Perjantai, 06.05.2011

Blogi, perjantaina 06.05.2011

En uskalla edes veikata kuinka paljon vieraita ja vierasryhmiä eduskunnassa kävi luonani ensimmäisen kauden aikana. Jo yksin lukiolaisryhmiä oli kymmeniä ja nuorisovaltuustojakin useampia. Ja sitten paljon paljon muita ryhmiä ja vieraita. Se on muuten tärkeä osa tätä työtä. Tavata eri järjestöjä ja erilaisia toimijoita, mutta myös nuoria ja tehdä sitä kautta yhteiskunnallisen vaikuttamisen tulevaisuustyötä. Minulle hieman pilkesilmäkulmassa tarjottiinkin meidän opiskelija ja nuorisovastaavan tehtävää viime kaudella ja mielelläni sen tehtävän otinkin hoitaakseni ja näyttää siltä, että tehtävä lankeaa jälleen minulle. Ja mielelläni jatkankin. Lukiolaisryhmiä ja yläkoululaisia on jo ilmoittautunut kevätvisiitille useampia ja nyt tänään sitten Anna Ilkan johdolla Hattulan Nuorisovaltuusto.

Tänään ei eduskunnassa olekaan täysistuntoa niin saa hyvin hoidettua asioita eteenpäin. Kiitos myös teistä monille yhteydenotoista näin hallitusneuvotteluiden alla. Asioita on viety eteenpäin ja katsotaan miten saamme niitä kirjoihin ja kansiin. Jatketaan sitä vääntöä.

Mutta nyt kello jo kohta kahdeksan ja aika suunnata Hämeestä Helsinkiä kohden. Työt odottavat.

Kello 20.59 ja juuri Hämeenlinnasta kotiin. Päivä tosin jo sitä ennen Helsingissä ja eduskunnassa. Päivään mahtui Hattulan nuorisovaltuuston vierailu ja siinä aikaa menikin kivasti. Erittäin aktiivisia ja fiksuja nuoria ja esittelykierroksen jälkeen pitkä ja monipolvinen hyvä keskustelutuokiokin. Nyt jo postista odotti muutaman nuoren viesti eli taisi keskustelu upota ja herättää lisäkeskustelullekin tarvetta. Se onkin tarkoitus. Nuorten kanssa tuli käytyä läpi niin opintotuet, pakkoruotsit kuin lukiolainkin isompi uudistaminen ja tottakai hallitusneuvotteluiden nykytilanne, perussuomalaisten jytky ja moni muu ajankohtainen asia. Toivotaan, että kipinä useammallekin nuorelle syttyi entistä vahvemmaksi ja lupasin heille olla avuksi jatkossakin.

Eduskunnassa kävi tänään myös Hämeen Kokoomusnuorten Meri-Tuulia Huurresalo. Merrua on iso kiittäminen upeasta vaalituloksestani. Hän veti kampanjani nuoriso- ja opiskelijakampanjaa ja sain sen sanalla sanoen rokkaamaan. Nuoria tuli mukaan tiimeihimme ja tukiryhmään ennätysmäärä ja halu toimia ja tehdä oli ennen näkemätöntä. Merrun tapa toimia vakuutti minut ja sovimmekin että hänestä tulee uusi eduskunta-avustajani Saksaan opiskelemaan lähteneen Tiina Seppälän jälkeen. Tarjoukseni oli houkutteleva, mutta lopulta Meri-Tuulia päätti jatkaa uraansa Osuuspankissa. Vakituinen työ 22 vuotiaana on kova juttu ja selkeä urakehitys siellä. Ymmärrän hyvin, vaikka harmissani olinkin. Mutta Merrusta te tulette kuulkaa vielä kuulemaan. Tavalla tai toisella. Lupaan sen.

Nyt olen sitten kartoittanut uusia hakijoita eduskunta-avustajakseni. Tavoitteeni on saada uusikin avustaja Hämeestä ja nyt sellaisen uskon löytäneeni. Erinomainen mantteliperijä Tintille, jonka saappaat ovat todella suuret. Neljässä vuodessa Tiina Seppälästä kehittyi yksi kiiteltyimpiä avustajia talossamme ja ei todellakaan syyttä. Enkä ihmettele yhtään. Olen Tiinalle loppuelämäni todella kiitollinen. Hän oli tärkeä osa sitä työtä joka kasvatti minusta valtakunnan vaikuttajan. Sitä työtä on nyt helppo jatkaa.

Mutta kuka on sitten uusi avustajani. Ehkäpä ensi viikolla se on valmis kerrottavaksi. Katsotaan.

Mutta nyt päivä ja viikko pakettiin. Tänään vielä palaverejä myös hieman eduskunta-asioistakin ja muutama hyvä taustakeskustelukin tulevasta. Palaan niihin myöhemmin. Ja mielenkiintoinen puhelinsoitto myös Lopelta. Tekemisemme on myös Lopen Kokoomuksen toimesta huomattu. Tuollainen palaute lämmittää aina. Mutta toisaalta toinen yhteydenotto tuli kuntamme päivähoidosta ja sieltä sitten jälleen uuttakin tehtävää pohdittavaksi. Eli ei se Loppikaan valmiiksi tule. En niin kyllä ole koskaan uskonutkaan. Työ jatkuu.

Huomenna sitten Kokoomus Kuuntelee -tapahtumaan Nastolan torille aamusta. Sitten Riihimäen Yrittäjien tapahtumaan Graniitille ja vielä iltapäivällä klo 15 alkaen Riihimäen Eteläisellä koululla Tanssikoulu 1st Stepin Kevätnäytös. Hauska päivä tulossa.

 

Kommentit