Tiistai, 02.01.2007

Blogi, keskiviikkona 03.01.2007

Kuka puhuu tällä kertaa ”niin totta kuin osaa”?

Tuo Anneli Jäätteenmäen toteamus muutaman vuoden takaa tulee eittämättä mieleen, kun on seurannut päähallituspuolueiden SDP:n ja Keskustan viime aikaista nokittelua. ”Puhun niin totta kuin osaan”

Kaikkihan sai alkunsa siitä, kun Uudenvuoden viikonlopun Iltalehdessä Jäätteenmäki kertoi, että hänen erollaan 2003 tähdättiin Paavo Lipposen nostamiseen pääministeriksi. Todisteena Jäätteemäellä oli ”asioita tuntevien sosialidemokraattien” kertomukset.

Ei kauaakaan kun Eero Heinäluoma tulistui. Se koira älähtää, mihin kalikka kalahtaa vai miten se meni ja Heinäluomam laukoi tai kirjoitti: ”Jäätteenmäen väitteet ovat paitsi valheellisia myös loukkaavia. Jäätteenmäen kertomus on täyttä humpuukia. En mielelläni tonkisi vanhoja tunkioita, mutta näin perättömiin väitteisiin on pakko puuttua. Muutoin on riski, että humpuukista syntyy uusi totuus. ” Näin vastasi Eero Heinäluoma blogissaan www.heinaluoma.net.

Mutta samaan aikaa taisi Heinäluomaltakin unohtua se mitä on tullut aiemmin asiasta kirjoitettua. Vuonna 2003 Heinäluomahan oli SDP:n puoluesihteeri ja tässä roolissa hän kirjoitti asian taustoista myös silloin lehtiin. Sanomalehti Ilkassa 2003 vuoden kesällä Heinäluoma kirjoitti, että sosialidemokraattien keskuudessa pohdittiin useitakin mahdollisuuksia kriisin ratkaisuun. Vaihtoehtoina olivat Heinäluoman mukaan silloin keskustalainen pääministerinvaihdos, Lipposen paluu pääministeriksi tai uusien vaalien järjestäminen.

Voisi sanoa, että aika mielenkiintoinen soppa. Hämmentäjiä taitaa olla kummassakin hallituspuolueessa tarpeekseen ja riittämiin ja tästä keitosta saamme varmasti vielä maistiaisia, vaikka minusta olisi nyt järkevämpää keskittyä tulevaan. Käyttäisi Heinäluomakin energiansa Suomen tulevaisuuden ja kehityksen turvaamiseen. Siinä olisi työtä hänelle kerrakseen. Ja toisaalta kun tämä on vain yksi kiista hallituksen päivätyötä häiritsemässä. Niinpä niin.

Olikin mukava pitkästä aikaa nukkua jälleen omassa kodissa ja omassa sängyssä. Tänään hieman firman asioita läpi. Postien avaukset ja laskuja ja laskutusta ja muutamia uusiakin juttuja valmisteluun. Tiukka työpäivä heti tähän ja miksipä ei hyvän loman jälkeen.

Aamulla Helsingin Sanomat kertoivat, että suomalaisten arviot puolueemme oppositiopolitiikan onnistumisesta näyttävät tiukentuneen. Oppositiopolitiikkamme suosio oli huipussaan viime vuoden kesäkuussa. Silloin yli puolet kansasta piti sen politiikkaa onnistuneena ja nyt joulukuussa tehdyn tutkimuksen mukaan suosio on palannut vuoden takaisiin lukemiin. Joulukuussa Helsingin Sanomien teettämä tutkimus kertoo, että melko tai erittäin hyvän arvosanan antaa kokoomukselle 47 prosenttia vastanneista. Kaiken kaikkiaan puolueemme sai kyselyssä kuitenkin parhaan arvion kolmesta suurimmasta oppositiopuolueesta vaikka laskua omissakin luvuissa oli. Heikoimman arvosanan sai vasemmistoliitto, jonka politiikkaa piti huonona yli puolet vastaajista.

