Sunnuntai, 06.05.2007

Blogi, sunnuntaina 06.05.2007

Aamun Hämeen Sanomissa (6.5.2007) SDP:n Erkki Tuomioja toteaa SDP:n tulevaisuudesta, että kuullostaisi järkevältä muuttaa demarien linjaa oikealle. Tähän hän itse vastaa: ”Ei ole kuitenkaan tarvetta luoda mitään B-kokoomusta, kun äänestäjillä on jo A-kokoomus”.

Hyvin sanottu. Kun kansalla on jo hyvä puolue – niin kaikki on hyvin. Kiitos 🙂

Pian on myös uudella maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalla paikka näytää taitonsa ja osaamisensa. Anttila lähtee tänään Brysseliin 141-tukineuvotteluihin ja nyt ministerin tulisi hoitaa kuntoon tuo elintärkeä tukiasia, sillä 141-tavoitteet ja Etelä-Suomen kansallinen maataloustuki on välttämättömyys elinkeinolle. Jäädään mielenkiinnolla seuraamaan miten Anttila tärkeimmässä tehtävässään onnistuu.

Aamulla saimme myös hyvän uutisen. Uutisissa kerrottiin, että nyt uuden hallituksen toimesta ollaan heti tuoreeltaan puuttumassa koulutuksen aloituspaikkoihin ja huoleen ns. laadullisesta työllistymisestä. Kyse on siis siitä, että jokaisen koulutetun tulisi ensin työllistyä, mutta ennen muuta työllistyä koulutustaan vastaavaan työhön. Tämä ei nyt toteudu ja nykyiset opiskelijat itse ovat nostaneet tämän esille ja jo vaalikampanjani aikana tästä puhuttiin ja itse asiassa kannoin huolta jo viime kunnallisvaalikaudella kun toimin Riihimäen seudun Ammattioppilaitoksen hallituksen jäsenenä ja osan aikaa myös varapuheenjohtajana. Huolestuneena seurasin trendiä missä nuoret hakeutuivat trendialoille ja valmistuivat työttömiksi. Silloin asian korjaamiseen ei ollut rohkeutta. Voi tietysti kysyä miksi ei? Puheeni jäivät ilmaan.

No nyt tänään uutiset siis kertoivat, että opiskelijoiden aloituspaikkoja karsittaisiin muun muassa insinööreiltä ja diplomi-insinööreiltä sekä kulttuuri- ja kasvatusalalta. Uutisten mukaan aloituspaikkoihin suunnitellaan tuntuvia muutoksia. Hesarin mukaan opetusministeriössä on nyt saatu valmiiksi laskelma koulutustarjonnan tavoitteista vuodelle 2012. Tuoreiden selvitysten mukaan mm. insinöörien ja diplomi-insinöörien opiskelupaikat vähenisivät tuhansilla ja myös kulttuurialan aloituspaikat laskisivat selvästi, sillä nykyinen aloittajamäärä on jopa kaksinkertainen uusiin laskelmiin verrattuna. Paikkakarsinta olisi tarpeen myös humanistisella ja kasvatusalalla sekä viestintäalalla. Juuri näin. On tärkeää kouluttaa ja on reilua kouluttaa nuoria työhön ei työttömyyteen. Vastuu on meillä päättäjillä.

Eli kun toisilla aloilla on turhan paljon aloituspaikkoja niin sitten taas esimerkiksi sosiaali-, terveys- ja liikunta-alan aloituspaikat olisivat uusien laskelmien perusteella lisääntymässä usealla tuhannella. Näin pitää toimia ja tämän suunnitelmallisuuden pitää on pitkäjänteistä työtä. Vaikutus näkyvät aina vasta usean vuoden jälkeen. Hyvä, että asiaan nyt viimeinen puututaan.

….

Tänään pitkäaikainen forssalainen kokoomusvaikuttaja ja entinen kansanedustaja Ritva Vastamäki viettää 60-vuotisjuhlaa Fenix-hallissa konsertin merkeissä. Forssa siis tänään suuntana ja illalla sitten Riihimäelle seutukuntamme kokoomusvaikuttajien ja ykköspuheenjohtajien yhteiseen palaveriin. Esillä muutamat suuret asiat seutukunnallamme, mutta myös yhteistyö tulevissa kuntavaaleissa.

….

Forssan puuhaihmisten ykkönen – Vastamäen Ritva – kirurgian ylilääkäri, kokoomusvaikuttaja, syöpäyhdistyksen aktiivi ja musiikkitoimija ja -tekijä – järjesti upean 60-vuotisjuhlakonsertin Forssan Feniks -hallissa. Reilu tunnin konsertti solistina Jaakko Ryhänen ja säestäjänä piano ja tarinavirtuoosi Seppo Hovi. Mitä muuta olisi voinut toivoa. No Ritva oli toivonut Forssan Musiikkiopistolle lahjoitettavaksi flyygelin kukkarahojen kautta ja nyt uusi flyygeli soi Hovin hyppysissä upeasti. Erittäin lämminhenkinen ja hieno tilaisuus – mistä ei sydämellisyyttä puuttunut. Kiitos Ritvalle, että sain olla mukana.

Kommentit