Torstai, 03.09.2009

Blogi, perjantaina 04.09.2009

Kotisivujeni laajempi tekninen uudistustyö etenee, mutta vie hetken ennenkuin saamme ne uudelleen jälleen auki. Kiitokset lukuisista viesteistä liittyen eilisiin teknisiin ongelmiin. Teitä säännöllisiä ja aktiivisia blogini seuraajia on siis todella paljon. Kiitos teille.

Tänään päivä kokoomusaatteelle. Kirjoitustöitä tässä ensin aamusta ja sitten iltapäivä palavereissa ja illalla vielä Hämeen Kokoomuksen piirihallitus. Olemme sielläkin uudistamassa toimintaamme ja aloittamassa uuttakin toimintaa ja myös tuo puoli teettää nyt työtä enemmänkin.

Tänään myös Yrittäjänaiset nostivat esille äitiydenkustannukset yrityksille. Asian kanssahan on pitkään työtä tehnyt Heidi Ekholm-Talas Helsingissä ja siellä mm. yrittäjäjärjestön parissa ja tehnytkin hyviä avauksia asiassa. Nyt Yrittäjänaiset nostavat samoja aiheita esille ja erityisesti sen, että yhteiskunnan tulisi olla vahvemmin mukana kustantamassa äitiyden ja vanhemmuuden kustannuksia. Erityisesti äitiysloman. Yrittäjänaisten Keskusliitto on laskenut, että yksi lapsi maksaa työnantajalle noin 10 000 euroa ja juuri niin kuin Ekholm-Talas on todennut lasku ja rasitus koituu naisen työnantajalle. Ehkä ratkaisu voisi olla Ruotsin malli jossa kulut katetaan verovaroista eli kerätään tasaisesti eri yrityksiltä. Tietyllä tavalla yhteisvastuullisesti.

Yrittäjänaisten Keskusteluutin toimitusjohtaja Marjukka Karttunen totesi Huomenta Suomessa, että esimerkiksi lähihoitajan kohdalla kustannukset raskaudenajalta nousevat noin 12 400 euroon. Ja kustannukset eivät jää vain tähän vaan lapsuus vie työpäiviä ja aikaa paljon muutenkin mm. flunssien ja muiden myötä ja Karttunen totesikin, että kun alle 10-vuotias sairastuu, niin usein nimenomaan äiti jää hoitamaan lasta kotiin. Tällöin summa kohoaa 20 000 euroon. Sitä pienyrittäjä ei kestä.

Laskelmien mukaan äitiyslomien kustannusten korjaus maksaisi alle 100 miljooaa euroa ja ainakin minä uskon, että tämä reilupeli –malli kannustaisi palkkaamaan nuoria enemmän ja erityisesti helpottaisi nuorten naisten työllistymistä. Sellaistakin syrjintää nimittäin ilmenee. Valitettavasti. Toisaalta ymmärtäen. Tarvitaan siis ehdottomasti äitiriskin tasausta ja pidetään tätä asiaan nyt esillä.

Tässä vielä linkki Heidi Ekholm-Talaksen kirjoitukseen aiheesta:www.heidiekholmtalas.fi/. Kannattaa lukea arjenasiantuntijan kokemuksia ja aika paljon kirjoituksella myös kommentoijia.

….

Kello 21.34 ja edelleen siis kotisivut pimennossa. Uusi palvelin jo valmiina vastaanottamaan tavaramme, mutta vielä odotamme ”lupaa” siihen. Pian siis jälleen kortit jaossa.

Tänään päivä siis tehokkaasti kokoomus rp:lle. Juuri hetki sitten Hämeenlinnasta takaisin Lopelle ja päivä siis päättyi piirihallituksen kokoukseemme. Olemme uudistaneet ja kehittäneet toimintaamme tänä vuonna ja tänään mm. päätimme jo hieman tulevankin vuoden asioista, mutta enempi keskityimme nyt kuluvaan vuoteen ja tulevaan syksyyn. Syksyn Kokoomusseminaari Lahdessa on kerännyt jo ilmoittautuneita enemmänkin kuin osasimme odottaa ja vielä kuulemma jonkin verran lisääkin tulossa. Hieno juttu että tällainen perusjärjestötyö vetää näin ja saamme väkeä liikkeelle viikonlopuksikin. Myös uudet toimintatapamme mm. kummiyhdistysten myötä ovat saaneet hyvän vastaanoton ja yhteydenpito ja tiedonkulku näin aiempaa jouhevampaa. Myös uudet mallit vaalityöhön otettiin hyvin vastaan ja monenlaista uuttakin tässä tulossa. Ensi vuonna tarkoitus jatkaa näitä ja startata mm. yhdistyskilpailu toiminnan edelleen kehittämiseksi ja tuo Hämeen Kokoomuksen 90. toimintavuosi uusia ja suuriakin muutoksia toimintaamme. Palataan niihin syksynmittaan.

Ennen piirihallitusta päivän juttujen jälkeen ehdin katsella toiminnanjohtajamme kanssa palaverissä sivusilmällä myös naistemme EM-puolivälieräottelun Turun Kupittaalta. Hyvä peli ja harmittavan lähelle jäi tuo jatkopaikka. 2-1 –kavennuksen jälkeinen Englannin vastaisku heti aloituksesta oli kova kolaus ja varmaan lopulta myös pelin ratkaisu, vaikka sen jälkeen vielä upeasti joukkueemme nousikin maalin päähän. Itse niin elättelin haaveita ensi viikon loppuottelusta Stadionilla niin että toisessa päässä kenttää olisivat olleet sinivalkoiset. Harmin paikka, että unelmasta ei nyt tullut totta, mutta hieno turnaus meikäläisittäinkin ja katsotaan jos vaikka tuon finaalin jokatapauksessa ehtisi katsomaan paikankin päälle.

Ei päivää ilman Stubbia ja onnitteluja. Eilen saimme iloita Alexin saamasta Itämeri palkinnosta ja tänään Alex valittiin Vuoden Positiivisimmaksi. Ehkä vielä palkintoa hienompi juttu oli tuo palkitsijoiden lausunto jossa valintaa perusteltiin. Palkitsijoiden mukaan ulkoministerimme ”on antanut uudelle yhteiskunnalliselle ajalle kasvonsa, joista välittyy myönteinen ja ratkaisukeskeinen asenne”. Hei mietikääpä tuota. Tai sitten seuraavaa: ”Hän on myös esimerkillinen elämäntapojen, perheen ja liikunnan puolestapuhuja”. Makea juttu ja toivotaan, että tuo positiivisuus ja tapa toimia ja tehdä leviää laajemminkin. Ehkä pekkaroinnin ja siltarumpujen jälkeen on nyt tilaa uudelle tavalle toimia – avoimelle ja rehdille politiikanteolle – stubbilaisuudelle.

Huomenna pitkä päivä jälleen edessä. Aamusta Maunula Reijaa ja myös muita kokoomuslaisia kunnallisvaaliehdokkaita tsemppaamaan Karkkilan aamutorille. Kokoomus siis kuuntelee jälleen. Itse olen paikalla kello 10-12 ja kokoomuslaisia koko toripäivän 8-12. Kannattaa siis poiketa. Sieltä sitten Helsinkiin ja töiden ja tapaamisten pariin. Nyt kello jo kuitenkin kymmennen ja aika uutisten ja sen BB:n. Myönnän. Katson.

Kommentit