Keskiviikko, 03.08.2011

Blogi, keskiviikkona 03.08.2011

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kimmo Tiilikaisen ensimmäinen yritys nostaa statustaan tössähti pahan kerran turpeikkoon. Tiilikainen syytti kovaäänisesti pääministeri Jyrki Kataista valtuuksien ylittämisestä Euroopan talouskriisin hoidossa. Alusta asti oli täysin selvää, että näin ei ole, mutta syytöksellään Tiilikainen paljasti joko politikan pelin härskiyden tai sitten sen, että hän ei ollut lukenut Suuren valiokunnan papereitaan? Jokainen voi itse päättää kummasta sitten oli kyse. Joka tapauksessa nyt olisi rehti mies jo pyytämässä anteeksi syytöksiään ja myöntämässä virheensä.

Suuren valiokunnan kuuleminen asiasta tössähti eilen samalla tavalla turpeikkoon kuin Tiilikaisen syytöskin. Kataisen oli helppo todeta, että ”ei tarvitse puolustautua vaan todeta tosiasta – väite on vääärä”. Katainen jatkoi, että ”tämän asian voi jokainen katsoa julkisista asiakirjoista”.

Keskustan ryhmäpuheenjohtaja Kimmo Tiilikainen syytti vielä ennen kokousta blogissaan Kataisen ylittäneen suuren valiokunnan ennen huippukokousta antaman neuvottelumandaatin hyväksymällä Suomen osalta euromaiden yhteisen vakuusrahaston käytön pankkien pääomittamiseen ja kriisimaiden velkakirjojen ostoon jälkimarkkinoilta.

Eilen sitten tosiasioiden tultua julki alkoikin se totuttu takin vääntäminen ja kääntäminen. Tiilikainen joutui myöntämään, että ”pääministerin toimet ovat juridisesti kestävällä pohjalla”. Väärän todistuksen levittämistä ei Tiilikainen sen sijaan anteeksi pyydellyt eikä valheellisen väitteen levittämistäkään pääministeristä. Yritti vain luikerralla erilaisin sanakääntein eroon asiasta. 

Jotain Tiilikaisen ja keskustan hudista kertoo sekin, että myös suurimman oppositiopuolueen puheenjohtaja Timo Soini ymmärsi pääministeri Kataisen neuvottelutuloksen vaikka ei sitä puolueensa pitkäaikaisen linjan mukaisesti hyväksynytkään. Itseasiassa tässä näytelmässä tähdet kerää siis Soini. Takinkäännöllä ja jatkuvalla vääntämisellä ei tässä maassa ole koskaan tuloksia saatu aikaan ja Tiilikaisen ja keskustan muutaman kansanedustajan pelaaminen näyttäytyykin takinkäännön maailmanennätyksenä lähes 10 vuoden p

ääministeriyden jälkeen. Ja siitä valtakaudesta on vasta kulunut muutama kuukausi. Itseasiassa tässä valossa ymmärrän hyvin senkin, että entinen pääministeri Mari Kiviniemi ei ole tähän takinkääntö kisaan lähtenyt mukaan. Hän tietää mitä keskusta on hallituksessa ollessaan tehnyt ja ajanut ja nyt hän kaukaa viisaana antanee jatkolle tukea olemalla hiljaa.

Mutta mielenkiintoista tämä politiikka kesähelteelläkin vai liekö sen aiheuttamana. Täytyy nimittäin kuitenkin vielä muistaa, että neuvotteluilla on niiltä osin kuin ne eivät täyttäneet kaikkia tavoitteitamme vielä ns. parlamenttivarauma eli päätökset tekee lopullisesti eduskunnan täysistunto.

Ja täytyy vielä alleviivata täälläkin, että maamme vaatimus vakuuksista on ehdoton. Sitäkään tosiasiaa ei Tiilikainen saa puhumalla mustasta valkoiseksi. ”Jos vakuuksia ei saada, Suomi ei ole paketissa mukana”. Paraikaa asian eteen tehdään EU:ssa työtä ja selvitetään mitä omaisuuseriä voitaisiin käyttää Kreikan lainojen vakuuksina. Asia on siis hoidossa.

Eli politiikan peli ei helteitä näytä pelkäävän.

Nyt päivän töihin. 

Tämä päivä meni aika pitkällä rakennustöissä. Kavereiden kanssa nikkaroimme yhden huopakaton ja hieman entrasimme myös hirsikalustostaja. Lämmin kesäsää vielä helli niin mikäs oli ulkohommissa puuhailla. Palataan huomenna taas aiheisiin. Mm. tuorein presidenttigallup saatii tänään ja mielenkiintoiset asetelmat tulossa.

 

 

Kommentit