Torstai, 04.01.2007

Blogi, torstaina 04.01.2007

Torstaiaamu ja tänään työpäivä. Pitäisi käydä läpi tulevia tv-ohjelmia ja niiden käsikirjoituksia. Reilun viikon päästä suunnitelmien mukaan pitäisi ajaa Vanajanlinnaralli ja jos sää vain suinkin sallii kilpailun niin tulemme tekemään siitä erikoisohjelman MTV3:lle ja MTV3 MAX:lle. Hieman suunnitelmat menevät joka tapauksessa uusiksi, kun lunta ja kauniita talvimaisemia ei ole, mutta mielenkiintoinen ohjelma kasaan saadaan jokatapauksessa onhan mukana tapahtumassa jälleen mm. Mika Salo, Jyrki Järvilehto ja joukko tammikuun lopussa Rovaniemeltä käynnistyvän rallin SM-kauden parhaita kuljettajia. Toivotaan, että hieman pakastuisi ja tulisi valkoista pintaan. Se takaisin kauniimmat kuvat, mutta myös sen että kilpailu ylipäätänsä voidaan ajaa.

Kun nuo viime eduskuntavaalien jälkeiset asiat nyt kovasti lehtiä ja ihmisiä kiinnostavat niin aika mielenkiintoista kerrottavaa asiasta on myös silloisella meidän puolueen puoluesihteerillä Heikki A. Ollillalla. Kannattaa käydä kurkkaamassa Ollilan kotisivu http://www.haollila.fi/.

Ollila kirjoittaa kotisivuillaan, että SDP:n silloinen puoluesihteeri Heinäluoma houkutteli aktiivisesti pääoppositiopuolue kokoomusta tekemään hallitukselle välikysymyksen, jotta hallitus kaatuisi ja Jäätteenmäestä päästäisiin eroon. Kokoomus ei kuitenkaan tähän suostunut.

SDP:n välikysymysehdotus kokoomuksen Ville Itälälle vuonna 2003 ei hämmästytä keskustan puoluesihteeriä Jarmo Korhosta. Korhonen totesi tänään heti tuoreeltaan useammassa mediassa, että ”Tämä ehdotus on ollut kellonajan tarkkuudella tiedossa jo kyseisestä päivästä lähtien.” Vaikka samoissa lehdissä Heinäluoma itse jälleen kerran kiistää kaiken tällaisen. Mielenkiintoinen tilanne minkä käänteitä on mielenkiintoista seurata. Ehkä kaikkien jälleen kannattaisi puhua totta, sillä näyttää siltä, että Heinäluomakin joutuu koko ajan tarinaansa muuttamaan, kun uusia asioita ilmenee.

….

Meidän kampanjamme Vanajanlinnan seminaari lähestyy hyvää vauhtia. Reilun viikon kuluttua perjantaina 12.1. kello 11.30 linnalle kokoontuu täysi sali seminaariimme, missä alustajina kovan luokan asiantuntijoita eri aloilta. Seminaari on kiinnostanut hyvin mediaakin ja erityisesti Helsingin Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jan Vapaavuoren puhe Helsingin ja pääkaupunkiseudun haasteista ja mahdollisuuksista on herättänyt hyvää kiinnostusta. Aihehan liippaa kohtuullisen läheltä myös meidän omaa Riihimäen seutukuntaa puhumattakaan saman talousalueen Hyvinkään kaupungista. Myös Martti Ahtisaaren entinen alaisen Jussi Lähteen alustusta on kyselty ja myös energiapuolella Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Tellervo Kylä-Harakka-Ruonalan tulee tarjoamaan mielenkiintoista kuultavaa. Lisäksi Iiro Viinanen peilailee tämän päivän menoa ja taloutta konkarin silmin ja äänessä kuullaan myös Vanajanlinnan toimitusjohtaja Pekka Vihma jne.

Seminaariin on vielä saatavana lippuja. Yli 50 osallistujaa on nyt jo mukana, mutta saimme käyttöömme isomman salin ja näin paikat eivät lopu kesken. Lisätietoa semmasta löytää kampanjatuotteet sivulta ja minuun henkilökohtaisesti kannattaa olla nyt yhteyksissä myös niin saamme liput hoitumaan nopeasti 041-439 1111 tai timo.heinonen@teehoo.com

Nyt kuitenkin töihin jälleen…

….

