Perjantai, 04.05.2007

Blogi, perjantaina 04.05.2007

Aamun (4.5.2007) Hämeen-Sanomat kertoo, että Hämeenlinnan OKL eli Opettajankoulutuslaitos on maamme suosituin. Hämeenlinnan OKL:ään haki liki 2500 nuorta opettajaksi haluavaa, kun kaiken kaikkiaan maassamme hakijoita oli yhteensä noin 6000. Hämeenlinnan ns. ykkösvaihtoehdokseen nimesi tänä vuonna lähes kolmannes enemmän nuoria kuin viime vuonna. Hämeenlinnan OKL on siis nuorten suosiossa ja arvostama ja tätä kautta minusta paikkansa keskellä Etelä-Suomea ehdottomasti myös ansainnut. Minusta olisi aika lopettaa nyt puheet HOKL:n siirtämisestä Tampereelle ja tehdä suunnitelma maamme suosituimman OKL:n kehittämisestä Hämeenlinnassa. Annetaan siis Hämeenlinnan OKL:lle ja sen loistavalle johtajalle Eija Syrjäläiselle joukkoineen työrauha ja mahdollisuus kehittää HOKL:stä vielä entistäkin parempi opettajainkoulutuslaitos.

Kaiken kaikkiaankin opettajaksi aikovien määrä kasvoi tänä vuonna. Syy tähän on pääsykokeiden uusiminen niin, että ylioppilastodistuksen arvosanat eivät enää karsi hakijoita vaan pääsykokeisiin pääsee kaikki korkeakoulukelpoiset nuoret tai vanhemmatkin. Aiemminhan huono todistus tai vähäinen työkokemus oli usein este opettajaksi opiskelemiseen pääsyyn. Nyt tämä on muuttunut ja ehkäpä tällä mallilla saadaan taloon tai ainakin saadaan annettua mahdollisuus päästä opiskelemaan hyville persoonille mitä opettajuus hyvin paljon minusta on. Toivotaan myös että hyviä miesopettajia tai miesopettajaksi aikovia miehiä opiskelemaan saadaan nyt hieman enemmän. Se olisi tärkeää. Hämeenlinnan OKL:ssä on opiskelupaikkoja auki syksyyn nyt tutu 64. Taisi olla aikalailla sama määrä silloin kun minäkin taloon hain. Hienot vuodet.

Tänään aloitan sitten eduskunnan sivistysvaliokunnan työn. Ensimmäinen kokous kello 11 ja sitten iltapäivällä vielä täysistunto. Töihin siis.

Uusi sivistysvaliokunta on näin järjestäytynyt. Aamulla työmatkalla kävimme läpi kuntamme ajankohtaisia asioita. Tuo aamu nyt osoittautunut tehokkaaksi tämän suhteen. Monta isoa ja vielä enemmän pieniä asioita nousi esille ja siitä läpi kävimme. Hyvä niin. Sivistysvaliokunnan puheenjohtajaksi valitsimme meidän ryhmästä osaavan ja kokeneen sivistyalan asiantuntijan uusmaalaisen Raija Vahasalon. Seurasin Raijan eduskuntavaalikampanjaa ja jo silloin omasta mielestäni häneen tutustuinkin noin netin ja mainosten kautta ja kuva hänestä on vahvistunut täällä nyt töiden alettua entisestään. Luokanopettaja ja rehtori ja siksikin varmasti meillä synkkaa.

Sovimme sivistysvaliokunann työtapoja ja tulevia kokouksia ja asioita. Tästä siis työt alkavat todenteolla. Paljon tärkeitä asioita tulossa esille ja tärkeää, että niissä saamme myös kansalaisten aidon mielipiteen ja kokemuksen käyttöömme. Sen lupaan tehdä.

Nyt lounaalta ja sitten perjantain täysistuntoon.

Kommentit