Maanantai, 01.01.2007

Blogi, maanantaina 01.01.2007

Uusi vuosi 2007 käynnistyi nyt Lapissa. Lomaviikko alkaa pikkuhiljaa kääntyä lopulle ja uuden vuoden työt odottavat jo heti ensi viikolla. Vuosi vaihtui ystävien kanssa enn syöden hyvin Lapponia Tangossa Lapin herkkuja ja sitten iltaa vietimme perinteisessä Hullussa Porossa. Levin yrittäjän Päivikki Palosaaren 50-vuotisjuhlat nostivat tunnelmaa ja väkeä oli valtavasti mukana.

Tänään aamulla vain keskuksessa hieman tuliaisostoksia ja uuden vuoden pizzat. Illalla vielä syömään paremmin loman päätökseksi ja sitten huomenna aamulla ajamaan kohti etelää. Täytyy sanoa, että kyllä loma teki tähän vaiheeseen hyvää. Pitkä vuosi takana ja kesälläkään ei tullut pidettyä kuin vajaa viikko lomaa ja sekin osittain töiden merkeissä Italiassa. Nyt oli kiva nauttia viikon tauosta – hiihdellä, lasketella, syödä hyvin ja vain nautiskella olemisesta hyvien ystävien kanssa. Mukava viikko takana.

Päivällä lueskelin sanomalehtiä Levi keskuksessa. Oli mielenkiintoista lukea OP-ryhmän pääjohtajuudesta vuoden vaihteessa Eduskunnan ulkopoliittisen insituutin johtajaksi siirtyvän Antti Tanskasen ajatuksia Suomen talouden tulevaisuuden näkymistä. Aamulehdessä Tanskanen totesi, että hänen kokemuksensa mukaan veronalennuksia on syytä jatkaa. Hän uskoo, että ne poikivat talouskasvua vaikka kasvun suuruudesta onkin helppo kinastella.

Samalla Tanskanen otti kantaa myös keskusteluun väestön ikääntymisestä. Hän totesi, että vallalla on pelottelulinja ja talouskasvu pitää huolen siitä, että suomalaiset vanhukset elävät tulevaisuudessa paremmin kuin tämän päivän vanhukset. Tanskanen uskoo realistisena pidettävän kolmen prosentin bruttokansantuotteen kasvun turvaavan tulevaisuuden. Tanskasen näkemyksen mukaan viennin ylijäämää tulisi käyttää kotimaisen kysynnän elvyttämiseen.

Mielenkiintoinen haastattelu kaiken kaikkiaan Aamulehdessä. Tällaisten kokeneiden ja osaavien talousihmisten ajatuksia kannattaa meidän kaikkien kuunnella. Tuota elämänkokemuksen arvostustahan presidenttimmekin tänään Uuden vuoden puheessaan korosti.

….

Nyt vielä hieman ulkoilemaan ja sitten syömään ja huomenna kohti etelää.

Kommentit