Torstai, 09.10.2008

Blogi, torstaina 09.10.2008

Tänään vietetään valtakunnallista ikäihmisten ulkoilupäivää. Päivä järjestetään tällaisena vasta toista kertaa, mutta aihehan on tärkeä ja tärkeä myös meille jokaiselle. Tarkoitus on siis tänään erityisesti kiinnittää huomiota ulkoilun ja liikunnan merkitykseen ja herätellä myös meitä sukulaisia ja ystäviä siihen, että pienikin apu voi avata jo ovet läheisemme liikunnalle. Tämä iäkkäiden ulkoilupäivä on samalla myös osa tällä viikolla vietettävää Vanhusten viikkoa.

Minulla tänään jää liikkuminen ainakin sanan varsinaisessa merkityksessä vähemmälle. Kalenteri on laitettu aika täyteen ja sen mukaan mennään. Päivä ensin eduskunnassa ja sitten illalla olen lupautunut Lahteen torille auttamaan nuorinta kunnallisvaaliehdokastamme Monica Savanderia kampanjoinnissa. Mukava ilta siis luvassa.

….

Kello 22.12 ja juuri hetki sitten vasta takaisin Lopelle. Ilta siis meni tänään Lahdessa nuoren ehdokkaamme Monica Savanderin vaali-illassa. Lahden torilla on kokoomuslaisten yhteinen Kahvilakorva, minkä avajaisissa siis myös aikanaan olin, mutta tänään koko paikka illan siis Monican kutsuvieras- ja kahvitilaisuuden paikkana. Vähän vettä tihutteli ja ehkä se osaksi väkeä hieman karsi, mutta mukavaa väkeä ja kivaa keskustelua saimme aikaiseksi. Mainio nuori ehdokas. 18 vuotta, mutta hyviä ajatuksia ja taito tuoda myös se selvästi esille. Toivotaan, että josko lahtilaiset olisivat valmiita jymypaukkuun ja äänestävät nuoren osaajan kovalle paikalle. Lahdessa muutenkin erittäin upea ehdokaslista – täysi ehdokaslista – kaiken kaikkiaankin ja Monican lisäksi myös monta muuta hyvää nuorta ehdokasta. Itseasissa heidän kanssa nyt lauantai-iltana pidämmekin iltajuhlaa eli Lahteen pian takaisin. Mutta Monicalle vielä kiitos tästä illasta ja kaikilla paikalla käynneille. Muutama taisi innostua kokoomuksesta oikein kunnollakin. Eräskin lukiolainen lupasi tutkia ja ehkä lähtee mukaan nuortemme toimintaankin. Suosittelen.

Tänään päivällä valmistelin muutamaa puhetta. Lupauduin vielä tämän viikon perjantaiksi jakamaan Hyvinkäälle Yrittäjäpalkintoa ja hieman sinne valmisteluja ja myös ensi viikon Senioreiden juhlaan puhetta valmistelin. Päivällä kävimme myös hieman läpi Lopenkin kuntavaaliasioita. Taljan Jenni kävi lounaskaverina ja hieman katsoimme vaalejakin läpi ja tottakai Lopen asioita muutenkin. Tänään ei siis sivistysvaliokuntaa ja päivään jäikin hieman paremmin aikaa. Yksi kirjallinen kysymyskin työnalla. Katsotaan saanko sen huomenna eteenpäin hallitukselle tai sitten alkuviikosta. Palataan siihen. Eduskuntaryhmä kokoontui kuitenkin tänään normaalisti. Saimme perusteellisen tiedonannon pankkikriististä ja sen vaikutuksista Suomeenkin ja tietenkin esillä sielläkin kuntavaalit. Kyselytunti tänään varsin vaisu vai pitäisikö sanoa nykyisen vaisu. Esillä mielenkiintoisena asian toki asuntotuotanto ja asuntotilanne laajemminkin mm. homekiinteistöjen, asuntojenhintojen ja vuokra-asuntotarjonnan osalta. Itse en tänäänkään ehtinyt kysymystämme kysyä, mutta se jää odottamaan – ehkä ensi viikolla. Toivottavasti.

Kommentit