Tällaisen tutkimuksen tai mielipidemittauksen tulokset tulee ottaa aina vakavasti vaikka muutokset näissä totuttuja ja usein suurempiakin kuin perinteisissä kannatusmittauksissa. Tällaisten tulosten jälkeen on minusta aina syytä hetkeksi istahtaa alas ja miettiä mitä puolueemme on tehnyt ja mitä olisi pitänyt tehdä. Toisaalta uskon edelleen, että trendi on nouseva kun saamme alkavan vuoden tutkimukset kannatuksista ja muustakin käyttöömme. Katsotaan.

Kuntaliitosselvityksen selvitysmiehen valinta etenee. Kuntajohtajat kävivät selvityshenkilöitä läpi ja mielenkiintoisia nimiä esillä. Pari erittäin hyvää vaihtoehtoa ja uskon, että heistä saamme hyvän selvitysmiehen hankkeellemme. Asia etenee nyt niin, että talousaluetoimikunta tekee lopullisen valinnan 11. tätä kuuta ja työn pitää edetä sitten todella vauhdikkaasti kevään aikana kesään mennessä. Töitä tämä tulee teettämään meille runsaasti kevään aikana, mutta onneksi tähän työhön sitoutuminen ollut vahvaa ja toivotaan asialle hyvää etenemistä.

Tärkeää on kuitenkin nyt aina muistaa, että nyt tehdään selvitystä tai käynnistellään sitä. Selvityksen jälkeen on arvioinnin aika ja sitten päätösten aika. Tämä siis marssijärjetys.

Tänään sain muutaman mielenkiintoisen kutsun. Toinen vaaleihin liittyvä ja toinen paikallistason vaikuttamiseen. Lopen Lukio järjestää tammikuun puolivälissä Vaikuttamisiltapäivän17.1.2007 klo 12-15. Tilaisuus ei siis ole mikään vaalitilaisuus vaan paikallinen tilaisuus missä puhutaan Lopen asioista ja ennenmuuta siitä miten nuori voi vaikuttaa omassa kunnassaan. Paikalle on kutsuttu edustajia Lopen eri valtuustoryhmistä ja edessä varmasti mielenkiintoinen iltapäivä ajankohtaisten ja tärkeiden asioiden parissa.

Toinen kutsu sitten liittyy suoraan vaaleihin. Hämeen piirin eläkeläisjärjestöt järjestävät ikäihmisille tarkoitetun VAALIPANEELIN Hämeenlinnan Raatihuoneen juhlasalissa tiistaina 13.2.07 klo 11 – 13. Kahvitarjoilu alkaa klo 10.00 ja mukana on Kansalliset Seniorit, Eläkkeensaajat, Eläkeliitto, Eläkeläiset ja Kristilliset eläkeläiset. Tilaisuuden vetäjinä Timo Lahtinen ja Ulla Murtonen. Kokoomuksen kansanedustajaehdokkaista kutsuttuina mukaan ovat lisäkseni Jari Koskinen ja Sari Rautio.

Muitakin paneelikeskusteluja on jo kalenteriini merkittynä eli ne löytyvät tuolta Kalenteri-sivulta ja mielelläni tulen muihinkin tilaisuuksiin esittäytymään tai puhumaan. Rohkeasti vaan yhteyttä.

Tänään myös muutamia merkittäviä uusia tukijoita kampanjallemme. Kiitos kaikille tekijöille ja puuhaajille. Tuo Taustavaikuttaja Klubi on saanut myös hyvän vastaanoton. Mukaan on liittynyt mielenkiintoisia henkilöitä tekemään sitä taustatyötä. Erityisen paljon on lämmittänyt sellaiset henkilöt jotka muuten vaikuttavat muissa puolueissa. Ovat nähneet tärkeäksi, että Lopelta saataisiin oma kansanedustaja jopa perinteisiä puolueraja-aitoja rikkoen. Kiitokset luottamuksesta. Nyt ratsastustunnille.

…..

Tekipä hyvää jälleen tuo ratsastaminen. Viime viikolla lomamatka pakotti jättämään ratsutunnin väliin ja jälleen oli mukava päästä selkään. Estetunnit on nyt toistaiseksi unohdettu ja nyt palattiin jälleen ratsastuksen perusjuttuihin istuntaan ja hevosen hallintaan. Ratsastaja huomaamaton, pienet ja herkät avut ja rentoutunut hevonen. Siinä tehtävää vielä moneksi tunniksi 🙂

Kommentit