Torstai, 06.04.2006

Blogi, perjantaina 07.04.2006

Perjantai aamu. Nyt kohti Helsinkiä ja töitä. Tänään pitäisi mm. tehdä juttua formulakuljettaja Emma Kimiläisestä ja hoitaa tv-puolen asioita. Työpäivän jälkeen ajattelin mennä Messukeskukseen Omakoti, Omamökki ja Omapihamessuille. Katselemaan jos vaikka jotain kivaa keksisi.

Illalla kirjoitin tuosta huonosta kelistä ja jälleen aamulla saimme ikäviä uutisia. Valtatie 9 Tampereen ja Turun välillä on suljettu liikenteeltä säiliöauton kaatumisen vuoksi noin kaksi kilometriä Urjalasta Turkuun päin. Säiliöauto on kyljellään ja siitä vuotaa jonkin verran bensiiniä maahan. Eilen toinen uutinen kertoi, että Rikkihappolastissa ollut rekka kaatui valtatie 2:lla Porissa varhain aamulla. Maa-alueen puhdistamiseksi paikalle on uutisten mukaan tuotu neutralointiaineita. Osa rekan säiliöistä valuneesta rikkihaposta saadaan imettyä nesteenä talteen. Maan pintaa kuoritaan ja pilaantunut maa-aines viedään ongelmajätelaitokselle. Tällaiset tilanteet aina hurjia ja pelottavia. Nyt ei ihmishenkiä vaadittu, mutta toinen puoli on vielä pohjavedet. Esimerkiksi meillä Riihimäen seudulla on Kantatie 54:n varressa useita suojaamattomia pohjavesialueita. Juttelin tässä yksi päivä tietä hoitavan Silenin Jarmon kanssa ja kyllä hän oli aidosti huolissaan tien kasvavasta rekkaliikenteestä. Toivotaan, että tientasoa saadaan korotettua jatkossa myös perusparannuksin – hoitoluokitushan jo nousi Maunulan Karin valtuustoaloitteen myötä. Kiitos siitä Karille. Tien kunnon parantaminen vaatii alueemme päättäjiltä kuitenkin yksituumaisuutta – tie on tärkeä itä-länsi -väylä ja parempana voisi lisätä alueidemme vetovoimasuutta myös alati kasvavasta idänsuunnasta.

Työpäivä takana. Aamulla Helsinkiin ajellessani palaveerasin puhelimessa sivistystoimenjohtajamme kanssa. Kävimme läpi koulupuolen asioita ensi syksyn osalta. Sitten Helsingissä pääsin leipätyöhön kiinni. Emma Kimiläinen – viime vuoden Formula Fordien SM-hopeamistalisti oli hyvässä kunnossa alkavaan kauteen. Autoa on päivitetty Englannissa ja 16-vuotias tyttö tähtää nyt kovassa poikaporukassa ei enempää eikä vähempää kuin Suomen mestariksi. Emman siis tapasin aamupäivästä ja teimme muutamia lehtijuttuja. Sitten työt loppuun ja iltapäivällä suunnistin Messukeskukseen.

Omakoti-, Omamökki ja Omapihamessuilla riitti jälleen katseltavaa. Nyt suurin kiinnostukseni oli pihahommissa ja odotankin innolla, että lumet sulavat ja pääsee Pekkalaan viimeistelemään rakennustöiden jälkeen pihoja. Täytyy toki myöntää, että hieman myös talot syyhyttivät. Annetaan vielä olla… Messuilla kävin tavan mukaan myös moikkaamassa seutukuntamme osaston väkeä. Riihimäen koko seutukunta oli hienolla omalla osastolla esillä. Näyttävä kokonaisuus ja kiinnostusta aluettamme kohtaan riitti. Kiitokset ahkerille esittelijöille. Voi ihan hyvällä omalla tunnolla kehua osastoa – erottui kyllä Hämeenlinnan osaston kanssa kyllä kaikista muista jopa koko Hämeen yhteisestä osastosta edukseen. Hienoa.

Nyt jo kotona ja vielä hetki lehtitöitä ja sitten perjantain viettoon. Viikonloppuna kuitenkin töitä riittää. Sunnuntain Motorforum on tehtävänäni.

Kommentit