Torstai, 05.10.2006

Blogi, torstaina 05.10.2006

Tänään torstaina normaali työpäivä. Pitäisi hoitaa hieman tulevia neuvotteluja kuntoon tv-sopimuksista ja sitten kirjoitustöitä ja laskutusta ja sen semmoista. Aamu kuitenkin alkoi siivoustöillä. Kylpyhuone nyt jo pesty ja kello 8.30. Nyt ajattelin vielä lukea aamun lehdet rauhassa ja sitten töihin. Tänään nimittäin pitkä päivä edessä. Illalla on kutsutilaisuus Hämeenlinnassa Kiertokapulan asioista alueemme päättäjille ja tilaisuuden jälkeen HPK-Blues -SM-liigaottelu.

Nyt töihin…

….

Päivällä hoidin toimistoasioita ja hieman kirjapito asioita ja sen semmoista. Lounaan jälkeen hoidin sitten isännöitsijän kanssa kotimme vesi-eristystarkistuksen kuntoon. Huomenna pääsemme laatoittamaan. Töiden jälkeen sitten Riihimäelle. Hain keittiökaappien vetimet ja poikkesin kahvilla ja tottakai kantapaikassa Kulmakonditoriassa. Tapasin kaupungilla Heinäjärven Jennin. Jennistä sainkin seuraa kahville.

Sitten Hämeenlinnaan Kiertokapulan kutsuvieraaksi. Kiertokapulan eteläisten kuntien päättäjiä ja kuntajohtajia oli kutsuttu kuulemaan hieman jätteiden käsittelyn nykytilasta ja tulevaisuuden asioista. Kiertokapulahan on meidän alueelta alun saanut jätteiden hoitoyhtiö mikä on vuosien aikana kasvanut suureksi yritykseksi mikä hoitaa laajan alueen Helsinki-Tampere -moottoritien varresta nykyisin. Nyt kaatopaikat ovat Hyvinkäällä ja Hämeenlinnassa ja pian Hämeenlinnan Karanoja hoitaa koko penkkaan menevän jätteen, kun tulevina vuosina penkkajätteen määrä tulee laskemaan noin 20 prosenttiin polttamisen käynnistämisen jälkeen.

Tuosta Karanojasta kun tuli puhe niin voin tehdä paljastuksen mitä aika harva tietää. Olen muuten toiminut yrittäjänä Karanojan kaatopaikalla 1990-luvun alussa. Olen olen. Enoni yritys hoiti kaatopaikan sen aikaisen jätteiden puristamisen ja rakkaan enoni kuoleman jälkeen pyöritimme sitten kaatopaikkaa muutaman vuoden. Sitten lamaa edeltänyt nousukierre sain alalle tulemaan uusia yrittäjiä hirmuisella riskillä. No kun itse olin vielä varsin nuori ja opiskelut kesken tai oikeastaan alussa niin päätimme luopua hommasta. Hyvä niin…. muistan hyvin miten uusi yrittäjä lupasi tehdä työn noin puolet halvemmalla kuin meidän aikana. Me laskimme, että ei onnistu tai onnistuu jos ei tule yhtään remonttipäivää ja niin kävi, että firma ei hommaa vuottakaan pystynyt hoitamaan. Sellaista se huuma ja hullut vuodet.

No se oli sellainen muistelu menneestä. Kiertokapulan infon jälkeen menimme seuraamaan HPK:n ja Bluesin välistä jääkiekko-ottelua. Olikin hyvä ottelu. Tukijoukoistani Lahden Janne avasi maalihanat jo alle minuutin pelin jälkeen ja maaliveikkauksessa veikkasin ajan oikein tai lähimmäksi. Oma veikkaukseni oli 36 sekunttia ja sillä irtosi valtava HPK pyyhe 🙂 No lopulta peli venyi aina jatkoajalle asti ja rangaistuslaukauskilpailuunkin. Siellä sitten Kerho hoiti kuitenkin pelin mallikkaasti kotiin. Hyvä niin. Myös TPS:lle makea voitto tältä illalta eli alkaa peli aueta.

Pelissä oli mukava kaikessa rauhassa jutella tuttujen kanssa niin pelistä kuin vähän muustakin. Hyvinkään uuden kaupunginjohtajan Ossi Savolaisen kanssa puhuinkin pitkään. Ossi kiitteli SM Finnsco rallin kuulutuksista ja edellisestä tapaamisestamme. Sovimme myös samalla, että Lopella täytyy kokeilla jossain välissä endurosafariakin. Täytyy katsoa hyvä rako. Sovimme, että ollaan yhteyksissä.

No Höökin Jorman kanssa tuli vaihdettua myös ajatuksia eduskuntavaaleista näin kilpailijoiden näkökulmista ja omasta ryhmästä Heimosen Kaitsun, Riihimaan Ramun, Österdahlin Lassen ja Arovuoren Riston kanssa puhuimme sitten enemmänkin minun kampanjasta ja kampanjamme avaustilaisuudesta ensi tiistaina. Hyviä vinkkejä taas kokeneilta konkareilta. Kiitos niistä.

Nyt kello jo 22.32 ja juuri mökille. Nyt pitkälleen!

Kommentit