Keskiviikko, 05.04.2006

Blogi, keskiviikkona 05.04.2006

Keskiviikko on toimistopäivä. Päivän aloitin tuttuun tapaan aamun lehdillä ja sitten töihin.

Ilta-Sanomista (5.4.2006) hyppäsi silmiin uutinen päiväkotilasten sairastelusta. Lehdessä kerrottiin, että pienen päiväkotilapsen elämä kuluu suurelta osin nuhassa, yskässä, kuumeessa, ripulissa tai jossain muussa taudissa. Alle 3-vuotiaalla päiväkotilapsella on sairausoireita keskimäärin 100 päivää vuodessa. Tämä on lähes kaksi päivää vuoden jokaisena viikkona tai vaihtoehtoisesti yli kolme kuukautta yhteen menoon huonoa ja hankalaa oloa. Joka viidennen flunssan jälkitautina lapsi saa lisäksi välikorvantulehduksen, mihin määrätään Suomessa puoli miljoonaa antibioottikuuria vuodessa. Suomalaislapset ovat lehden mukaan antibioottien suurkuluttajia. Näin kertoi tämän päivän Ilta-Sanomat.

Aika hurjaa luettavaa. Toivotaan, että asialle voitaisiin jotain tehdä, mutta varmasti aika hankalaa?? Käsien pesua ja käsien pesua…. sitä kannattaa aina muistuttaa.

No nyt töihin…

Päivällä kummityttö Venla soitti töihin ja pyysi hakemaan kummisetää muskariin unohtuneen koiran. Siellä se koira makasi hattuhyllyllä yksin – vähän allapäin kai – mutta nyt pääsee takaisin Venlan hoitoo. Hienosti 6-vuotias muuten hoiti homman ihan itse. Soitti ja kertoi asian ja kiitti kauniisti lopuksi.

Töistä pyörähdin nopeasti yläkoululla ja alakoulullakin. Puhuin hieman kummankin koulun opettajien kanssa tilakysymyksistä. Rakentavaa henkeä löytyy ainakin opettajien puolelta. Ideoita ja intoa olla mukana suunnittelussa riittää ja se onkin tärkeää, kun halutaan tehdä toimivia juttuja. Esille nousi jo myös ns. B-koulun uudisrakentaminen ja senkin suunnittelun käynnistämistä jo toivottiin, vaikka valtionapu ja rakentaminen tapahtuukin vasta 2009 vuonna. Hyvä kuitenkin selvittää ja suunnitella huolella. Olen samaa mieltä.

Työpäivän jälkeen kävin vielä hakemassa uuden Kalevan toimittajan Tuomo Yli-Huttulan tänään ilmestyneen kirjan ”Puolivallaton puolue”. Sitä tulikin jo jonkun verran ahmittua ja se kertoo mielenkiintoisia juttuja viime vuosien tapahtumista puolueessamme. Toimittajan tekemä kirja, mitä täytyy niin tietysti lukeakin.

Kirjassa mm. Sauli Niinistö toteaa, että hän pitää epätodennäköisenä, että hän ehdolle seuraaviin presidentinvaaleihin. Suomeen Niinistö kertoo palaavansa 2007, kun työ Euroopan investointipankissa päättyy. Polittiikkaan ei paluu kuitenkaan ole todennäköinen, mutta kirjan mukaan talouselämä kiinnostaa. Joku yritys saa hyvän kärjen.

Aika koviakin juttuja kirja pitää sisällään. Mene ja tiedä ovatko totta, mutta…. Kirjassa kerrotaan mm kuinka Lipponen oli soittanut Niinistölle pääministerinä, kun valtiovarainministeri Niinistö oli kohdellut demariministeriä pahasti. Aloitteleva Niinistö sai demarit muistelemaan kaiholla edeltäjäänsä Iiro Viinasta. Myöhemmin kirjan mukaan Niinistöä harmitti mm. se, että kukaan ei laittanut hänelle puolueessa yhtään edes vastaan.

Mielenkiintoinen kirja. Tänään täytyy ahmia lisää…

Nyt illansuussa vielä kahvit ja sitten keskiviikon perinteiselle ratsastustunnille. Viimeksi meni hienosti. Toivottavasti tänäänkin 🙂

Ratsastustunti meni kivasti. Laukkaharjoituksia ja yhteisymmärrys löytyi. Räppy teki mitä halusin ja ainoastaan hienoisesta yliratsastamisesta sain ”moitetta”. Pitäisi luottaa hevoseen ja siihen, että se tekee työnsä ilman turhaa pohkeen varmistamista. Yritetään ottaa opiksi.

Tunnin jälkeen soitin vielä Venlalle – kummitytölleni ja kyselin kissan hoito-ohjeita. Kuulemma syö ihan mitä vaan 🙂 Kummisetäkin olisi kuulemma pärjännyt. (Onneksi sentään leikkikissa, että pärjään) Kuitenkin päädyimme siihen, että heitin kissan Venlalle takaisin. Siellä sen parempi olla Venlan kainalossa yö.

Nyt ratsastusvaatteet pesuun ja suihkun kautta valmistautumaan huomiseen päivään. Huomenna Lopella vietetään Hämeen Kansallisen Senioripiirin Hengellistä päivää ja olen lupautunut pitämään kunnan tervehdyksen lounaalla. Mielenkiintoinen päivä siis jälleen luvassa. Niin ehkä vielä hetken Puolivallatonta puoluetta lueskelen.

Kommentit