Torstai, 02.10.2008

Blogi, torstaina 02.10.2008

Eilen illalla perinteinen Pressitilaisuutemme Suomalaisella klubilla ja sitten vielä pyörähdimme isommalla porukalla uuden Freda51:n avaijaisissa. Tänään kuitenkin jo aikainen herätys eli kympiksi kotiin. Mutta mukava ilta oli ja on mukava huomata miten hyvällä sykkeellä helsinkiläiset ehdokkaamme tekevät kampanjatyötä. Uskon todella, että useampi näistä uusista nuorista ehdokkaistamme lunastaa paikkansa uuteen Helsingin valtuustoon. Loppukiri on alkanut. Täysillä olemme mukana ja autamme sen minkä osaamme ja pystymme.

Nyt kuitenkin aamusta heti kunnanjohtajan valintaprosessin pariin. Työtä riittää senkin parissa. Katsotaan miten saamme hankkeen etenemään. On tosin kysytty miksi nykyinen valtuusto valinnan tekee. Minulle ainoa kriteeri on se, että aikataulun suhteen meidän tulee edetä näin. Lopullisen valinnan voi minun puolestani tehdä myös uusi valtuusto, mutta koko hakuprosessin siirtäminen ensi valtuustokaudelle olisi ollut aikataulullisesti käytännössä mahdotonta. Mutta valinnan saa minun puolestani tehdä kumpi vaan ja voi olla, että aikataulullisesti niin käykin.

Tänään lisäksi ryhmäkokous, kyselytunti, täysistunto ja illalla jälleen yksi isompi urheilupalaveri. Eli kymppituntiseksi tai yli venyy tämäkin päivä.

…..

Kello 17.23 ja kohta pitää kiiruhtaa seuraavan kokoukseen. Esillä siis nuo urheiluasiat. Päivä mennyt todella vauhdilla ja hieman erikoinen oli jälleen tänään kyselytunti. Pääaiheena – aivan hyvä niin – talousasiat, mutta erikoista jälleen Johannes Koskisen linja jossa hän blokkasi koko keskustelun ulkopuolelle koko meidän ryhmän. Ei yhtään puheenvuoroa kokoomuksen eduskuntaryhmälle. Pääpaino omassa puolueessaan – toki ymmärrän oppositio-hallitus asetelman, mutta kuitenkin kaikki muut puolueet saivat osallistua keskusteluun. Toki muutenkin hieman peli karkasi käsistä. Filatov puhui pitkän puheen ilman puheenvuoropyyntiä, Guzenina-Richardson otti myös oman jatkopuheenvuoron jonka annettiin jatkua ja kuultiinhan salissa tänään myös asiatonta kielenkäyttöä. Ehkä asiat voisi ilman kirosanojakin sanoiksi pukea. Itse näin nuorena kansanedustajana toivoisin jonkinlaista kunnioitusta jolle tuolle paikalle sinänsä. No ehkä tämä sitten sitä 2000-lukua.

Itselläni oli tänään myös ryhmämme pääkysymys kyselytunnille. Sitä en tänään ehtinyt kysyä, mutta jää ensiviikkoon odottamaan toista kertaa. Sen ymmärrän hyvin sillä tuo talouskeskustelu oli aiheellinen ja oli hyvä varata sitten reilummin aikaa.

Kommentit