Torstai, 08.11.2007

Blogi, torstaina 08.11.2007

Tänään aamuulla tuntui ja näyttikin siltä, että aurinko ei nouse lainkaan. Opettajana epäuskoinen olo – vain kysymyksiä – ei vastauksia. Rauhoitetaan tämä päivä tapahtuman uhreille ja kaikille joita se koskettaa lähellä ja kaukana.

Sisäasiainministeriö suosittaa tänään suruliputusta koko maahan tapahtuneen johdosta. Tänään liput siis nousevat ensin ylös salkoihinsa laskeutuakseen sitten suruasentoon – puolitankoon. Itse aamulla sytytin jo kynttilän pimeyden keskelle – muistoksi ja merkiksi siitä, että valoa on oltava synkimmässäkin hetkessä.

Eilen illalla levisi myös viesti, jossa kehotetaan ”Huomenna (torstaina) illalla sytytämme muistokynttilän Jokelan kouluammuskelun uhreille keittiön ikkunalle klo 18.00. Olethan sinäkin mukana muistamassa nuoria koululaisia ja opettajaa, jotka vielä keskiviikkoaamuna uskoivat elämään ja tulevaisuuteen. Kerrothan tämän viestin mahdollisimman monelle tiedoksi.”

Tehkäämme näin. Tänään en palaa päivän aiheisiin täällä. Tämä teksti riittäköön. Voimia ja ajatuksia Tuusulaan ja kaikkialle.

Kommentit