Torstai, 04.08.2011

Blogi, torstaina 04.08.2011

Eilen saimme Ylen Uutisten tuoreimman presidenttigallupin. Gallup lupasi tässä vaiheessa kisaa Sauli Niinistölle läpimenoa jo ensimmäisellä kierroksella. Niinistön kannatus olisi ensimmäisellä kierroksella huikeat 60 prosenttia jos vaalit pidettäisiin nyt. Sellaisia kannatuslukuja ei olla nähty. Itse uskon, että tilanne tulee hieman tasaantumaan kun SDP:n Eero Heinäluoma julkistaa oman ehdokkuutensa lähipäivinä ja keskustan ehdokkaaksi lähtenee Olli Rehn tai Rehnin kieltäytyessä velvollisuuden tunnoissa Seppo Kääriäinen. Näin olen ymmärtänyt ja näin uskon. Sen jälkeen kisa tasaantunee ja myös Timo Soinin päätös pressavaaleista on mielenkiintoinen. Siinä oma veikkaukseni on puolueen tutun linjan mukaan EI. En usko, että Timo Soini haluaa lähteä häviämään tässä vaiheessa vaaleja ja se olisi eittämättä hänellä edessä tässä liigassa.

Mutta eilisen gallupin mielenkiintoisin uutinen ja tulos oli se, että Sauli Niinistö oli suosituin ehdokas kaikkien muiden puolueiden kannattajien joukoissa paitsi vasemmistoliiton. Eli keskustalaisista selkeä enemmistö äänestäisi jo ensimmäisellä kierroksella Niinistöä vaikka mukana olisikin Rehn tai Kääriäinen. Keskustalaisista presidentiksi äänestäisi Niinistöä peräti 55 prosenttia ja Rehniä 37 prosenttia ja vastaavasti Perussuomalaisista Niinistöä äänestäisi 49% ja Soinia 39%, demareista Niinistöä tukee nyt 50% ja Heinäluomaa 31%. Tämä on kova juttu ja kertoo Niinistön arvostuksesta ja koko kansan presidenttiydestä tai aidosta potentiaalista sellaiseksi.

Yle Uutisten mukaan jos tilanne kuitenkin veisi vaalin ns. toiselle kierroksella niin siellä Sauli Niinistö voittaisi Rehnin murskaluvuin 80-20 ja Heinäluoman ja Soinin vielä selvemmin 83-17 ja 84-16. Jos Niinistö ei olisikaan toisella kierroksella niin keskustan vahva Eurooppa-mies ja Europan tukipolotiikan pääarkkitehti Olli Rehn voittaisi Heinäluoman prosentein 60-40 ja Soinin 67-33. Demarien Heinäluoma puolestaan kukistaisi Soinin prosenttiluvuin 61-39.

Eli tässä mielestäni tämän gallupin suurin uutinen. Suomi on saamassa pitkän tauon jälkeen keskusta-oikeistolaisen presidentin siis kaikissa erilaisissa tilanteissa. Presidentti on joko Niinistö, Rehn tai mahdollisesti Kääriäinen. Näin uskon minä. Ja lähes koko puoluekenttää tyydyttäisi heistä tällä hetkellä parhaiten Niinistö.

Mutta tilanne tulee elämään ja muuttumaankin varmasti vielä ennen ensi vuoden alkua. Presidentinaavlien ensimmäisen kierroksen vaalipäivä on 22.1.2012. Ja tarvittaessa toisen kierroksen vaalipäivä on 5.2.2012.

Mitäs mieltä te olette?

….

Meille kultainen on tämä Loppi…. 

Niin se Lopen Laulu raikaa. Tänään Lopen viikon iltahartaudessa päivän päätteeksi. Vanha kirkkomme on maamme vanhin käytössä oleva puukirkko ja kyllä tunnelmaa vanhassa kirkossamme riittäkin. Tänään Pyhä Birgitan kirkko eli Santa Pirjo oli lähes viimeistä paikkaa myöten täynnä ja kappalainen Ilkka Juote piti hieno kesäillan hartauden. Juurtumisesta ja juurista. Monessa mielessä. Hieno puhe ja hieno tilaisuus. Ennen hartautta Loppi Seuran Antti Koskimäki ja Sanna Kallela vielä laskivat kukat loppilaiden kirjailijan ja tutkimusmatkailijan, prof. Sakari Pälsin haudalle ja muutenkin mukava kotiseututunnelma mäellä. Paljon tuttuja liikkeellä ja sellaisiakin joita en sitten Viertolan pulkkamäkien ollutkaan nähnyt. Niin ne juuret tuovat kaikkia aina joskus tänne takaisin.

Tänään päivällä piipahdin Lopella Joentaan Shellin vieressä yritystalossa toimivassa Nordia Housessa eli Rakennusliike Laukkanen & Lampolan taloelementtitehtaalla. Yritys on huikeassa vedossa nyt taantuman jälkeen ja työntekijöitä jo reilusti yli 20 ja tehdas toimii kahdessa vuorossa. Palaamme aiheeseen tässä. Sen jälkeen sitten yksi tapaaminen Lopen veteraanimatrikkelin parissa Lopen Kuntalassa ja hyvältä näyttää, että kirja valmistuu tulevaksi itsenäisyyspäiväksi. Samaisen edellä mainitun Antti Koskimäen ja Jorma Mikkolan johdolla on tehty huikea työ ja nyt loppukesä ja loppuvuosi menee kirjan kasaan saamisessa. Uskoisin, että edellinen suururakkamme eli Lotta- ja Suojeluskuntakirjamme saa hienon parin tästä. Kirja ja työ jota on odotettu ja se on kunnianosoitus kaikille sotiemme veteraaneille, lotille ja sankarivainajille. Kunnia Isänmaa.

Mutta sellainen työpäivä ja vapaapäivä tänään. Sopivassa suhteessa. Huomenna jatketaan ja huomenna sitten illalla katsomaan Nelosen Stage-lukiolaisten musikaalikisan voittajien esityksen ensi-iltaa Linnanmäen Peacociin. Huomiseen.

 

Kommentit