Lauantai, 12.06.2010

Blogi, lauantaina 12.06.2010

Ylen Ajankohtaistoimituksen Taloustutkimuksella teettämä selvitys paljasti odotetun tiedon. Puheenjohtajamme ja valtiovarainministeri Jyrki Katainen on ylivoimainen kansansuosikki maamme seuraavaksi pääministeriksi. Katainen jätti taakseen kaikki muut puoluejohtajat ja entiset pääministerit ja keräsi hyvän 23 prosentin kannatuksen. Keskustalaisista ykkönen on ministeri Mari Kiviniemi, josta muuten voi jo tulla se seuraava pääministeri ensi viikollakin vaikka sitä pätkäjohtajuutta ei tässä tarkoitettukaan.

Merkillepantavaa on myös se, että SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen kannatus jää marginaaliseksi viiteen prosenttiin ja puolueen todelliseksi johtajaksi palannut Eero Heinäluoma nousee näin demarinimistä selkeäksi ykkössuosikiksi jos pääministeri valittaisiin heiltä. Urpilaisen tilanne siis käy yhä ahtaammaksi.

Mutta nyt jo siis uusi aamu ja puoluekokous jatkuu. Seuraavaksi juhlallinen virallinen avaus ja sitten kokousasioiden pariin. Työmaakokous saa siis jatkua.

….

Kello 16.25 ja aika onnitella päähallituskumppaniamme Keskustaa. Juuri puhelin toi tiedon Lahdesta, että Mari Kiviniemi on valittu puolueen uudeksi puheenjohtajaksi ja hän myös noussee eduskunnan päätöksellä myöhemmin pätkäkauden pääministeriksi. Olen todella tyytyväinen ja iloinen päätöksestä ja valinnasta ja olen varma, että Kiviniemen kanssa yhteistyö tulee jatkumaan totutun hyvänä. Ehkäpä toisenlaisiakin vaihtoehtoja oli ilmassa. Onnea siis ennen muuta Mari Kiviniemelle, mutta myös koko puolueelle.

Me olemme jatkaneet kokoustamme taasen täällä Jyväskylässä. Jyrki Katainen valittiin aamulla jatkokaudelle yksimielisesti eli meillä puheenjohtajalla 100% tuki ja luottamus takanaan. Se on tänä päivänä hyvin poikkeuksellista Suomessa. Mutta antaa siis parhaat mahdolliset lähtökohdat kohti eduskuntavaaleja 2011.

Kataisen linjapuhe oli erinomainen. Sali oli ääriään myöten täynnä ja tunnelma upea. Edes Greenpeacen terrorisointi ei tunnelmaa haitannut. Jos isot ihmiset ovat lapsellisia ja haluavat tuolla tavalla toimia niin ehkäpä he saavat siitä jonkunlaisen tyydytyksen. Luulisi tosin, että aikuisilla ihmisillä olisi muutakin tekemistä kuin terrorisoida ja rikkoa lakia. Ainakin iältään aikuisilla. Mutta mielenilmaus jäi lapsellisen vaisuksi ja huomio minimaaliseksi. Se kertoo jotain siitä millä tavalla suomalaisella yhteiskunnassa pitää vaikuttaa. Vaikuttamisen pitää tapahtua hyvät hallituskumppanitkin hallituksen pöydissä ja vaaleissa eikä mielenosoituksissa. Mutta jokainen tekee tavallaan.

Mutta keskitytään me tekemiseen sillä työtä tässä tulee riittämään. Nyt jatkamme kokousasioiden parissa ja illalla sitten iltajuhla ja paljon muuta. Olen täyttänyt kalenterini kiitettävästi erilaisilla tapaamisilla. Käytetään aika siis tehokkaasti hyväksi.

Kommentit