Perjantai, 03.10.2008

Blogi, perjantaina 03.10.2008

Eilisillan sporttipalaveri jatkoi hyvää urheilujuttujen sarjaa tälle viikolle. Kävimme läpi varsin mielenkiintoisen joukon kanssa urheilun ajankohtaisia asioita ja mm. ensi vuoden budjettia, joka lisää ennätyksellisesti myös liikunnan ja urheilun rahoitusta. Mutta nyt jo siis uusi aamu ja uusi päivä. Aamuöisen sateen jälkeen upea aurinkoinen aamu ja juuri kävin hakemassa taloon taksvärkkiin tulleen lukiolaisen Derya Özgünin. Aamukahvit ja nyt jo työhuoneessa hommien parissa. Kello 11 alkaa valiokunta missä tänään tiedonanto myös Kauhajoen tapahtumasta.

….

Tulipahan tästäkin päivä. Derya ainakin sai nähdä tuon eduskunnan kiireen ja vilskeen. Aamun hetken rauhallisemman tuokion jälkeen mentiinkin sitten kovaa vauhtia. Aamusta sentään sain vietyä hallitukselle kysymykseni liittyen maakaasu ja erityisesti biokaasuautojen tulevaisuuteen. Itse toivon, että nyt ymmärrettäisiin tuon biokaasun mahdollisuudet ja valtiovallan toimin tehtäisiin tuella tai veroedulla kaasuautoista samanhintaisia kuin perinteiset bensa- ja dieselautot. Tuo meidän maailmankinlaajuisesti uraauurtava autoverouudistuksemmehan toki jo laski merkittävästi näiden puhtaampien autojen verotusta, mutta pienemmän kysynnän eli pienempien tuotantoerien takia hinnat edelleen jonkin verran normiautoja korkeammat. Katsotaan mitä hallitus vastaa. Sitten sivistysvaliokunta missä tänään ministeri paikalla kertomassa Kauhajoen tapahtumista ja sen jälkihoidon muun etenemisestä. Äärimmäisen mielenkiintoinen, mutta raskas aamu jo tämänkin takia. Tuo tiedonanto antoi paljon lisävalaistusta ja varmasti myös toimet jatkuvat määrätietoisina eteenkin päin. Sitten kun normaali valiokuntaan ängettiin vielä Eu-asioita ja ensi vuoden talousarvion urheilu- ja liikuntarahat ja niiden läpikäynti niin mitäs muuta enää siihen mahtuukaan. Ei mitään ja juuri ja juuri nämäkin.

Iltapäivällä täysistuntoa ennen ehdimme hetken Deryankin kanssa jutella ja tavata talon väkeä ja sitten täysistunnon jälkeen vielä iltapäiväkahvit. Vauhtia siis mahtui tähän päivään ja kiitokset Deryalle upeasta avusta ja työstä. Oli hieno nähdä tällainen nuori joka tekee ja on aktiivinen. Kysyi muuten suoraan itse opetusministeriltämmekin käytävällä vastauksen huoleensa liittyen ministeri Cronbergin puheisiin ruotsinkielen aseman heikentämisestä venäjän siivellä. No vastaus tyydytti Deryaakin. Ministeri on valinnaisuuden lisäämisen ja siihen kannustamisen kannalla. Mutta ei siis ruotsin kielen asemaa heikentäen.

Kotimatkalla vielä kävin hakemassa viikonlopuksi vaalijulisteemme Riihimäeltä ja sitten tapasin kunnantalollamme kotisivujeni 200 000. kävijän. Tällä kertaa Mirva Valvannon grafiikka meni loppilaiselle eli Oksasen Minna sai upeaan kotiinsa hienoa taidetta. Onnittelut Minnalle tuon rajapyykin rikkomisesta. 200 000 kävijän raja rikkoutui aamulla 13. syyskuuta 2008! Tänään lukema jo 208057! Kiitos Teille kaikille muillekin aktiivisuudesta. On ilo huomata, että sivujani seurataan ja palautetta ja ideoita annetaan. Niitä varten tätä teen.

Kommentit