Torstai, 06.04.2006

Blogi, torstaina 06.04.2006

Torstai valkeni samanlaisessa lumisohjokelissä. Nollakeliä ja märkää, mutta lumisohjoa riittää. Eilen taas muutama joutsen lenteli kantatien yli kun ajelin Riihimäelle eli kevät siis on tulossa kaikesta huolimatta.

Tänään kello 11.00 alkaa siis Hämeen Kansallisen Senioripiirin Hengellinen päivä Lopella. Sinne suuntaa siis kutsuttuna seuraavaksi puhumaan. Sen jälkeen töihin ja töistä illalla kuljettajamaan vielä varusmiehiä veteraanien keräykseen.

Senioreiden päivä Lopella sujui hyvin. Aloitimme päivän Lopen kirkossa messulla ja sieltä siirryimme Sankarihaudan kautta Timjamiin lounaalle. Lounaan yhteydessä pidin kunnan puheenvuoron. Lyhyesti kerroin kuntamme nykytilanteesta ja enemmän keskityin kuntien haasteisiin. Lähes 200 vierasta oli paikalla ja tunnelma oli hyvä. Oli mieltä lämmittävää, kun kymmenet ja kymmenet kuulijat tulivat tilaisuuden jälkeen kiittämään puheevuorostani. Meinasi meikäpoika ihan punastua. Lounaspöydässä sain keskustella mm. Saara Mikkolan kanssa ja niitä elämänkokemuksen täyteisiä tarinoita riitti monellakin muullakin paikalla olleella.

Tämän jälkeen sitten kiersin kahden varusmiehen kanssa Loppijärven. Joka savussa pysähdyimme ja veteraanien keräykseen saimme mukavan summan rahaa. Oli mukava olla kahden nuoren sotamiehen matkassa. Olivat fiksuja nuoria miehiä. Hienoja ajatuksia ja mielipiteitä. Kantoivat oikeasti huolta veteraaneistamme myös puheissaan ja ajatuksissaan.

Tiet olivat kyllä todella kehnossa kunnossa. Sohjoa ja loskaa ja kuraa riitti. Eikä pelkästään pikkuteillä vaan isotkin tiet aika huonossa kunnossa – syviä uria ja jäätyviä vesinoroja. Toivotaan, että liikenne sujuu hyvin. Muistetaan siis itse kukin laskea hieman vauhtia. Ilta-Sanomissa silmiin osuin myös liikenteeseen liittyvä aikalailla huolestuttava teksti, jossa kerrottiin ”Liikenneturvan kevään 2003 mittauksista, joiden mukaan suurten kaupunkien risteyksissä ajetaan punaisia päin joka neljäs kerta valojen vaihtuessa punaiseksi.” Ja toinen missä syntyy hurjia tilanteita ovat suojatiet. Niitä pitäisi meidän autoilijoiden oppia kunnioittamaan. Näistä liikenneasioista ei kyllä koskaan pidetä liikaa ääntä.

Huomenna perjantaina menen Helsinkiin töihin ja ajattelin töiden jälkeen piipahtaa myös Omakoti-messuilla.

Kommentit