen ensimmäinen päivä puoluekokousasioiden parissa. Oman vastuualueeni eli sivistyspolitiikan asiakysymyksiä ja esityksiä tänään nippu käsittelyssä ja ne pitivätkin minut kiireisenä iltapäivän. Nyt ne hoidettu ja myös meidän Hämeen Kokoomuksen tervetulotilaisuus. Nyt siis ensimmäinen päivä takana ja ilta jatkuu mm. Talkoorockin parissa missä lavalle kipuaa itse Sleepers Sleepers. Mutta sitä ennen vielä hieman huomisia töitä tehtävänä.

Kommentit