Torstai, 09.08.2007

Blogi, torstaina 09.08.2007

Kun koulutyöni alkaa taas… Tänään Lopella koululaiset aloittavat jälleen uuden vuodenmittaisen urakkansa. Uusia koululaisia jälleen runsaasti teillä ja liikenteessä. Heistä suurin osa alkuun onneksi vanhempien johdolla matkassa, mutta samaan aikaan myös satoja vain hieman isompia koululaisia myös liikenteessä. Teidän varsilla ja risteyksissä siis menoa ja vauhtia. Ollaan siis me aikuiset liikenteessä nyt näinä päivinä ja näinä viikkoina erityisen varovaisia. Itse tein viime vuonna samaan aikaan lupauksen ”Minä pysähdyn suojatien edessä” ja se lupaus on jälleen syytä uudistaa ja vahvistaa vaikka läpi vuodenhan sen kanssa meidän tulisi elää. Valitettavasti tuo suojatien suoja ainakin näin maalla on kohtuullisen heikko ja jalankulkijat joutuvat lähes poikkeusta odottamaan ja etsimään sen sopivan raon tienylitykseen. Tehdään nyt jälleen niin, että annetaan me aikuiset tilaa ja huomiota.

Vaikka koulutyö jo taas alkaa niin kesä näyttää ainakin säiden suhteen jatkuvan. Lupailivat tälle päivälle kesän kuumimta päivää. Katsotaan. Venla-kummityttö tänään aloittaa koulutyön ja Elias-kummipoika jatkaa jo kolmoselle. Elisa-kummityttö saa vielä nauttia vaan olosta ja kesästäkin. Tänään Elisa mökille hoitoon. Kova tyttö polskuttelemaan rantavedessä.

Hyvin oli mennyt kummitytön koulun avaus. Opettaja oli kuulemma superkiva :). Niinpä. Oma päiväni siis edennyt nyt lämpömittarin mukaan. Parturissa vain ja muuten jouten – kissan tyyliin. Muutamia puheluita lähinnä kunta- ja seutukunta puolelta. Näyttää seutuyhteistyö jälleen takkuavan ja katse aikalailla tiukasti vain omassa navassa. Itsekullakin. Valitettavasti. Toivotaan, että nämä vain uhittelua ja rinnan röyhistelyä. Ehkä tässä vielä herätään siihen, että elämää pitäisi olla viidentoista vuodenkin päästä. Se ei tällä menolla ole ollenkaan varmaa. No syksyn aikana asiat todenteolla pöydällä ja vakavalla mielellä. Tärkeitä ratkaisuja palveluittemme ja kuntalaistemme kannalta.

Kommentit