Lauantai, 08.04.2006

Blogi, lauantaina 08.04.2006

Lauantai käynnistyi näin tuttuun kotilauantaiseen tapaan TV1 Lauantaiseuralla.

Vieraana tänään oli sisäministeri Kari Rajamäki. Rajamäki mm. totesi, että turvapaikkakiertolaisuus sekä niin sanotut ”ankkurilapset” ovat yhä vakava ongelma Suomen siirtolaispolitiikassa. Rajamäki jatkoi näin tuttuun aika kovaankin tyyliinsä. Häntähän on arvosteltu mm. puheista sosiaalietuuksien kalastelusta ja lapsien lähettämisestä turvapaikanhakijoiksi vanhempien oman edun vuoksi. Nytkin ministeri sai sanoistaan palautetta, mutta totesi, tämänkaltaiselle rehelliselle puheelle on tilausta. Minustakin on hyvä, että tästä asiasta voidaan keskustella avoimesti. On nimittäin mielenkiintoista, että maat joista on viime vuosina tullut maahamme suurimmat turvapaikanhakijajoukot haaveilevat samaan aikaan EU-jäsenyydestä. Jos kyiset maat ovat näin epävakaita niin täytyy kyllä miettiä niiden EU:hunkin sopivuutta. Ehkä näissä maissa riittää vielä töitä oman tilanteen vakauttamiseksi. Toisaalta maat tarvitset nyt koko Euroopan tukea omien tavoitteidensa saavuttamiseksi – ihmisoikeustilanteen parantantamiseksi – ja siinä yhteistyöllä on voimaa. Maita ei saa siis jättää yksin.

Aamun jatkui sitten töiden parissa. Tein uutisia MM-rallista ja muista viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Myös huomisen Motorforumin runkoa kävin läpi käynnissä olevien kilpailujen osalta.

Nyt ajattelin käydä mökillä. Kokeilen tuota pellettipoltinta ja nautin hieman ulkoilmasta.

Pekkalassa kaikki oli hyvin. Linnut olivat jälleen herkutelleet puolet siemenistä ja tänään täytin ruokintapaikan maapähkinöillä. Aikamoinen vilske kävikin metsänsiimeksessä, kun tiaiset kävivät syömässä.

Takkaan asennettava pellettikori toimi upeasti. Oli siistiä ja helppoa käyttää ja lämmintä tuli. Takka lämpeni kivasti. Äitini ja Isäni tulivat myös mökille ja kävivät moikkaamassa Pekkalankin puolella. Jätin pelletit palamaan ja palasin sitten kolmen tunnin päästä sulkemaan pellit. Ainakin ensikokemuksen myötä voin suositella. Tässä perustietoa pelleteistä ja sitten näistä polttokoreista, jotka sopivat takkaan kuin takkaan.

Sitten kävin kuntamme liikuntahallilla Elmolassa seuraamassa Sotilaspenkkipunnerruksen Suomen mestaruuskilpailuja. Väkeä oli paikalla hyvin ja tunnelmaa riitti, kun rautaa nousi SE-lukemissa useammassakin eri sarjassa. Katsomossa tapasin entisen työkaverini Kurkelan Anun joka oli seuraamassa miehensä kilpailemisesta. Anu oli valmistunut viime keväänä luokanopettajaksi ja nyt tekee työtä, missä aikanaan otti ensiaskeleita työharjoittelijana Kissankellon erityiskoulussa kun minä olin siellä opettajana. Nyt siis hänkin jo opettajan töissä. Oli kiva nähdä. Kilpailun katsomossa kilpailun järjestänyt Lopen Kunto ja Voima Team sai runsaasti kehuja järjestelyistä. Porukka oli tyytyväistä ja samalla kuntammekin sai hyvää positiivista mainosta. Kiitokset talkoolaisille.

Nyt jo kotona. Nyt ajattelin rentoutua jääkiekon pariin. Mielenkiintoisia hetkiä eletään SM-liigassa. Porin Ässät ovat yllättämässä Kärpät ja HPK ja HIFK käyvät tiukkaa taistelua toisesta finaalipaikasta. Katsotaan miten käy.

Pelit pelattu ja jännitys tiivistyy. Kärpät ja HIFK ottivat voitot ja panokset siis kovenevat.

Huomenna työpäivä eli MTV3 Motorforumin ohjelman juontaminen ja koostaminen. Aloitamme aamuvarhaisella ja kaiken tulee olla valmista noin kello 16 mennessä. Vauhdikkaita ja aina erilaisia päiviä.

Nyt lauantaisauna takana. Huomenna pirteänä töihin. Töiden jälkeen sitten kummipoika Eliaksen 8-vuotissynttäreille. Tänä vuonna Eliaskin saa Venlan tapaan kirjalahjan. Ostin kaksi Sinikka Nopolan aivan loistavaa Risto Räppääjä kirjaa ja David Macaulayn 400 sivun paksuisen lasten tietokirjan Kuinka kaikki toimii. Elias on juuri oppinut ensimmäisellä luokalla lukemaan ja uskon, että näistä on iloa ja myös hyötyä. Risto Räppääjät muistan koulusta lasten aivan ykkösuosikkeina ja hauskoja ne ovatkin. Ihana on kummipoikakin.

Kommentit