Torstai, 06.05.2010

Blogi, torstaina 06.05.2010

Aikainen herätys tänään ja liukastakin. Moottoritien varressa monta autoa ojassa. Nämä kevään liukkaat aina yllättää. No onneksi muuten liikenne sujui kutakuinkin normaalisti ja pääsin ajoissa töihin. Itse tosin varasin nollakelin ja jään takia aikaa lähes tuplaten ja se myös kannatti. Aamun ensimmäinen tapaaminen oli nuoriso-, liikunta- ja kulttuurijärjestöjen kanssa. Aiheena alojen tulevaisuuden rahoitus ja myös muuten kehittäminen. Nyt hetki aamukahvin parissa ja sitten valiokuntiin ja päivällä myös puoluehallitukseen.

….

Tänään en koneelle ole juuri ehtinyt. Aamusta ensin jo kukonlaulun aikaan siis eduskuntaan ja tuohon aamun palaveriin. Sitten ympäristövaliokunta ja tämän jälkeen tuhti puoluehallituksen kokous missä käsittelimme tänään yli 150 puoluekokousaloitetta Jyväskylän kokousta varten. Samalla myös saimme valmiiksi kannanotomme puoluekokoukselle ja ne tulevat varmasti herättämään ansaittua huomiota. Uudenlainen tapa toimia näkyy niissäkin. Sitten ryhmäkokous mm. Kreikan lainapaketin parissa ja samaa myös koko kyselytunti. Surullista kuunneltavaa. Odotin oikeasti, että puheenjohtaja Jutta Urpilainen olisi toiminut lupaamallaan tavalla eli jättänyt pelin politiikan pois. Mutta mitä. Kaikkea muuta. Pelkkää populismiä koko kyselytunti. No se siitä.

Nyt kuitenkin illan töiden pariin. Tänään pakko jäädä myöhään talolle ja koneelle. Istunto jatkuu ja sen jälkeen vielä parikin tilaisuutta täällä päässä hoidettavana.

Tuo Riihimäen Harjunrinteen koulun valtioapuasia etenee. Aihetta on nyt selvitelty jo kahdenkin eri ministeriön toimesta ja nyt sain vahvistuksen, että Riihimäen asia otetaan käsittelyyn. Toivotaan, että vielä ennen kesälomia. Se olisi rakentamisen aloittamisen ja tätä kautta myös elvytyksen eli työpaikkojen valossa erittäin tärkeää. Kerron miten asia etenee.

Kommentit