Torstai, 05.05.2011

Blogi, torstaina 05.05.2011

Siitä se sitten taas jatkuu. Uusi aamu ja torstai-päivää eletään. Tänään Kimmo Sasin parlamentaarinen työryhmä jatkaa Portugali-asian käsittelyä ja toivotaan, että vastuullisuus voittaa tässäkin väännössä. Niin kuin eilen totesin niin on todella surullista ja kohtalokastakin jos maamme ajautuu siihen tilanteeseen, että ulkopolitiikkaa hoidetaan vahvasti erilailla silloin kun ollaan hallituksessa ja silloin kun taasen ollaan oppositiossa. Toivotaan, että sellaista vastakkainasettelua ei syntyisi.

Mutta nyt aamun lehdet ja sitten päivän juttuihin.

Tänään olemme jokseenkin hämmentyneenä saaneet seurata miten EU-kriisin hoitaminen Suomessa etenee. Keskustalainen, edelleen täyttä palkkaa saava, pääministeri Mari Kiviniemi uhosi vielä ennen vaaleja, että EU-kriisi tulee hoitaa ja keskusta on asiassa vastuullinen. Vaalitappio taitaa kuitenkin pahemman kerran heiluttavan Kiviniemen paikkaa keskustan johdossa ja joukkojensa kärjessä ja tänään johtajan paikan ottikin itse Mauri Pekkarinen. Pekkarinen ilmoitti, että keskusta ei enää ole mukana eilen perustetussa parlamentaarisessa työryhmässä ja hoitakoot muut asiat.

Itseasiassa ymmärrän tässä asiassa soinilaisten kannan vaikka en sitä hyväksykään. Joko hallituksessa ollaan tai ei olla ja tämä nyt pitää Timo Soinin päättää ja kysyä onko heidän kansanedustajat samaa mieltä. Ainakin nyt näyttää siltä, että Soinilla ei joukkue ole hanskassa vaan peli on enemmänkin yksilöurheilua sillä puolen.

Tänään soppa sai aikalailla erikoisi piirteitä kun Ilta-Sanomat oli tutkinut aikalailla vapaasti tulkiten eduskuntavaalien vaalikoneita. Lähes EU-kysymyksestä kuin EU-kysymyksestä lehti oli vetänyt suoria johtopäätöksiä miten nykyiset kansanedustajat äänestäisivät Portugali-paketista. Minutkin, vahva EU-mies, oli vedetty ryhmään ”äänestäisi ei”. Ja sehän ei pidä paikkaansa. Olen vastannut, että ei EU-maiden tuen pidä olla mikään automaatio. Ei tietenkään. Sellaista en kannata. Ja olen sanonut, että tukipäätös pitää aina tehdä itsekkäästi suomalaisten ja Suomen työpaikkojen ja talouden näkökulmasta. Olen myös vaatinut lisää valvontaa EU-maiden budjeteille ja olen vaatinut myös vastuuseen pankkeja ja sijoittajia. Mutta samaan aikaan olen todennut, että nykyinen niskassa oleva kriisi on hoidettava. Nurmikkopalo on nyt sammutettava tavalla tai toisella ja sen jälkeen voimme tehdä nuo toimenpiteet jotka tähtäävät siihen, että vastaavia ongelmia ei enää tule. Silloin kun on housussa ei enää auta huutaa. Itse siis äänestän tässä tilanteessa itsekkäästi Suomen edun mukaisesti Kyllä.

Tänään mukava päivä. Työtä ja hieman vapaa-aikaakin. Moni asia eteenpäin ja huomenna jatketaan taas Helsingissä. Tänään muuten niin illalla myös Lopen Ampumaradan syyskokous. Itse olen saanut olla vuosia mukana radan toiminnassa ja täytyy sanoa, että kyllä on Lopen miehet ja muutamat naisetkin rakentaneet talkoilla huikean ampumaurheilukeskuksen Lopelle. Nyt rata alkaa olla valmis ja toivottavasti saamme tulevana kesänä EU:n EMO-hankkeena vielä tehtyä lisää maisemointitöitäkin. Myös hieman ratarakentamista vielä luvassa ja sen semmoista. Kannattaa muuten tutustua rataan. On kasvattanut huikeasti viime vuosina suosiotaan ja nyt kun nurkat lähes kunnossa niin paikasta on tullut monen pääkaupunkilaisenkin suosikki. Hieno paikka.

Mutta huomenna Helsinkiin. Vieraakseni päivällä myös Anna Ilkan johdolla Hattulan Nuorisovaltuusto. Mielenkiintoinen päivä siis tulossa senkin kautta. Jos ei nämä päivät jo muutenkin olisi riittävän mielenkiintoisia. Uskomaton kevät.

 

 

Kommentit