Lauantai, 05.05.2007

Blogi, lauantaina 05.05.2007

Puolueemme on nyt sitten noussut Suomen suurimmaksi puolueeksi. Kuntohuippu siis osui hyvin, mutta ei aivan nappiin. Jäimme tuon yhden kansanedustajan ykköspaikasta, mutta yksi päätavoite kuitenkin saavutettiin ja sinivihreähallitus maahan saatiin.

Tuoreimman huhti-toukokuun vaihteessa tehdyn tutkimuksen mukaan kokoomus on nyt noussut maamme suurimmaksi puolueeksi. Kannatuksemme on jatkanut nousua ja huhtikuussa kokoomuksen kannatus oli peräti 24,1 prosenttia, kun maalisvaaleissa saimme 22,3 prosenttia äänistä. Huikea nousu siis edelleen.

Samaan aikaan keskusta on säilyttänyt prosenttuaalisen kannatuksensa, mutta menettänyt ykköspaikkansa meille. Mutta mikä mielenkiintoista – on myös se, että vasemmistopuolueiden kannatus jatkaa edelleen kohtuullisen jyrkkää alamäkeä. Sdp:n suosio on syöksyy edelleen ja on laskenut vaalien 21,4 prosentista 20,7 prosenttiin ja vasemmistoliitto on myös menettänyt kannatustaan selkeästi ja jäänyt nyt selvästi vihreiden taakse. Vihreät ovat nimittäin kasvattaneet suosiotaan hallitusvastuun myötä. Nyt vihreitä kannattaa 9,4 prosenttia suomalaisista. Tässä on kasvua maaliskuun eduskuntavaaleihin kymmenystä vaille prosentti. Vasemmistoliiton kannatus on nyt enää 8,2.

Ennen vaaleja myös kristillisdemokraatit suitsuttivat nousuaan, mutta sitä ei tullut ja alamäki näyttää jatkuvan edelleen. Nyt KD:t kisaavat tasavahvasti jo perussuomalaisten kanssa pikkupuolueiden luokassa. Soinin joukot ovat nousseet nyt tasoihin Räsäsen kristillisten kanssa. Samassa sarjassa painii myös RKP, jonka kannatus on vuodesta toiseen ollut kohtuullisen vakaa.

Mutta mikä parasta. Sinivihreähallituspohja nauttii kokoomuksen johdolla kovaa kansan suosiota. Tästä on hyvä jatkaa uudistusten ja parannusten tiellä.

Tänään osallistun Lopen kunnantyöntekijät JHL Ry 40 vuotisjuhlaan Launosten Eräsavussa. Muuten vapaapäivä luvassa ja nyt aamu alkaakin siivousurakalla ja sitten illansuussa vielä parturiin ja sensellaista.

Niin sen verran piti vielä palata torstain kyselytuntiin. Eilen täysistunnon jälkeen eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen tuli ovissa vastaan ja pyysi juttelemaan. Kertoi yrittäneensä soittaa työhuoneeseeni heti torstain täysistunnon jälkeen. Olisi pahoitellut sitä, että en päässyt kysymystäni esittämään. Totesi, että aikataulu yllätti ja halusi vielä todeta, että asiaan ei liittynyt mitään henkilökohtaista minua tai puoluettamme kohtaan. Olinhan minä puolueemme virallisesti ilmoittama ensimmäinen kysyjä tuolle tunnille. Hieno ele puhemieheltä ja lupasin asian tai kysymykseni ottaa esille ensi torstaina.

….

Kello 18.00 ja juuri kotiin. Lopen kunnantyöntekijät JHL ry järjesti upean 40-vuotisjuhlan Lopen Launosten Eräsavussa. Ohjelmasta vatasivat järjestön yksi jäsenistä perhepäivähoitaja Merja Peura yksinlaulun osalta, Lopen harmonikat duo Siivosen Päivi ja Kemppisen Leena säestyksestä ja taustamusiikista ja Lopen oma kImitaattori Joni Lähde standup -komiikasta ja imitoinnista. Majan Herrat Zettermanin Teuvon johdolla olivat jälleen loihtineet upeat herkut ja kaikki oli niin kuin hyvissä juhlissa kuuluu ollakin. Kiitokset Polónin Ritvalle ja koko järjestön väelle hienosta iltapäivä juhlasta. Voimia tärkeää työhön ja yhteistyöhömme.

Nyt vapaailta. Ajattelin vain nauttia vapaa-ajasta. Maanantaina maakuntapäivä ja asioita siis silloin Lopella. Kunnanhallituksen listalla mm. muuta erittäin suuri asia, joista jo tänään yhteyksiä eri suuntiin ja huomenna vielä hieman lisää. Myös maanantaiaamun puheenjohtajistossa esillä tärkeitä ja asioita ja itseasiassa jo huomenna sunnuntaina Riihimäellä kun seutukuntamme kokoomuspäättäjät ja eri yhdistysten puheenjohtajat tapaavat ajankohtaisten asioiden parissa. Mutta nyt hetki omaa aikaa.

Kommentit