Tiistai, 02.01.2007

Blogi, tiistaina 02.01.2007

Suomen Pankin pääjohtaja Erkki Liikanen antoi tänään oman uuden vuoden ennustuksensa – ei onneksi lupausta nimittäin Liikanen ennustaa euroalueen korkojen jatkavan nousuaan vuoden 2007 aikana. Päättyneen vuoden öljyn hinnan nousut uhkaavat nyt korottaa myös muita kuluttajahintoja. Eniten korko-odotuksiin vaikuttavat kuitenkin Saksan vahva talouskasvu ja suurimman euromaan palkankorotukset.

Euroopan keskuspankin kuudennen perättäisen koronnoston jälkeen rahamarkkinoiden ohjauskorko päätyi viime vuoden lopuksi 3,5 prosenttiin. Liikanen uskoo, että sama meno jatkuu tänäkin vuonna. Saksan teollisuuden odotukset ovat nyt korkeimmillaan 15 vuoteen.

Mielenkiintoista nähdä miten tilanne etenee. Ennemerkit ovat kuitenkin selviä. Toivotaan kuitenkin, että Suomessa hyvä kehitys myös jatkuu ja työllisyys paranee. Se on palveluidemme turvaamisen elinehto numero yksi.

….

Tänään loman päätöspäivä. Aamulla lähdemme ajamaan täältä Lapista kohti etelää ja kahdentoista tunnin päästä pitäisi kotioven häämöttää. Turvallista matkaa siis meille ja kaikille muillekin tienkäyttäjille tänään. Työviikko odottaa ja jo tänäänkin joitain juttuja hoidettavana.

Kello 23.37 ja 12 ja 1/2 tunnin kotimatka takana. Matka alkoi aamulla mukavassa talvisäässä millaisessa saimme viettää koko lomamme. Lunta oli reilusti ja vain pientä pakkasta ja poroja valtavasti. Ouluun mennessä lumi väheni vaikka matkalla muutaman kerran saimmekin niskaamme oikein sankan lumisateen – kunnollisia jo aikalailla kaivattujakin jalkarättejä. Oulun eteläpuolella lunta ei enää ollut kuin nimeksi ja Jyväskylässä meni totaalinen raja. Lumi muuttui vedeksi ja synkäksi sääksi.

Pitkällä paluumatkalla ehdin hoitamaan myös jo mukavasti asioita. Loppuviikon kampanja-asiat ensin kuntoon Riihimäen suuntaan ja sitten firman asioita ja sen semmoisia. Muutamia tärkeitä kampanjamme teemoja kävimme läpi myös matkan aikana ja puhelin oli kovassa käytössä. Akku huusi virtaa jo Jämsän kohdalla :). Mutta asiat tulivat hoidettua.

Nyt jälleen kotona ja huomenna töiden pariin. Kiitos matkakavereillemme upeasta ja rentouttavasta lomasta. Nyt on patterit laduttu ja uusi vuosi ja uudet haasteet ovat tervetulleita.

Kommentit