Torstai, 03.05.2007

Blogi, torstaina 03.05.2007

Uusi aamu. Tänään ensimmäinen kyselytunti. Puolueemme ryhmäjohto ilmoitti eilen, että minä saan avata kokoomuksen osalta kyselytunnit. Mielenkiintoinen päivä siis luvassa. Mielestäni tuo kyselytunti tulee myös suorana tv:stä?

Tänään muutenkin monenlaista tapahtumaa. Aamu alkaa nyt maakuntajohtajien ja ryhmämme tapaamisella, sitten kello 10 lähetämme valtakunnallinen suomenhevosen viestin liikkeelle Eduskuntatalolla ja sieltä viesti kiertää kesän aikana ympäri maan yli 20 tapahtumassa. Tämän jälkeen Suomen Ammattikorkeaopiskelijoiden liiton ja Suomen ylioppilaskuntien liiton tapaamiseen ja sieltä ryhmäkokouksen jälkeen kyselytunnille ja täysistuntoon. Illalla vielä Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan seminaari Hyvinkäällä. Eikös siinä nyt tapahtumaa yhdeksi torstaiksi. Nyt siis liikkeelle, että tuon kaiken ehdin.

….

Pitkä päivä takana. Aamulla kello 8.00 jo eduskunnassa ja nopeasti työhuoneessa päivän asioiden läpikäynti ja sitten tapaamaan Suomen eri maakuntien maakuntajohtajia ryhmämme kanssa. Olimme kutsuneet maakuntajohtajat yhteiseen palaveriin ja nämä keskustelut niitä parhaita taustatiedon ja nykytilanteen kartoittamisen kannalta. Kävimme läpi hieman hallitusohjelman kirjauksia maakuntien ja kaupunkien näkökulmasta ja sovimme myös yhteistyön jatkosta.

Maakuntajohtajien tapaamisesta menimme eduskuntatalon edustalle lähettämään Suomenhevosviestin liikkeelle. Suomen hevonen juhlii tänä vuonna 100-vuotista kantakirjaikäänsä ja nyt eduskunnalta liikkeelle lähti upea ryhmä suomenhevosia eri käyttötarkoituksiinsa koulutettuina. Pääministeri Matti Vanhanen luki viestin ja meitä eduskunnassa vaikuttavia hevosalan ihmisiä oli Hippoksen väen kanssa paikalla mukavasti. Eduskunnalta viesti lähti suomenhevosten viemänä Helsingin keskustan kautta kiertämään Suomea pysähtyäkseen kesän aikana yli 20 eri tilaisuuteen saapuen sitten elokuun alussa Kuninkuusraveissa niin sanotusti maaliin. Hieno tilaisuus ja erityisesti suomenhevosratsu oli upean näköinen.

Tähän päivään mahtui tilaisuuksia enemmän kuin tarpeeksi. Seuraavaksi meitä nuorten asioista kiinnostuneita kansanedustajia oli kutsuttu SYL:n eli Suomen Ylioppilaskuntien liiton ja Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Liiton eli SAMOK:n vieraaksi heidän uuteen toimitaloon. Saimme tuhdin tietopaketin kummankin liiton toiminnasta ja kävimme jälleen läpi näiden taustayhteisöjen kanssa hallitusohjelman tärkeitä kirjauksia. Keskustan, vihreiden ja meidän ryhmän nuorten kansanedustajien kanssa olikin mukava asioista keskustella. Kummastuttaa, että tällaiseenkin tilaisuuteen demarien pitää oppositiopolitiikkansa sotkea. Eiköhän tässä olisi sellainen nuorten kansanedustajien yhteinen työsarka. No me hallituspuolueiden nuoret kansanedustajat lupasimme asioita eteenpäin viedä ja sovimme yhteydenpidosta. Hyvä näin.

Seuraava tilaisuus tänään oli sitten eduskuntaryhmämme kokous. Kävimme läpi kyselytunnin asiat. Olin valmistellut ryhmän puheenjohtajiston puolesta meidän kysymyksen kyselytunnille. Kysymykseni sai hyvän vastaanoton ja kaikki näytti hyvältä aina täysistuntoon asti. Kyselytunnilla tiesin ja tiesimme kupletin juonen. Varapuhemies Kääriäinen jakaa ensimmäiset kysymysvuorot oppositiolle ja näin tapahtuikin. Varsin erikoinen keskustelu Viron pronssipatsasjupakasta. Odotimmekin takapenkissä jo pitkään koska pääministeri Vanhanen omaan rauhalliseen ja tuttuun tyyliin olisi todennut: ”Ei tästä asiasta nyt oikein saa mitään eripuraa irti”. Todellakin niin heikoksi jäi opposition yritys tälläkin kertaa. No puolituntia asiaa vatvottiin ja loppu tulemma oli, että Suomi on asiansa linjakkaasti hoitanut ja nyt tilannetta seurataan vakavalla huomiolla. Täytyy itse todeta, että tämä asia näytti jälleen kerran uuden ulkoministerimme osaamisen. Kanerva on hoitanut asian arvosanalla kymppi plus. Osaaminen korkeaa luokkaa.

No kysymyksiä Kääriäinen antoi demarien jälkeen sitten muille oppositiopuolueille ja sitten vihreille ja RKP:lle ja odotimme omaa vuoroamme. Lopulta puhemies antoi viimeisen puheenvuoron omalle keskustan ryhmälle ja kummallisesti jätti meidän eduskuntaryhmän ainoa kokonaan ilman kysymysvuoroa. En tiedä miksi, mutta valinta on aina vain ja ainoastaan puhemiehen. Valittaa ei voi, mutta kummastella saa. Kysymykseni siis jäi istuntosalin pulpettiin. Kyselytunnin jälkeen sitten vielä täysistunto ja valiokuntapaikkojen lopullinen vahvistaminen. Huomisesta alkaen toimin sitten sivistysvaliokunnassa. Tavoittelemani ja tärkeä paikka. Kiitos siitä.

Niin palataanpa vielä hetkeksi ryhmäämme. Ryhmäkokouksessa valitsimme lisäksi vielä eduskuntaryhmämme pääsihteeriksi pitkäaikaisen ryhmä ja eduskuntatoimijamme Tero Kallion. Tero tuuraa nyt vs:nä peruspalveluministerimme Paula Risikon valtiosihteeriksi siirtynyttä Ilkka Oksalaa. Onnea Terolle uuteen työhön mistä miehellä jo kokemusta ja tietoa.

Eduskuntapäivän ja kokous ja tapaamisrumban jälkeen sitten ajoin vielä Hyvinkään Rantasipi Sveitsiin Hyvinkää-Riihimäen talousaluetoimikunnan Elinkeinopoliittisten voimavarojen neuvottelutilaisuuteen. Pari tuntia vielä Hyvinkäällä ja nyt yhdeksän jälkeen jälleen kotona Lopella. Mielenkiintoinen ja antoisa päivä. Tällaisia lisää.

Kommentit