Keskiviikko, 04.04.2007

Blogi, keskiviikkona 04.04.2007

Tänään hallituspohjan pitäisi selvitä aamupäivästä. Kysymyspattereiden ja kahdenkeskisten neuvottelujen jälkeen hallitustunnustelijana nyt toimiva Matti Vanhanen kertoo mitkä puolueet käynnistävät varsinaiset hallitusneuvottelut pääsiäisen jälkeen keskiviikkona. Päätökseen vaikuttanee kysymysten vastausten lisäksi myös vaalitulos ja puoluettamme on käytännössä mahdoton ohittaa ainakaan ensimmäisellä kierroksella ja itse uskon, että lopullisestikaan. Oma veikkailuni on, että hallitukseen nousee keskusta ja kokoomus tasavahvoina ja meidän rinnalla sitten RKP ja todennäköisesti Vihreät. Itse en tässä vaiheessa usko Kristillisten mahdollisuuksiin muutamastakaan eri syystä.

Hieman itseäni häiritsee se, että nyt jo ollaan jakamassa salkkuja uuteen hallitukseen. Alkuviikosta saimme vihiä, että mahdollisesti ulkoministeriksi olisi nousemassa Esko Aho tai Olli Rehn. Sitran yliasiamiehenä toimiva Aho olisi kyllä mielenkiintoinen ja hyväkin valinta hallitukseen, mutta ehkä kuitenkin liian aikaista puhua vielä mille penkille Aho istuisi. Varsinaiset hallitusneuvotteluthan alkavat vasta pääsiäisen jälkeen.

Meillä tänään eduskunnassa useampi hallitusohjelman tietynlainen tavoitekokous. Käymme aihealueittain läpi tavoitteitamme eri ryhmissä ja itse olen jo antanut keskeiset vastaukseni niihin kysymyksiin mitkä haluaisin esille nousevan nyt jo keskusteluissa esillä olleiden lisäksi. Voin luvata, että listallani tuttuja teemoja kampanjastani ja niistä suuri osa jo muutenkin puolueemme kärkilistalla.

Tänään myös tapaamme alueemme kansanedustajien kanssa Hämeen liiton väkeä sekä Hämeen Tiepiirin henkilöitä ja iltapäivällä sitten vielä viikon viimeinen täysistunto. Täysipäivä siis luvassa kun siihen lisää vielä kaksi lehtihaastattelua iltapäivään.

….

Kello 12.25 ja viikon viimeinen täysistunto juuri takana. Tänään aloitimme aamulla jo aikaisin hallitusneuvotteluiden tavoitepalavereillä. Palavereissä nostin itse esille kirjallisten toiveitteni lisäksi mm. yksityisteiden ja perustienpidon määrärahat sekä liikenneturvallisuuden kannalta keskeisinä asioina kevyenliikenteen väylät ja keskikaiteiden rakentamisen. Kannoin myös huolta pohjavesien suojaamisesta sekä raskaanliikenteen taukopaikkojen kehittämisestä. Toivotaan, että näitäkin asioita saadaan eteenpäin nyt seuraavan neljän vuoden aikana.

Seuraavaksi kokoonnuimme Hämeen kansanedustajien kanssa yhteiseen kuukausipalaveriin missä saimme tietoa samoista tie- ja liikenneasioista Hämeen tiepiirin toimesta. Sovimme samalla, että jatkossa Hämeen vaalipiirin eli Kanta- ja Päijät-Hämeen kansanedustajat kokoontuvat aina yhteen jokaisen kuukauden ensimmäisenä arkitiistaina. Jos siis sellaisia asioita mieleen tulee mitä haluatte koko ryhmälle viestitettävän niin mielelläni viestiä eteenpäin vien.

Päivällä sitten lisää hallitusneuvotteluiden tavoitekokouksia mm. koulu, opiskelu ja kunta-asioista ja sitten kello 12.00 viikon viimeinen edelleen varsin nopea täysistunto. Nyt hetki aikaa työhuoneessa ja sitten vielä muutama tavoitepalaveri ja tämän jälkeen Nykypäivän haastattelu ja iltapäivällä vielä Lopella kuntamme infolehden Loppi Tutuksi -esitteen haastattelu.

….

Kello 21.45 ja päivä jälleen paketissa. Nykypäivän haastattelu siirtyi pitkäperjantaille. Haluavat tehdä jutun kotikunnassaki Lopella ja sehän sopii minulle paremmin kuin hyvin. Toivotaan, että saamme seutuamme esille monella eri tavalla. Perjantain jutun aiheena hieman muukin kuin eduskuntatyö ja siksi siis Lopella lintujenparissa ja ehkäpä ratsutallillakin.

Loppi Tutuksi -esitteen haastattelun hoidimme Lehtorannan Pirjon kanssa pois päiväjärjestyksestä kuitenkin tänään. Loppi Tutuksi on varmaan koko ikäni vuosittain ilmestynyt kuntamme vuosiesittelykirjanen ja nyt yhtenä juttuna on kunnan ensimmäinen kansanedustaja. Oli kiva päästä mukaan tässä roolissa. Korostin haastattelussa mahdollisimman paljon kotikuntaani ja halusin nimenomaan, että juttu on kuntamme markkinointia ja tutuksi tekemistä ja sitä työtä olen jo kovasti eduskunnassakin tehnyt. Tänään mm. päivällä Timo Soinin kanssa keskustelin ja mies tiesi kysymättä kotikuntani ja myös sen missä sijaitsee. Soinilla sukulaisia Läyliäisillä eli paikka oli tuttu.

Päivän päätteeksi Vaahteramäen ratsutallille. Oli hermoja lepuuttavaa päästä jälleen Räpyn kanssa jumppaamaan. Avotaivutuksia ja laukkoja avosta käynnistä ja ravista. Yhteistyö tuntui toimivan tänään ja jäi oikein hyvä mieli. Hieman selkä jäykkä, mutta hieman venyttelyä nyt vielä niin sekin huomenna kunnossa.

Huomenna kotipäivä eli hieman yritykseni asioita, hieman eduskunnan asioita ja hieman omia kotiasioitakin. Hyvä niin.

Kommentit