Kello 12.00 ja tunti sitten sain tiedon, että Vanajanlinnaralli nyt sitten peruuntuu heikon talven takia. Tiet ovat sulia ja hiekka näkyvissä ja teitä säästääkseen kilpailun johto päätyi järkevään ratkaisuun ja peruutti kilpailun. Toisaalta erittäin valitettavaa, kun yksi kauden upeimmista kilpailuista ja kilpailutapahtumista näin joudutaan perumaan, mutta toki ymmärrettävää. Samalla myös meidän tv-ohjelmamme kisasta luonnollisesti peruuntuu. Tällaista elämä on. Mutta ensi vuonna – vuonna 2008 – Vanajanlinnaralli tulee varmasti entistä upeampana.

Päivä jälleen takana. Tänään saimme ensimmäiset jopa valtakunnallisetkin mainokset kampanjamme osalta eteenpäin. Tai itseasiassa ensimmäiset olivat jo nuorten ja nuorten aikuisten suosimassa Sisä-Suomen ilmaisjakelulehdessä Metropolissa ja Metropolin mainoskampanjamme jatkuu myös tammikuu, helmikuun ja maaliskuun lehdissä. Ne ovat alkua nuoriso- ja opiskelijakampanjallemme minkä vetäjä julkistetaan lähiaikoina. Tänään liikkelle lähti erikoislehtien mainoskampanjat mitkä suuntautuvat nyt ammattini ja yritykseni kautta urheilun eri lehtiin.

Tänään tein myös yhden kolumnin lehdille. Aiheena opettajana tärkeäksi kokemani perhepolitiikka, minkä puolesta puhumisesta annoin kehuja myös Räsäselle vaikka muuten hieman tämän päiväiset lehtijutut kummastuttivatkin. Räsänenhän peräsi miehille oikeutta suorittaa asepalvelus pitkällä tukalla, kun oma poika on juuri armeijaan menossa. Iltalehti kirjoitti aiheesta paljon puhuvalla otsikolla ”Armoa äidin kultakutrille”.

No asiahan on vanha ja moneen kertaa jo ruodittu. Viime vuosikymmenellä Pääesikunta on joutunut käsittelemään asiaa useampaan kertaan eduskunnan oikeusasiamiehelle, tasa-arvovaltuutetulle ja hallituksen saaman kirjallisen esityksen kautta kansanedustajille. Ja vastaus on ollut joka kerta sama: käytäntö ei ole miespuolisen varusmiehen identiteettiä tai tasa-arvoa sortava. Tämän vastauksen on varmasti aina saanut myös Räsänen tiedokseen, mutta siitä huolimatta… No niin…

Mutta perhepolitiikan puolustamisesta Räsänen ansaitsee kyllä pisteitä. Toivotaan, että asiaa saadaan eteenpäin ensi vaalikaudella. Hallitusneuvotteluissa se on syytä nostaa esille joka tapauksessa vahvalla otteella.

Tänään perheiden tilanteeseen kantaa otti jälleen kerran meidän puolueemme. Tällä kertaa kansanedustaja Sari Sarkomaan ja Raija Vahasalon toimesta. Kansanedustajamme kritisoivat pääministeri Matti Vanhasen hallitusta siitä, että se on lainlyönyt päivähoitolain uudistamisen. Kokoomusedustajat myös kiirehtivät uuden varhaiskasvatuslain valmistelua ja totesivat, että Vanhasen hallituksen lupaus määritellä päivähoidon enimmäisryhmäkoko kutistui valtioneuvoston antamaan teknisluontoiseen muutokseen.

Nyt tarvitaankin yli 30 vuotta vanhan päivähoitolainsäädännön kokonaistarkastelua. Ja Sarkomaa ja Vahasalo kiteyttivät faktan nasevasti nyt työnsä päättävän hallituksen osalta. ”Hallituksen anti lapsille ja varhaiskasvatukselle jäi laihaksi.”

Niin siis siitäkin huolimatta, että lupauksistaan muutenkin tuttu ministeri Liisa Hyssälä lupaili koko vaalikauden päivähoitolain kokonaisuudistusta. No toivotaan, että muutoksia saadaan aikaan ensi maaliskuun vaalien jälkeen. Nyt on ainakin mahdollisuus siihen.

….

Nyt vielä hetkeksi lehtien pariin ja sitten nukkumaan. Huomenna Läyliäisillä uuden päiväkoti Pellavan vihkiäisjuhla aamusta ja iltapäivällä työasioita ja sitten illalla vielä Riihimäki Rallia varten testit Lopella. Huhuista huolimatta Riihimäki Ralli siis ajetaan kuitenkin.

Kommentit