Torstai, 05.04.2007

Blogi, torstaina 05.04.2007

Eilen siis saimme lopullisen vahvistuksen uuden hallituksen rungoksi. Saamme Suomeen sinivihreän hallituksen. Eilen siis Matti Vanhanen kertoi puolueet joiden kanssa hän jatkaa hallituksen kokoamista nyt ohjelmalla työllä ja mukaan tulevat keskusta, kokoomus, RKP ja Vihreät. Täysin odotettu ja varmasti hyvä hallituspohja. Eilen Vanhanen totesi, että tärkeässä asemassa uuden hallituksen pohjaan oli luonnollisesti vaalitulos, mutta myös ennen muuta puolueidemme ohjelmalliset tavoitteet. Hyvinkin luonnollinen kvartetti – mukana suurin ryhmä keskusta, suurin voittaja kokoomus (+10) ja yhden paikan voittaneet RKP ja vihreät. Kansan tahto siis näkyy varmasti uudessa hallituksessa.

Tärkeää on muistaa myös se, että nyt kahdella suurimmalla puolueella on jo kahdestaan enemmistö eduskunnassa ja tätä voimaa ei miltään muulta kahden puolueen yhdistelmältä olisi löytynytkään. Nyt RKP ja vihreät nostattavat hallituksen tuen suuressa salissa 126:een.

Tyytyväinen olin myös siitä, että Vanhanen eilen totesi, että hän uskoo uuden sinivihreän hallituksen saavan aikaan ohjelman mitä hän kuvaili sanoilla ”vahva ja tähän päivään sopiva”. Ohjelman kärkeen tulevat nousemaan palveluiden turvaaminen, perusturvan uudistus, ilmastokysymykset, energiaratkaisut sekä erittäin tärkeänä yrittäjyyden ja osaamisen vahvistaminen. Lisäksi uusi sinivihreä-hallitus halua olla hyvässä yhteistyössä yhteiskunnan kaikkien etutahojen mm. työmarkkinajärjestöjen kanssa.

Nyt siis työmme jatkuu hallitusohjelman parissa. Me kansanedustajat teemme ja annamme omia toiveitamme ja tavoitteitamme ja niin asia etenee. Varsinaiset hallitusneuvottelut alkavat sitten heti pääsiäisen jälkeen. Keskiviikkona Vanhanen käynnistää työn ja ohjelmasta ja salkkujaosta sopiminen kestää arviolta muutamia päiviä ehkä neljästä viiteen päivään.

….

Tänään päivään on mahtunut monenlaista, mutta ennen kaikkea nyt olen nauttinut pienestä vapaudesta ja siitä mahdollisuudesta tehdä aivan niitä tavallisia arkipäivän askareita. Eduskuntatöiden jälkeen tänään olen ehtinyt käydä hieman kaupoilla. Hain hedelmäpuille kevätruiskutteen ja ostin kummipoika Eliakselle syntymäpäivälahjan. Sitä en täällä uskallakkaan kertoa. Elias kun jo tokaluokkalaisena lukee ja osaa nämä netinkin taidot paremmin kuin moni aikuinen. Ettei siis salaisuus selviä.

Päivällä tyhjensimme myös yritykseni toimiston. Annoin toimiston pois jo vuoden vaihteessa ja nyt myös varaston. Yritystoimintani supistuu nyt siinä määrin, että pärjään kodin työhuoneella ja pienemmällä varastolla. Sama pieni toimistoni saadaan muuhun käyttöön uudessa nuorisotilatalossamme.

Urakan jälkeen vielä parturissa ja nyt kotona. Ajattelimme tänään mennä Pekkalan mökille. Rauhallinen pääsiäinen mökillä ja vain muutama pakollinen käynti muualla. Parasta mitä nyt voisi toivoa.

Kommentit