Sunnuntai, 13.06.2010

Blogi, sunnuntaina 13.06.2010

Viimeinen puoluekokouspäivä näin starttaamassa. Tänään valitsemme puolueemme varapuheenjohtajat ja puoluevaltuuston puheenjohtajan. Lisäksi päivään mahtuu vielä aloitteiden päätöspykälät eli äänestykset. Siis työntäyteinen päivä tulossa.

Eilin ydinvoimamielenosoitus sai erikoisia piirteitä kun selvisi, että joukossa oli myös yhden hallituskumppanimme eli Vihreiden aktiiveja? Aikalailla erikoinen tilanne, kun toisen hallituspuolueen jäsenet sabotoivat toisen puolueen kokousta. On mielenkiintoista nähdä miten Vihreiden puheenjohtaja Anni Sinnemäki tilanteessa toimii. Hyväksyykö hän tällaisen toiminnan oman puolueensa jäseniltä ja on hiljaa vai tuomitseeko tämäntyyppisen toiminnan? Odotan mielenkiinnolla.

Puheenjohtajamme Jyrki Katainen totesikin eilen, että hän toivoo avointa keskustelua ja tarjosi keskustelun mahdollisuutta myös tälle sabotoijajoukolle. Mutta totesi samalla, että ei usko heidän olevan halukkaita keskusteluun. Katainen totesikin, että ”Ilmeisesti heillä ei ole vaikuttaminen pyrkimyksenä vaan julkisuus. Meille olisi vieras toimintatapa mennä tekemään vastaavaa heidän kokoukseensa”

Tapausta on selvitelty ja salissa käyttämän agressiivisuuden lisäksi sen taustoilta löytyy huijausta ja väärennystä. Mielenosoittajat ovat valehtelemalla saaneet itselleen yhden kulkuluvan ja kopioineet tätä laittomasti. On vaikea arvostaa tai edes uskoa ryhmää jonka toiminta perustuu valehteluun ja epärehellisyyteen. Perustuuko kaikki muukin heillä samaan?

Me esimerkiksi kokoomuksessa olemme kutsuneet tämänkin ryhmän kuultavaksi mm. nyt keväällä kun valmistelimme ympäristökannanottoamme. Halusimme kuulla heidän mielipiteensä ja keskustella myös heidän näkökulmista ilmasto- ja ympäristökysymyksiin. Sillä tavalla kuin normaali vaikuttamistoiminta kulkee. Mutta nyt itse en enää tule osallistumaan yhteenkään kuulemiseen tai tilaisuuteen missä Greenpeace on mukana. En niin kauaa kunnes he palaavat asialliseen ja sanavapautta kunnioittavaan toimintatapaan. En niin kauaa kuin he toimivat epärehellisesti ja väärentäen.

Toivotaan, että tämäkin toiminta selvitetään. Mutta katsotaan miten asia etenee.
Nyt kuitenkin aamupala ja sitten kokouspaikalle. Äänestyksiä heti aamusta.

….

Kello 18.00 ja juuri Jyväskylästä takaisin kotiin Lopelle. Päivä piti sisällään ison kasan siis päätöksiä ja suurimpina tietenkin puheenjohtajajoukon täydennykset. Me hämäläiset emme tälläkään kertaa onnistuneet saamaan omaa henkilöä puoluejohtoon ja itseasiassa viime kertainen Raution Sarin hyvä tulos kuihtui nyt hämmästyttävällä tavalla. Me teimme Sarin omasta toivomuksesta linjapäätöksen, että Hämeen Kokoomus ei lähde ”kauppaamaan” ääniään ja tekemään lehmänkauppoja ja junttauspäätöksiä ja näin me halusimme luottaa jokaisen kokousedustajan omaan harkintaansa. Muutama muu piiri toimi toisin ja tulos oli sen mukainen. Valitettavasti. ”Kommennus” aiheuttikin kokouspaikalla myös näiden piirien edustajien keskuudessa ihmetystä ja harmistusta ja toivotaan, että tällaisesta kulttuurista pääsisimme jo sitten seuraavassa kokouksessa eroon. Luottaisimme enemmän.

Tästäkin huolimatta en voi kuitenkaan kuin kehua tehtyjä päätöksiä. Se siis kertoo siitä, että kaikki puoluejohtoomme pyrkineet olivat kertakaikkisen loistavia. Erityisen iloinen olin Henna Virkkusen ja Sampsa Katajan jatkokaudesta ja nyt tuon vapautuneen vpj-paikan nappasi toisenkierroksen äänestyksessä Anne-Mari Virolainen Tapani Mäkisen nenän edestä. Anne-Mari on erinomainen valinta puoluejohtoomme ja vahvistaa hyvin Varsinais-Suomen kokoomusjoukkoa. Ministeriainesta.

Valtuuston puheenjohtajaksi valittiin helsinkiläinen Laura Räty ja myös hänestä saimme hyvän ja osaavan palasen puolueemme terävimpään kärkeen. Itse uskon, että Lauran johdolla puoluevaltuustomme työskentely jatkuu hyvänä ja tehokkaana ja varmasti hän jotain uuttakin toimintaan tuo. Jukka Mäkelän tekemää työtä on hyvä ja helppo jatkaa.

Täysi tukeni siis puolueemme uudelle johdolle ja tästä on helppo kääntää katse loppuvuoteen ja sitä kautta ensi vuoden eduskuntavaaleihin. Kokoomus on tämän viikonlopun jälkeen jälleen paripiirua vahvempi. Hyvä niin.

Mutta nyt siis katse käännetty jälleen yhä tiukemmin tulevaisuuteen. Tästä on hyvä jatkaa.

Kommentit