Keskiviikko, 05.05.2010

Blogi, keskiviikkona 05.05.2010

Mietiskelin tuossa illalla vielä eilistä ja yleensäkin tätä tilannetta Kreikan suhteen. Päälimmäisenä pettymyksen tunteita. Voisi hyvin todeta ja kuvata, että olen surullinen, pettynyt ja jopa raivoissani kreikkalaisten toimista. Tekisi todellakin mieli antaa mennä konkurssiin koko maan. Mutta tiedän sen merkityksen. Siksi tarvitsemme nyt vastuullisempia ratkaisuja.

En kertonutkaan vielä, että Hämeen Kokoomuksen piirihallitus päätti hakea nyt Kokoomus rp:n puoluekokousta. Otimme päätavoitteeksi vuoden 2014 puoluekokouksen, mutta ilmaisemme valmiutemme järjestää jo tätä kesää seuraava puoluekokous eli vuosi 2012. Paikaksi esitin piirihallituksellemme erinomaiseksi todettua Lahden Sibelius-taloa ja nyt hakemus lähtee liikkeelle ja aloitamme asian parissa työn. Samalla vahvistimme Hämeen Kokoomuksen 90-vuotisjuhlat ensi syksyyn. Hämeen Kokoomus juhlii 90-vuotista taivaltaan Hämeenlinnan Vanajanlinnassa 30.10. ja samana päivänä järjestämme myös vaalistarttiseminaarin samassa paikassa. Luvassa siis vahva kokoomuspäivä. Nämä nyt ehkä tuolta järjestöpuolelta jäänyt kertomatta ja myös muuten se, että elokuussa pidämme ylimääräisen yleisen kokouksen ja silloin asetamme seuraavat eduskuntavaaliehdokkaamme. Nyt vielä siis kolme paikkaa täyttämättä kohti huhtikuun 2011 eduskuntavaaleja.

Mutta tänään työt eduskunnassa jatkuvat. Auringonsäteet kaihtimen välistä herättivät hieman kellon kanssa sovittua aikaisemmin, mutta mikäs tällaiseen aamuun on herätettä. Nyt Aamuposti ja Hämeen Sanomat ja kuppikahvia ja töihin.

….

Erittäin mielenkiintoinen päivä takana. Sen kruunasi vielä illan ratsastustunti. Mutta päivään siis mahtui mielenkiintoiset valiokuntien kokoukset kun esimerkiksi ympäristövaliokunnassa valmistelimme loppuun mm. kaivoslakilainsäädäntökokonaisuutta ja sivistysvaliokunnassa valmistelimme lausuntoamme mm. POP-rahoituksesta ja luokkakoista Suomessa. Nuo urakat pian valmiit ja sitä kautta myös julkisiksi. Tänään istunnossa jo yksi näistä isoista urakoistamme kun Pallas-Ylläs -kansallispuistolaki oli salissa. Työstimme sitä pitkään ympäristövaliokunnassa ja alkuun itse olin hyvinkin kielteinen hotellilaajennukselle. Nyt saimme mietintöön muutaman tärkeän tarkennuksen ja uskon, että asuntovaunualueen vaihtaminen lisähotellihuoneisiin on parempi vaihtoehto. Ja tärkeää on myös muistaa se, että valiokunnassa kirjasimme erittäin tiukkaan, että tämä vanha hotelli kansallispuistossa on poikkeus maassamme ja tämä laajennusoikeus ei avaa ovea rakentamiseen muihin kansallispuistoihin. Olen varma, että vaikka ympäristöministeri Paula Lehtomäki tällaista yrittäisikin niin ympäristövaliokunnasta ei muut täysin uudet rakennushankkeet tule etenemään. Esimerkiksi Pallas-Yllästunturin pohjoispäässä sijaitsevan Pyhäkeron hankkeita ei siis ympäristöministerin kannata nyt väkisin lähteä ajamaan. Pallas-hotelli siis vanha jo 30-luvulta juurensa omaava oman henkensä omaava hotelli ja siksi minustakin paikkansa ansainnut myös remontoituna. Mielenkiintoista sen sijaan oli mm. se, että demarileiristä edelleen esitin Pallas-hotellin laajentamista vielä tästäkin aina 500 paikkaiseksi. Joku tolkku pitää kuitenkin olla.

Päivällä vieraanani kävi jälleen myös Tervakosken alakoulun oppilaskunnan oppilaita. Vuotuinen visiitti jälleen ja todella osaavia ja innokkaita nuoria. Mielenkiintoinen keskustelu alakoululaisten kanssa mm. peruskoulun tuntijakouudistuksesta ja suunnitelmamme lisätä taito- ja taideaineita ja myös valinnaisuutta sai näiltäkin nuorilta riemuvastaanoton. Kiva juttu. Esillä myös koulujen kerhotoiminta, kieltenopiskelun mahdollisuudet ja monet muut jutut. Hei ja nää vieraat siis 4-6-luokkalaisia. Aivan hurmaavia.

Iltapäivällä sitten vielä toinen oppilasryhmä. Tällä kertaa kävin tervehtimässä puheenjohtajamme Jyrki Kataisen vierasryhmää Kuopion yläkoulusta. Sielläkin muuta erittäin aktiivinen ja yhteiskunnan asioista kiinnostun oppilas ja keskusteluissa sitten jo mm. Kreikan lainapaketti ja myös maamme energiaratkaisut.

Täytyy kyllä erityiskiitos antaa myös näiden kummankin vierasryhmän opettajille. On hienoa, että mm. oppilaskuntatoimintaa pyöritetään ja kehitetään kouluissa ja kerrotaan näin myös siitä miten ”maa pidetään pyörimässä”. Mutta suurin kiitos tietenkin aktiivisille ja innokkaille nuorille. Teitä tai heitä tapaan erityisen mielelläni ja yritän aina hetken tiukastakin päivästä irrottaa lapsille ja nuorille. Niin siis tänäänkin.

Mutta nyt siis päivä jo takana. Hetki sitten hurja raekuuro ja nyt kaunis auringonlasku. Se tarkoittaa sitä, että pian jo taas uutta päivää kohden. No onneksi sentään yö välissä.

Kommentit